lauantai 26. huhtikuuta 2014

Arkikuvahaaste 2/5

Torstaina aloitin bloginkin puolella ns. arkikuvahaasteen, jossa päätin keskittyä vain blogissani käsiteltäviin aiheisiin. Aikomukseni oli jatkaa pelailla seuraavaksi peliä X, mutta suunnitelmat muuttuivat kun toveri pyysi pelailemaan Magickaa ja arvelin että voisinpa laittaa kuvat yhtä hyvin siitäkin pelistä.

Magicka on huumorihöysteinen fantasiamaailmaan sijoittuva seikkailu/toimintapeli. Nimensä mukaisesti taikuus on keskeisessä osassa peliä ja pelaajahahmot ovat uransa alkuvaiheilla olevia taikureita. Taiat muodostetaan yhdistelemällä erilaisia elementtejä kuten tulta, vettä, sähköä ja monia muita. Yksinkertaisimmat loitsut saadaa vain yhtä elementtiä käyttämällä, mutta tehokkaammat saattavat vaatia jopa viiden eri elementin naputtelua oikeassa järjestyksessä ja taistelun tohinassa näiden ulkoa muistaminen tuo omat haasteensa. Säheltäessä taikomisnäppäinten kanssa kuolema korjaa lukuisia kertoja ja erityisesti kuolemat tuovat oman komiikkansa peliin, varsinkin jos kuoleman on aiheuttanut oma pelikaveri. Joitakin taikoja kerrotaan pelin edetessä, mutta hyvin toimivia yhdistelmiä voi koittaa keksiä itsekin. 

Tälläkin kertaa pelisessio oli sangen viihdyttävä, vaikka muutamia pahoja taisteluita jouduttiinkin tahkoamaan monia kertoja. Meillä on menossa vasta Magickan peruspeli ja lukuisat DLC-paketit varmistavat sen, ettei pelaaminen lopu aivan heti kesken. Suosittelenkin peliä kaikille jotka eivät ole siihen vielä tutustuneet.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti