sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Pelattu: Final Fantasy X #1


Aloitin muutamia päiviä sitten Final Fantasy X:n ja jäin sitten pähkäilemään, että kirjoitanko pelin etenemisestä tänne blogiin. Ainakin saamani palautteen perusteella kiinnostusta oli, joten mikä jottei. Ongelmaksi heräsikin lähinnä se, että missä muodossa kirjoitan aiheesta tänne.Aiemmat FF X:n pelaajat eivät tarvitse varmastikaan tapahtumien pikkutarkkoja selostuksia, kun tapahtumat ovat melko samanlaisia jokaisella pelikerralla. Peliin tutustumattomat puolestaan eivät hyödy varmaankaan pelkistä kuvista. Päätin siis kirjoittaa yleispiirteittäin tapahtumista ja lisätä mukaan kuvia koristuttamaan tilanteita. Mahdolliset toivomukset kirjoituksista voi laittaa kommenttiboxiin tai suoraan allekirjoittaneelle profiilista löytyvillä yhteystiedoilla.


Niin ja pahoittelut jo etukäteen kuvien laadusta, ne ovat otettu kamerakännykällä vanhasta putkitelkkarista, jolla tuota peliä pelailen. Koitin kyllä kuvata "oikeallakin" kameralla, mutta sillä kuvat vasta vääristyivätkin. Ja kyllä, pelailen aivan viimeisimmällä tekniikalla! :D

Mutts seuraavaksi lyhyesti pelin tähän astiset tapahtumat. Tidus on nuori jannu, joka on pelaamassa blitzball -ottelussa Zanarkandin kaupungissa, kun paha olento Sin hyökkää kaupunkiin. Paetessaan Auronin kanssa, Tidus joutuu Sinin pyörteeseen ja herää laivalta vierasta kieltä puhuvien miesten ja tytön luota. Pienten selvittelyjen jälkeen selviää, että tyttö on nimeltään Rikku ja hän puhuukin samaa kieltä Tiduksen kanssa. Rikku kertoo Zanarkandin tuhoutuneen 1000 vuotta sitten ja he kutsuvat nykyistä maailmaa Spiraksi. Sin hyökkää uudestaan ja Tidus ajelehtii veden varaan jouduttuaan Besaidin saarelle.


Saarelta Tidus löytää Wakkan, blitzball -pelaajan, jonka joukkue ei ole voittanut yhtä ainutta peliä kymmeneen vuoteen. Wakka suostuu ottamaan Tiduksen mukaan turnajaisiin (jotta joku Tiduksen tuttu saattaisi nähdä hänet) sillä ehdolla, että tämä rupeaa heidän joukkueen kapteeniksi. Saarella mukaan lyöttäytyy myös velho Yuna sekä tämän henkivartijat taistelija Kimahri sekä tumma velho Lulu.Laivamatkalla Sin hyökkää taas laivan kimppuun ja seurue joutuu taistelemaan kovasti tämän kanssa. Taistelun voitettua valtava hyökyaalto iskee kuitenkin Kilika -kylän satamaan aiheuttaen valtavat tuhot ja Tidus seurueineen rantautuvat auttamaan jälleenrakennustöissä.


 


Tidus kiikaroimassa maisemia...
... ja kiikaroinnin jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti