maanantai 9. syyskuuta 2013

Katsottu: Spiderman 2

Kirjoitin viikko sitten ensimmäisestä Spiderman -elokuvasta jonka olin löytänyt kaupan alennuskorista. Jutun lopussa mainitsin ettei minulla olisi elokuvan jatko-osaa mutta todellisuudessa vekkulina ihmisenä puijasin teitä ja sekin elokuva löytyi samaisesta korista. Luonnollisesti nyt olisi vuorossa kyseisen jatko-osan lyhytmuotoinen esittely.

Elokuva jatkaa Peter Parkerin (Tobey Maguire) ja tämän alter egon tarinaa edellisestä osasta. Spiderman laittaa edelleen rikollisia kuriin mutta kaksoiselämällä on nurja puolensa, sillä hänellä ei ole aikaa rakkaudenkohteelleen Mary Janelle (Kristen Dunst) tai opiskeluilleen. Lisäksi välit Peterin parhaaseen ystävään Harryyn (James Franco) ovat aiempaa kireämmät koska Harry janoaa kostoa isänsä tappaneelle Spidermanille. Peter huomaakin yllättäen menettävänsä voimansa ja tässä onkin erinomainen tekosyy luopua kaksoiselämästä ja elää niinkutsuttua normaalia elämää. Hyvin alkaneen suunnitelman pilaa kuitenkin yllättäen ilmaantuva Tri Octopus (Alfred Molina) jolla on omat juonensa Hämähäkkimiehen varalle...

DVD-versiossa on hieman normaalia enemmän extroja. Mukana on perinteiseen tapaan trailereita ja musiikkivideo ja kaksi kommenttiraitaa. Ensimmäisellä raidalla keskustelevat ohjaaja Sam Raimi, Tobey "Peter Parker" Maguire, tuottaja Avi Arad ja aputuottaja Grant Curtis. Toisella raidalla puhuvat Steve Johnson ja Eric Hayden elokuvan teknisemmistä asioista kuten Tri Octopusin robotiikasta. Muina lisäjuttuina ovat Spider Sense 2 (jossa kerrotaan elokuvan aikana tekstimuodossa erilaisia triviatietoja) sekä Webisodeja.

Elokuvassa esiintyy suurimmaksi osaksi samat hahmot kuin ensimmäisessä elokuvassa. Uutena hahmona oli luonnollisesti elokuvan pääpahis eli Tri Octopus joka oli ainakin kiinnostavampi konna kuin edellisen elokuvan Green Goblin robottimaisen olemuksensa kanssa. Yleisesti elokuva oli erinomainen ainakin jos ensimmäisestä osasta piti.


P.S. Kolmatta Spidermania ei löytynyt alekorista.

5 kommenttia:

 1. Hei oletkos nähnyt sitä uusinta Spidermania? Sitä missä on pääosassa Andrew Garfield? Jos et niin suosittelen katsomaan, se oli minun mielestä todella onnistunut hämis leffa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että nämä kaksi ensimmäistä Maguiren hämistä on ainoat jotka olen nähnyt. Kolmas osa ja tämä rebootti on näkemättä vielä mutta enköhän vielä joku päivä nekin katso. Mulla nuo leffojen katselut tapahtuu melkoisella viiveellä että harvemmin katselen uutuusleffoja :)

   Poista
 2. Ah, Spiderman! En tosin ole ikinä oppinut tykkäämään tästä kakkos-osasta, vaikka en oikeastaan tiedä miksi. Ehkä Peter Parkerin rakkaushuolet, tai joku muu sitten vain ärsyttää. Kolmas kuitenkin oli omaan makuuni hyvä, kuten ykkönenkin, joten kannattaa katsella jos löytyisi jostain alekorista se kolmaskin (muistelisin nähneeni Citymarketissa...) :)

  Ajattelin muuten katsoa tuon Amazing spidermanin lähiaikoina (kiitos uuden työpaikkani pääsee noita uudempiakin leffoja katseleen!) niin pitää kyllä vihjaista jos sattuu olemaan hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks nyt minulla on menny kaupat sekaisin, se alekori tosiaan oli Citymarketissa eikä Prismassa. Kiitokset maininnasta, korjasin asian samantien :) Harmi että siellä tosiaan oli käydessäni vain ykkösiä ja kakkosia ja parikin kertaa olen käynyt tsekkaamassa:/ Lieneekö Peterillä muita supersankareita enemmän niitä rakkaushuolia että hän on tosiaan vielä nuori poika :D Juu kerro ihmeessä sitten mitä pidit siitä elokuvasta, leffasuositukset ovat aina sallittuja blogissani :)

   Poista
  2. Ai :o minä oon kyllä olevinaan nähnyt kolmostakin (tai sitten muisteleen poksia, jossa on ollut 1-3). Voipi olla, että minäkin kyllä muistan väärin. :D Tulee joka paikassa noita alekoreja seurailtua ja ruokakaupassaki pitää käydä pitkin kaupunkia, että tietää mahdollisimman monen paikan alekorit :'D

   Pitää muistaa sit laittaa suosituksia ja näin asiata ihan kukkaruukkuun pikkusisko kyseli mikä easycap laite ois hyvä ps3 peleille? Ajatteli rippilahja rahoillaan hommata ihan kunnollisen joka jaksaa noita kolmosenkin pelejä pyörittää ja kyseli vinkkiä, mikä ois hyvä? :)

   Poista