tiistai 20. maaliskuuta 2012

Katsottu: Big Bang Theory

Aloin katsomaan taas pienen tauon jälkeen Big Bang Theorya (tai Suomen televisiossa Rillit Huurussa) ja ajattelin kirjoittaa sarjasta muutaman sanan tännekin. Tutustuin sarjaan vasta noin vuosi sitten, mutta koukutuin melkein välittömästi. Minulle oli suositeltu sarjaa jo pidemmän aikaa, mutta olisiko minulla ollut muita sarjoja katsonnan alla silloin, kun en vielä tutustunut tähän helmeen. Huumori on sopivan purevaa ja nörttiaihekin sopii allekirjoittaneelle erinomaisesti. Sarja kertoo neljän nörtin kaveriporukasta ja naapuriin muuttavasta naisesta. Myöhemmillä kausilla mukaan liittyy muutama uusi jäsen. Sarjassa revitään huumoria älykkäiden, mutta sosiaalisesti kyvyttömien nörttien ja naapurin sosiaalisesti taitavamman neitokaisen välisistä tilanteista.

Howard ja Rajesh testaamassa hieman epäilyttävänkin
innokkaasti Internet-suutelulaitetta keskenään.
Sheldon on taatusti tunnetuin ja persoonallisin päähenkilöistä. Hän on todennäköisesti porukan älykkäin, mutta samalla myös itserakkain, ylimielisin ja sosiaalisia tilanteita vähiten ymmärtävä jäsen. Leonard on Sheldonin kämppäkaveri, joka koittaa sietää Sheldonin rasittavuutta parhaansa mukaan. Leonardilla on sentään hieman sosiaalisia kykyjä ja useampi naisjuttukin. Howard on äitinsä luona asuva omasta mielestään kovakin naistenmies, naisten mielestä vain rasittava. Hän on porukan ainoana "vain" insinööri, josta saakin vähän väliä kuittailuja. Rajesh on Intiasta kotoisin oleva astrofyysikko, joka inhoaa useita  intialaisia tapoja. Hän on naisten seurassa niin ujo, ettei saa sanaakaan suusta ennenkuin saa alkoholia. Miesten lisäksi on naapuriksi muuttava Penny, joka ystävystyy pian nörttiporukan kanssa. Hän toimii tarjoilijana ja on melko kevytkenkäinen miesten suhteen. Pennyn lisäksi sarjaan ilmaantuu myöhemmin myös Leonardin  työkaveri Leslie, Pennyn työkaveri Bernadette sekä Sheldonin "tyttö ja ystävä mutta ei tyttöystävä" Amy.

Olen nähnyt muutamia muka hauskoja komediasarjoja, joissa käytetään samanlaista konseptia. Toisissa vitsaillaan nörteille, toisissa taas kahden ujon miehen naapuriin muuttaa hemaiseva nainen ja näiden erilaisuudelle pitäisi nauraa. Ainakaan itseäni nämä sarjat eivät ole naurattanut ollenkaan. Big Bang Theory on puolestaan toista maata. Tässä sarjassa huumori ei ole väkinäistä vaan se naurattaa aidosti ja jokainen päähenkilö on omalla tavallaan kiinnostava. Suosittelen tutustumaan sarjaan, jos et jostain käsittämättömästä syystä ole tehnyt sitä vielä!

4 kommenttia:

 1. Aivan paras sarja, ei voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no nii on kyllä, lukuisten katselukertojen jälkeenki moni kohtaus jaksaa repeilyttää :) esim. tuo kohtaus on aivan hilarious: http://www.youtube.com/watch?v=_rW-RHdqy9E

   Poista
 2. Rillit huurussa?? :DDD Ahhaha! Oon totaalisesti unohtanut ihanat suomalaiset käännökset.
  Tää on tosiaan aivan mahtava sarja, ainoo huono juttu tässä on se ärsyttävä nauru, joka on mukana melkein joka ikisessä amerikkalaisessa sitcomissa. Ihan kun yleisö ei muka ymmärtäisi milloin pitää nauraa.. nojoo mutta mainio se on kumminki ja Sheldon on ihan paras.
  Toinen nörttisarja josta tykkään on The IT Crowd. Brittihuumori on melkein aina parempaa, kun amerikkalainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on etäinen muistikuva, että joku (olikohan itse kääntäjä subin haastattelussa) olis antanu joskus selityksen tuolle suomennokselle ettei big bang theory olis vaa kääntyny riittävän kuvaavasti suomen kielelle. mut joo nuo käännösnimet ovat aina klassikkoja, omani on sylvester stallonen daylight - paniikki tunnelissa.

   kai se naururaita on eräänlainen varakeino. esimerkiksi minua ei pahemmin naurattanu 30 rock -sarjan "vitsit" ja siinä tuli sitten sellainen hiljainen vaivaantunut tunnelma, että tässä olis kai pitäny nauraa. usan versiossa officesta puolestaan tuo on toiminut, kun siinä vitsit ja tilanteet ovat oikeastiki hauskoja.

   officesta puheenollen minuun ei ole niin iskenyt (monty pythonia lukuunottamatta) brittihuuori. ne vaan ovat yleensä niin kuivia, jäykkiä ja se brittiaksentti... argh! katselin kahta ensimmäistä it crowdin jaksoa ja oli suoranaista piinaa... no ehkä annan niille vielä joku päivä mahdollisuuden. tuo it crowd oli muuten mielessäni, kun kirjoitin tuossa jutussani huonosti toimivasta nörttihuumorista :D

   Poista