tiistai 19. toukokuuta 2015

Katsottu: Hubotit - Melkein Ihmisiä kaudet 1-2

Viime viikkoina iltani on mennyt itselleni uuden TV-sarjan Hubotit (Äkta Människor) parissa. Kyseessä on ruotsalaista tuotantoa olevaa kevyttä scifiä sisältävä sarja, joka löytyy tällä hetkellä myös Suomen Netflixistä. Ruotsalainen scifi aluksi hieman epäilytti, mutta onneksi laitoin ennakkoluulottomasti sarjan pyörimään, sillä pian kieltä ei enää huomioinut lainkaan ja sitten oltiinkin jo koukussa.

Hubotit kertovat ruotsalaisesta yhteiskunnasta, jossa ihmisten jokapäiväiseen arkeen kuuluvat Hubotit, erittäin ihmisen kaltaiset robotit. Näitä robotteja myydään ihmisten kotiapulaisiksi, mutta myös tehtaisiin halvaksi työvoimaksi, seksileluiksi ja muihin vastaaviin tehtäviin. Kansalaisten suhtautuminen Hubotteihin vaihtelee laidasta laitaan: osa vihaa niitä julkisesti, toiset puolestaan seurustelevat näiden kanssa. Suurin osa Huboteista on todella yksinkertaisia työkoneita, mutta joukosta erottuu myös pienempi joukko kehittyneempiä yksilöitä. Yksi näistä kehittyneemmistä huboteista on Anita (Lisette Pagler), jonka Engmanin perhe saa kaupanpäällisenä ostaessaan perheen isoisälle henkilökohtaisen avustajabotin.

Sarjassa seurataan samanaikaisesti useita eri juonikuvoita. Perheelle selviää pian, ettei Anita ole mikä tahansa botti ja he alkavat selvittämään tämän menneisyyttä. Samaan aikaan muualla joukko toisia kehittyneitä botteja pakenee ihmisiä ja eivätkä edes pelkää käyttää väkivaltaa, kunhan vaan eivät jää kiinni. Työnsä ja vaimonsa huboteille menettänyt Roger (Leif Andree) puolestaan janoaa kostoa roboteille, mutta tilanne muuttuu kunhan hän tutustuu nättiin naishubottiin Beatriceen (Marie Robertson)

Aluksi Hubotit vaikuttaa perinteiseltä Outer Limits -sarjan jaksolta robottiyhteiskuntineen. Sarjassa kuitenkin käsitellään hyvin monia erilaisia teemoja kuten ihmisten vähättelevää suhtautumista palvelijoihinsa, työttömyyttä, ihmisten ja robottien välistä kiintymyksestä, prostituutiota jne. Sarja on tehty tarkoituksellisesti riittävän lähelle nykyistä todellisuutta, jotta se ei tunnu liian utopistiselta tulevaisuudenkuvalta lentävine autoineen ja laser aseineen.

Viihdyin sarjan parissa erittäin hyvin ja yhteensä 20 jakson kaksi kautta meni kuin siivillä. Sarjalle on jätetty mahdollisuus myös kolmannelle kaudelle, mutta ainakaan vielä sellaista ei ole tuotettu. Hubotit on pyörinyt aiemmin vuonna 2012 myös Suomen televisiossa, valitettavasti en tuolloin tutustunut sarjaan. Vaikka ruotsinkieliset TV-sarjat ei olisikaan ollut tähän asti Sinun Juttusi, niin suosittelen antamaan tälle mahdollisuuden. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti