torstai 14. toukokuuta 2015

Katsottu: The Avengers

Näppejäni polttelee leffalippuja ja iso pino leffateatterikäyttöön meinaamiani kulttuuriseteleitä. Vastikään teattereihin ilmestyi Marvel-leffojen uusin osa Avengers: Age of Ultron ja aikomuksena on käydä katsomassa se aivan lähipäivinä. Vaikka aiempi osa onkin nähty jo aiemmin, päätin virkistää muistojani elokuvasta ja laitoin DVD:n helatorstain ratoksi pyörimään.

Elokuva alkaa sillä, kun Loki (Tom Hiddleston) hyökkää S.H.I.E.L.D. -järjestön tutkimuskeskukseen ja varastaa ihmisten käsiin eksyneen Tesseraktin, esineen joka tarjoaa omistajalleen loppumattoman energianlähteen. Paetessaan Loki paitsi tuhoaa koko paikan, myös hypnotisoi puolelleen kourallisen miehiä, mukaanlukien yliluonnollisilla taidoilla jousipyssyllä ampuvan Clint "Hawkeye" Bartonin (Jeremy Renner).

S.H.I.E.L.D:n johtaja Nick Fury (Samuel L. Jackson) ei jää lepäämään laakereillaan ja pian kasassa on Avengers-porukka eli aiemmista elokuvista Tony "Iron Man" Stark (Robert Downey Jr), Steve "Captain America" Rogers (Chris Evans), Bruce "Hulk" Banner (Mark Ruffalo), Natasha "Black Widow" Romanoff (Scarlett Johansson) ja lyöttäytyy mukaan myös Lokin velipuoli Thorkin (Chris Hemsworth). Tämän hulpean näyttelijäkaartin voimalla sitten käydään hyvin toimintapainotteista seikkailua niin malla merellä kuin ilmassa.

Elokuvassa tunnettujen hahmojen+näyttelijöiden määrä on hulpean suuri ja voisi luulla, että ei tälläinen paketti voi pysyä kasassa. Vaikka elokuvan varsinainen juoni ei olekkaan kovinkaan kummoinen, toimii se kuitenkin yllättävän hyvin. Annan elokuvalle ison plussan siitä, ettei elokuva keskity vain yhden hahmon ympärille (esim. Iron Man) vaan kaikki hahmot saavat suht. paljon omaa ruutuaikaa. DVD-versioni mukana tulevat extrat eivät olleet kovinkaan kummoisia, mutta oli siellä kuitenkin noin kuusi minuuttia pitkä pätkä, jossa elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Joss Whedon avasi sanaista arkkuaan. Kokonaisuutena The Avengers toimi kyllä loistavana supersankarielokuvana ja nyt odotan jatko-osaa entistä innokkaampana.

2 kommenttia:

  1. Hmm... Pitää varmaan kans mennä kattoo toi. :P Nice blog btw.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tähän mennessä viime vuosien Marvel-leffat ovat harvemmin tuottaneet pettymyksiä, joten kannattaa ehdottomasti käydä :) Kiitos tosi paljon kehuista, kiva kuulla aina tuollaista palautetta. Jos jutut kiinnostavat, niin tule tottakai toistekin vierailulle :)

      Poista