keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pelattu: Rain

Kaivelin tässä muutama päivä sitten naftaliinista PS3-pelin nimeltä Rain, jonka olin ostanut joku aika sitten PS Storen alennusmyynneistä. Yksi syy pelin ostolle oli se, että kaverini Sansu (terveisiä vaan :-D) oli peliä kehaissut ja peli oli nettitiedon mukaan sopivan lyhyt tälläiselle hektisen internetajan ihmiselle, jolla ei ole enää mahdottomasti aikaa pitkille peleille.

Rain kertoo tarinan pojasta, joka katselee ikkunasta ulos sateeseen. Pihalla hän näkee näkymättömältä tytöltä vaikuttavan olennon, jonka hän erottaa vain päältä virtaavien vesipisaroiden ansiosta. Tyttö ei ole kuitenkaan yksin vaan häntä lähtee jahtaamaan myös näkymättömänä pysyvä hirviö. Pojassa on selvästi sisäistä sankaria ja hän lähtee seuraamaan kahta edellämainittua sen toivossa, että onnistuisi pelastamaan tytön. Pian poika huomaa kuitenkin olevansa itsekin näkymätön tässä muutoin öisessä, ihmisistä tyhjentyneessä ja ennenkaikkea sateisessa kaupungissa...

Peli etenee pojan kipitellessä putkijuoksuna ympäri katuja ja kiipeillen esteitä yli. Tarinaa kerrotaan viden metrin välein ympäristöön ilmestyvinä teksteinä, varsinaiset pelihahmot ovat mykkiä. Kadut ovat täynnä muutamaa eri sorttia olevia (tottakai näkymättömiä) hirviöitä ja näiden ohi pääseminen vaatii ahkeraa piiloutumista. Yleisin tapa piiloutumiselle onkin mennä katosten alle, jolloin hirviöt eivät näe poikaa vesipisaroilta, mutta tämä toimii valitettavasti myös toiseen suuntaan eli sateelta suojassa olevat hirviöt ovat piilossa pojalta. Jossain vaiheessa poika kuitenkin tavoittaa tytön ja tämän jälkeen peli muuttuu tiimityöksi, kun parivaljakko koittaa selvitä yhteistyöllä esteistä ja karaten hirviöitä.

Peli on erittäin tunnelmallinen, joskin välissä tuli olo että sitä tarinan kertomista ja paatostelua olisi voinut olla ehkä hieman vähemmän. Peli toistaa aika lailla myös itseään, tämä tuli mieleen ainakin siinä kun tyttö karkaa pojalta tai kun pelin päämonsteri hyökkää kimppuun sen miljoonannen kerran. Pelin kontrollit ovat todella yksinkertaiset ja pelaaja voi keskittyä täysin helppojen puzzlejen ratkaisuun, koska vihollisille ei yksinkertaisesti pärjää lähikontaktissa. Pelin graafinen ulkoasu ja tunnelma toi mieleeni pari vuotta vanhat pelit Journey ja Black Swan ja pienistä puutteistaan huolimatta kuuluukin erinomaisten ja halvalla saatavien PS3-pelien joukkoon, joten suosittelen kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti