keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Steamin Family Sharing


Steam on ilmoittanut uudesta palvelusta nimellä Family Sharing. Palvelun ajatuksena on että perheenjäsenet ja kaverit pääsevät pelaamaan pelilistallasi olevia pelejä jos vain annat siihen luvan. Vain yksi käyttäjä pääsee käsiksi kerrallaan pelikirjastoon mutta sen omistajalla on luonnollisesti etuoikeus peleihin. Palvelun rajoitettu beta-testaus alkaa ensi viikolla.

8 kommenttia:

 1. Cool! Voi olla jopa ihan käyttistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siinä ei tule vaan mitään suuria yllätyksiä kuten esim. pientä käyttömaksua palvelulle tms. Mutta kuulostaa ainakin lupaavalta :)

   Poista
 2. Jep, tämä on kyllä hieno ominaisuus ja toivottavasti antaa hieman esimerkkiä tietyille tahoille:) Tosin kaikkien suurimpien julkaisijoiden pelit voi varmaan ihan suosiolla unohtaa (esim. Ubisoft, Rockstar) ja oikestaan kaikki jotka käyttävät online-passeja. Indie-pelien jakaminen on puolestaan taas hieman ristiriitaista, sillä nämä pelit juuri tarvitsisivat taloudellista tukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin pelien kokeilumielessä tuo voi olla ihan hyvä idea kun kaverin kautta voi testata niitä indie-pelejäkin ja sitten jos pitää niin menee ostamaan oman kappaleensa. Ainakin jos pelien omistaja pelaa itsekin aktiivisesti niin tämä ei varmaan halua antaa tiliään pitkäksi aikaa muiden käyttöön. Toivon kuitenkin että tuo palvelu tulee menestymään :)

   Poista
 3. Tykkään! Tällaista oon oottanut, jotta pääsen helposti käsiksi avokin huomattavasti laajempaan pelikirjastoon :D Tällainen pitäis olla kaikissa näissä steamin kaltaisissa, kuten EA:n originissa. Rassaa kun ostettiin avokin kanssa yhteiseksi ME3 ja täytyy luoda yhteinen pelitili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin sellaisissa tilanteissa tuo on ihan kätevä jos tietää ettei toinen halua käyttää tiliä. Sellainenkin käyttötapa tuli mieleen että tuttaville voisi vuokrata pienestä summasta sitä pelaamisaikaa niille ajanjaksoille kun itse on töissä/matkoilla :D

   Poista
 4. Toivottavasti tämä toteutuu ja tulee laajempaankin käyttöön. En usko, että tämä tällainen jakaminen tuottaa taloudellisia tappioita myöskään indie-peleille, koska tuskin samaa indie-peliäkään samaan talouteen kuitenkaan ostettaisiin kahteen kertaan. Kavereiden kesken homma voi tietysti olla toinen, mutta veikkaan silti, että ne, jotka haluavat ostaa pienten talojen pelejä tukimielessä, ostavat niitä kuitenkin. Jakamismahdollisuushan voi teoriassa jopa kannustaa ostamaan pelejä useammin, kun hyödytkin voi pistää puoliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja sanoit. Erityisesti jos kaverin kanssa on erilaiset aikataulut pelaamisen suhteen niin peliajat voi sopia ja kustannukset pistää puoliksi. Jääkäämme kiinnostuksella seuraamaan miten tuo idea lähtee liikkeelle :)

   Poista