lauantai 18. huhtikuuta 2015

Katsottu: Daredevil

Daredevilin hahmo on itselleni melko tuntematon, mitä nyt olen nähnyt sitä Ben Afflecin -leffaversiota (enkä sitäkään varmaan edes kokonaan). Nyt Netflixissä julkaistiin tälle supersankarille omistettu TV-sarja ja kun kaverinikin ylisti tätä parin ekan jakson perusteella "parhaaksi supersankarisarjaksi ever", niin pitihän se ottaa sitten itsekin katseluun.

Sarja kertoo Matt Murdockista (Charlie Cox) ja Franklin "Foggy" Nelsonista (Elden Henson), kaveruksista jotka ovat juuri perustaneet oman asianajotoimiston. Matt on ollut lapsena tapahtuneesta onnettumuudesta asti sokea, mutta muut hänen aistonsa ovatkin sitten korostuneet jopa yliluonnolliselle tasolle. Matt elää jopa hyvältä ystävältään salattua kaksoiselämää, jossa hän on päivällä erinomainen juristi kun taas iltaisin jakaa rikollisille nyrkein oikeutta naamiopukuun sonnustautuneena.

Ensimmäiseksi asiakkaakseen Matt ja Foggy saavat Karen Pagen (Deborah Ann Woll) tapauksen, jossa nuori nainen on syytettynä murhasta ja todisteet ovat melko kiistattomat. Matt havaitsee kuitenkin yliluonnillisten kykyjensä avulla, että nainen puhuu totta ja miehet ottavat keissin hoitaakseen. Saatuaan Karenin vapaaksi syytteistä nainen tulee kiitollisuudenvelassa asianajotoimiston työntekijäksi ja kolmikko alkaa tutkimaan kaupungissa puuhastelevan gangsteripomo Wilson Fiskin (mm. Full Metal Jacketin Pylenäkin tunnettu Vincent D'Onofrio) toimia. Tutkimusten lomassa raotetaan myös hahmojen menneisyyttä flashbackeilla sekä Daredevil joutuu toistuvasti vakuuttelemaan muille, että on rikollisten pahoinpitelyllään oikealla asialla eikä itse pahis.

En ole paljoa katsonut muita supersankareista tehtyjä TV-sarjoja, joten vertailu niihin on vaikeaa. Daredevil on kuitenkin synkkä, väkivaltainen ja K-16 on aivan ansaittu, sillä useassa jaksossa joku pahis kuolee brutaalilla tavalla. Ensimmäisellä kaudella on 13 jaksoa, seuraavasta kaudesta ei ole vielä tietoa mutta on ihme jos sellaista ei vielä joskus tehtäisi. Daredevil on ensimmäinen osa useasta suunnitellusta Marvel-aiheisista TV-sarjasta, jotka tulevat yhdistymään myöhemmin Defenders -nimisessä minisarjassa, joten lisää Daredeviliä on siis luvassa muodossa taikka toisessa. Tämän sarjan valtti oli erityisen näyttävät tomintakohtaukset ja olihan sarja muutenkin loistava, jos jaksojen vähäistä määrää ei lasketa. Suosittelen kuitenkin kaikille, vaikkei Daredevil tai supersankarit olisi entuudestaan tuttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti