sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Katsottu: Spiderman

Hämähäkkimies ei ole allekirjoittaneelle kovinkaan tuttu hahmo. Onhan hänestä kyllä tehty useitakin menestyksekkäitä(?) elokuvia viime vuosina ja sainpa jopa lapsena yhden Hämis-sarjakuvankin lahjaksi mutta Batman on kuitenkin ollut se tutumpi hahmo. Nyt Citymarketin alekorissa oli useita leffoja mukaanlukien ensimmäinen Sam Raimin ohjaama Spiderman vuodelta 2002 vain parilla eurolla joten tässä oli mahdollisuuteni sivistää itseäni ja selvittää että ovatko ne olleet nyt niin hyviä.

Tämä ensimmäinen osa kertoo luonnollisesti Spidermanin alkutarinan että kuinka koulukiusatusta lukiolaispojasta Peter Parkerista tuli New York Cityn katoilta katoille liitelevä supersankari. Peter on koulun mukana vierailemassa eräässä laboratoriossa kun geenimanipuloitu superhämähäkki puraisee häntä. Pian hän huomaa omaavansa uusia voimia ja pystyy niiden avulla pitämään puolensa koulussa. Peter saa neuvon sedältään että suurista voimista seuraa myös suuri vastuu ja Peter alkaa käyttämäänkin uusia taitojaan vääryyksien estämiseen. Hänen sankaritekonsa eivät kuitenkaan jää huomaamatta myöskään kaupunkia terrorisoivalta robottimaiseen haarniskaan pukeutuneelta Green Goblinilta...

Peter Parkeria esittävä Tobey Maguire suoriutui roolistaan erittäin hyvin joskaan minulla ei ole esimerkiksi sarjakuvista vertailukohtaa että millainen hänen "pitäisi" olla. Ainakin nörttimäisenä koulukiusattuna hän oli hyvä. Peterin paras kaveri Harry (James Franco) sekä ihastuksen kohde Mary Jane (Kristen Dunst) olivat melko tylsiä hahmoja, samoin elokuvan pahis Green Goblin. Sen sijaan olen aina pitänyt Harryn isää Norman Osbornea näyttelevästä Willem Dafoesta sekä Peterin pomoa eli Daily Bugle -lehden julkaisijaa esittävästä J.K. Simmonsista joka olikin elokuvan vitsaileva sidekick ja erittäin hauska sellainen.

DVD-version mukana tuli mm. tekijöiden kommenttiraita, webisodeja, näyttelijöiden esittelyt (käytännössä listattu vain elokuvat joissa näytelleet) ja ne perinteiset trailerit, musiikkivideot ja TV-spotit. Levylle oli tallennettu myös WWW-sivusto jolla olisi voinut ilmeisesti nauhoittaa omia kommenttiraitoja sekä vertailla elokuvaa ja sarjakuvaa keskenään mutta ainakin omissa selaimissani kyseiset extrat eivät toimineet Javan vuoksi oikein.

Itse elokuva oli ihan ok, ei loistava mutta parempi silti kuin mitä odotin etukäteen. Nipotan ehkä pikkuasiasta mutta mielestäni hämähäkkimiehen liitelyt kaupungilla näyttävät aivan liian tietokoneella tehdyltä ja se jäi häiritsemään. Oli tällä elokuvalla silti potentiaalia ja suosittelen sitä muillekin paremman puutteessa. Nyt sitten vaan odottelemaan ja ihmettelemään että mistä elokuvan jatko-osan saisi käsiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti