maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kirpputorit: Uusi kirpputori Kuopiossa

Kuopio on sellainen kaupunki, että täällä ei ole hirmu montaa hyvää kirpputoria ainakaan silloin, jos on etsimässä pelejä ja elokuvia. Viime aikoina ainoat vakavasti harkittavat paikat ovat olleet legendaarinen Citypörssi ja nyt vuoden verran pyörinyt Kirpparilla.fi . Tänään tilanteeseen saatiin pitkällisen odottelun jälkeen ainakin pienen muutoksen, kun Kuopiossa aloitti uusi kirpputori nimeltä Sesonkitori.

Sesonkitori sijaitsee aivan Kuopion ydinkeskustassa Tulliportinkatu 33:ssa eli ainakaan sijaintia ei voi syyttää, jos pulju ei tule menestymään. Jos Kuopiota tuntevat tietävät missä sijaitsi ennen Suomalainen kirjakauppa, niin samasta liiketilasta on kyse.

Innostuin paikan aukeamisesta sen verran paljon, että päätin lähteä töistäkin tunnin normaalia aiemmin vain ohittaakseni pahimmat väentungokset ja onneksi niin tein, sillä käytävillä mahtui vielä jotenkuten liikkumaan. Käytävät ovat kuitenkin sen verran kapeat, että toivottavasti ihmiset tajuavat jättää lastenrattaat ja muut enemmän tilaa vaativat härvelit ulkopuolelle. Kirpputorin sijaitseminen ydinkeskustassa aiheuttaa myös sen ongelman, ettei kirpputorin edessä ole Citypörssin kaltaisesti edes pientäkään pysähdyspaikkaa autoille, joten pitääköhän suuremmat tavarakuormat purkaa vieressä olevalla hyvin ahtaalla rännikadulla vai miten ihmiset meinaavat tavaran tuomisen järjestää käytännössä?

Itse kirpputori sijaitsee kahdessa eri kerroksessa. Katutaso on hieman Citypörssin katutasoa pienempi, mutta hyllyrivejä mahtuu ihan kiitettävät määrät. Alakerrassa myytiin pelkästään ns. uutta tavaraa, mutta nämä ei minua niin kiinnostaneet koska olen kirpputoreilla käytetyn tavaran perässä.

Tähän mennessä saamani vaikutelma oli kuitenkin suhteellisen positiivinen, etenkin kun polkupyörällä liikkuvana mainitsemani autopaikkojen puuttuminen ei haittaa itseäni. Onnistuin myös tekemään jo ensimmäisen elokuvalöytöni kyseisestä paikasta, mutta siitä tarkemmin lisää seuraavassa kirpparilöydösten esittelypostauksessani ;-D

Alla vielä kirpputorin aukioloajat:

ma-pe10-18
la10-15
su12-16

http://www.sesonkitori.fi

2 kommenttia:

  1. Pitääkin lähteä heti huomenna tsekkaamaan! Tänään istuskelinkin Tulliportinkadulla bussia oottaessani, mutta en kiinnittänyt tuohon uuteen ilmestykseen mitään huomiota. Hyvä se on sitten täältä lukea, että kappas Kuopioon on tullut uusi kirpparikin :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se alemmalla tasolla oleva oviaukko jää helposti huomaamatta jos liikkuu vain siellä jalkakäytävän puolella. Itsekiin tiesin tuosta paikan aukeamisesta etukäteen, joten tiesin etsiä paikkaa. Onnea kuitenkin kirpparikierrokselle! :)

      Poista