keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Tarjous: Portal 2

Oletko kyllästynyt ammuskelu- ja autopeleihin? Kiinnostaako hyvällä huumorilla höystetty puzzle-peli enemmän? Jos vastaus molempiin kysymyksiin on kyllä, on ratkaisuna peli nimeltä Portal 2 ja nyt sen saa halvallakin!


Ensimmäinen Portal julkaistiin 2007 ja  toinen osa viime vuoden alussa. Pelit eivät ole kuvakulmastaan huolimatta räiskintäpelejä, itse asiassa pelissä ei ole aseita ollenkaan. Sen sijaan pelaajalla on kaksi portaaliasetta, joilla ampumalla seinään, kattoon tai lattiaan muodostetaan teleportteja. Ensimmäisestä teleportista läpi kävelemällä astutaan ulos toisesta teleportista ja päinvastoin. Tarkoituksena on päästä näiden portaalien ja kentistä löytyvien esineiden avustuksella lopussa olevalle hissille, mutta tehtävä on usein helpommin sanottu, kuin tehty. Etenemistä estää usein liian syvät kuilut, puolustustykit kuin myös ettei haluttuun paikkaan yksinkertaisesti yletä.  Tällöin joutuukin usein käyttämään fysiikan lakeja hyödyksi esimerkiksi tiputtautumalla kovalla vauhdilla portaaliin ja lennättämällä itsensä toisesta ulos pitkienkin matkojen päähän. Saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta siinä pieleekin näiden pelien hienous.


Ensimmäinen Portal -peli sijoittuu vain erään tutkimuslaitoksen testihuoneisiin (eli pelaaja on eräänlainen koe-eläin) sekä tutustuu GLaDOS -nimiseen tekoälyyn, joka kommentoi (hauskasti) pelaajan etenemistä. Toisessa osassa mukaan tulee pari uutta hahmoa ja monimutkaisempaa juonen kaltaista, kun pelaaja karkaa testitaboratorion kulisseihin. Näiden hahmojen loistavan hauskat kommentit ovatkin yksi tämän pelin suolasta.


Molemmissa osissa on yksinpeli, mutta jälkimmäisessä myös kahden pelaajan yhteistyöpeli. Tässä pelimuodossa puzzlet ovat vaikeampia ja vaativat kaikkien neljän portaalin (molemmilla kaksi) yhteiskäyttöä. Allekirjoittaneen mielestä tämä yhteistyömuodossa pelattu Portal 2 on yksi parhaista peleistä, joita olen pelannut, mikä sanoo jo paljon tämän pelin erinomaisuudesta.Portal 2 maksaa tarjouksen loppuun asti (perjantaihin klo 2 yöllä) noin 10 euroa ja Portal 1:n ja 2:n yhteispaketti 12,50 euroa. Jos taas haluat ostaa itsellesi ja kaverille Portal 2:n, niin tuollainen paketti maksaa 17,50 euroa. Suosittelen peliä jokaiselle hyviä ja omaperäisiä pelejä arvostaville pelaajille!

Tarjoukset, pari esittelyvideota ja -kuvia löytyy osoitteesta http://store.steampowered.com/app/620

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti