sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Arkikuvahaaste 4/5

Muutama päivä sitten sain kutsun arkikuvahaasteeseen ja vaikka olenkin osallistunut siihen jo Facebookin puolella, päätin osallistua myös tähän blogiversioon, koska lähestymistapa pystyi olemaan erilainen. Tässä haasteen versiossa päätin kuvata/kirjoittaa blogin aihealueista ja ainakin tähän mennessä olen kirjoittanut peleistä, joskin saa nähdä miten kerkeän nyt huomenna maanantaina, kun on vähän muitakin velvoitteita. Nyt viikonloppuna oli kuitenkin erinomaisesti aikaa pelailla ja tällä kertaa kohteeksi joutui peli nimeltä Evoland.

Evolandiin ei kannata suhtautua normaalina pelinä ihan jo sen lyhkäisyytensä vuoksi, peli kun sujahti läpi reilussa kolmessa tunnissa. Normaalin pelin sijasta kyseessä on kunnianosoitus konsoleille ja tietokoneille ilmaantuneille seikkailu-/roolipeleille ja näissä tapahtuneelle niin tekniselle kuin pelilliselle kehitykselle, mistä Evolandin nimikin juontaa juurensa. Tarkempana syynissä ovat Legend of Zelda- ja Final Fantasy -pelisarjat, joskin viittauksia löytyy muihinkin peleihin.

Pelissä kehitys tapahtuu usein löytämällä uudet tekniikat maastossa löytyvistä arkuista ja ne otetaan pelissä heti käyttöön. Alun mustavalkoiset pikseligrafiikat muuttuvat väri- ja 16-bittisten kautta tarkkaan 3D-grafiikkaan, äänet muuttuvat pilipalimusiikista laadukkaammiksi, kaupunkeihin ilmestyy myöhemmissä vaiheissa asukkaita joiden kanssa voi jopa jutella ja sekään ei ole täysin itsestäänselvyys, että päähenkillä olisi nimi heti pelin kehityksen alkuvaiheessa.

Peli oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen herätys muistelemaan, että miten rajoittuneita pelit aiemmin olivatkaan. Lyhykäisyytensä vuoksi tästä ei saa viihdettä pitkäksi aikaa, mutta huonompi vaihtoehto olisi ollut venyttää tätä väkisin pidemmäksi. Jos olet saanut tämän jostain Humble Bundlesta tai muualta muutamalla eurolla, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan. Sopivaa viihdettä yhdeksi tai kahdeksi illaksi. Alla olisi vielä pieni videokooste pelistä, olkaa hyvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti