torstai 24. huhtikuuta 2014

Arkikuvahaaste 1/5

Viime viikkoina erityisesti Facebookin puolella on levinnyt ns. arkikuvahaaste (jossa pitää esitellä viitenä päivänä tekemisiään kuvilla) ja oli vain ajan kysymys, milloin sama alkaa leviämään myös blogien puolella. Cami "yllätti" minut esittämällä haasteen ja vaikka suhtauduin aluksi hieman nihkeästi, että vastahan minä viikko sitten tein tälläisen FB:n puolella, niin sitten minulle tulikin ajatus, että voinkin lähestyä tätä haastetta blogin puolella eri lailla. Tässä tapauksessa en otakaan siis kuvia joissa esitän sukulaisille ja tuttaville olevani luonnon helmassa, salilla, bilettämässä tai yleensäkkään raittiissa ilmassa vaan kuvat ovat peleistä, elokuvista tai TV-sarjoista joiden parissa olen viettänyt aikaa.

Muistutan, että käytän näissä jutuissa valikoivaa sensuuria, koska en halua spoilata tulevia blogipostauksia kertomalla kaikesta mistä meinaan lähitulevaisuudessa vielä kirjoittaa blogin puolella. Saan tämän arkihaasteen ansiosta kuitenkin mahdollisuuden tehdä pikatutustumisia sellaisiin peleihin tai elokuviin, joihin en olisi ehkä muuten käyttänyt aikaa. Tapani mukaan en haasta ketään tiettyä henkilöä tähän mukaan, mutta kaikki halukkaat saavat ottaa haasteen vastaan ja esitellä omassa blogissaan viidestä päivästään kuvilla/videoilla.

Ensimmäisenä päivänä tutustuin Dead Island: Epidemic -nimiseen peliin, joka on beta-vaiheessa oleva Free To Play -peli sijoittuen Dead Island -pelien universumiin. Tällä kertaa pelaaminen ei tapahdu hahmojen silmistä vaan kuuluu tähän pelityyliin, jossa kamera sojottaa hahmo(je)n yläpuolella , WASD -näppäimillä liikutetaan hahmoa ja hiirellä tähdätään minne suuntaan lauotaan. Olen pelannut tämän tyylisiä pelejä muutamia, mutta kaikki ovat olleet aikamoisia pettymyksiä pidemmän päälle. En kerennyt testaamaan DIE -peliäkään montaa tuntia, mutta uskaltaisin sanoa, että lupaavalta näyttää.

Kaikkiin pelimuotoihin en kerennyt vielä tutustumaan, mutta tutorialissa edetään yksin, kerätään matkalla muutaman NPC-hahmon taistelukaveriksi ja lahdataan pieni määrä helppoja zombieita. Ensimmäisessä oikeassa(?) pelissä rinnalle saadaan kolme ihmispelaajaa, vähemmällä määrällä peli ei taida edes muodostua. Porukalla sitten edetään kentässä, vallataan lippualueita, lahdataan isoja määriä eläviä kuolleita ja tuhotaan kiinni olevia portteja päästäkseen eteenpäin. Kentän lopussa hypätään vielä suuremmalle areenalle, jolla käydään loppumittelö loppubossin kanssa, mikä vaikutti ainakin minusta melko helpolta kahakalta. Kolmatta pelimuotoa en kerennyt vielä testaamaan, mutta netistä näkemästäni videosta tiedän että sitä pelataan isolla määrällä ihmispelaajia. Tässä pelimuodossa pelataan edelleen neljän hengen tiimeissä, mutta tällä kertaa tiimejä on kolme kappaletta eli 12 ihmispelaajaa plus zombiet ja kaikki ovat toisiaan vastaan. Tarkoituksena on kerätä lippualueilta löytyviä selviytymisvarusteita sekä luonnollisesti säilyä hengissä. Kuten aiemmin mainitsin, peli vaikuttaa ainakin tämän lyhyen testisession perusteella melko lupaavalta.

Sain pelin Beta-kutsun Steamiin enkä tiedä millaisilla kriteerein näitä jaettiin eli että saivatko kaikki kutsun vai esim. Dead Island -pelien omistajat vai mitenkä. Jos sinulla on halu päästä testaamaan betaa ja jostain syystä puuttuu kutsu, niin minulla on pari ylimääräistä kutsua joten halukkaat laittakoon kommentin asiasta tähän postaukseen! Alla vielä muutama videoklippi kyseisestä pelistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti