sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Uusi entistä yksinkertaisempi ulkoasu

Blogissani on ollut käytössä sama yksinkertainen ulkoasu aivan sen perustamisesta lähtien. Tämä on ollut tietoinen ratkaisu, sillä haluan pitää sivut ulkoisesti mahdollisimman yksinkertaisena ja keskittyä bloggaamisessa mielummin sisällöntuotantoon, kuin turhaan koreiluun. Sama ulkoasu käy varmasti kuitenkin tylsäksi ja kyselinkin lukijoiden mielipidettä asiasta vuoden alussa ja enemmistö oli sitä mieltä, että muutosta kaivataan, joten asialle piti siis tehdä jotain. 

Ajatus ja suunnitelmat ovatkin muhineet jo pidemmän aikaa mielessä, mutta aina on löytynyt jotain kiireitä tai tekosyitä, joiden vuoksi uudistusta ei ole voinut muka toteuttaa. Nyt kun sopivan vapaa viikonloppu osui kohdalle ja pari muutakin bloggaaja-toveria ovat viime aikoina muuttaneet omat ulkoasunsa (terveisiä Nännille ja M454:lle), niin päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja toteuttaa suunnitelman omaltakin osalta.

Uusi ulkoasu ei tuo paljoa uusia värejä, itse asiassa blogin värikkyys vähenee entisestään. Todennäköisesti väreihin tulee vielä muutoksia, mutta pitää ensin katsoa käytännössä miten tämä uusi toimii. Layouttiin en ole koskenut ollenkaan, suurimmat muutokset tulevat väreihin, fontteihin ja banneriin, jollaista blogissani ei aiemmin ollutkaan. Banneri ei tule säilymään samana ikuisesti, vaan aikomus on päivitellä siihen uusia kuvia säännöllisin väliajoin. Kaikenlaiset rakentavat kritiikit uudistuksesta ovat enemmän, kuin tervetulleita! :)

4 kommenttia:

 1. Heiiiiiii, kaikessa yksinkertaisuudessaan täähän on paljon parempi kuin entinen ulkoasu! Mä en paljoa piittaa siitä miltä blogi näyttää, siksi oonki varmaan niin hirveen laiska omaa blogia remppaamaan, mulle riittää että luettavuus on hyvä ja ulkoasu kokonaisuudessaan selkeä. Ja just sitähän tää on!

  Toi bantsu onkin vallan mainio ja ihan huikeeta jos jaksat sitä välillä päivitellä!

  Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentista :) Tällä hetkellä tämä tuntuu melko mustavalkoiselta mutta se voisi olla hyvä tekosyy lisätä kuvien määrää postauksiin, josko ne toisivat riittävästi väriä.

   Sinällään se bannerin päivitys ei ole sitten edes suuritöinen homma kun kuvat valikoituvat tietyllä logiikalla ja olen tehnyt jo valmiiksi sen pohjankin että tarvitsee lätkiä vaan uudet kuvat tilalle. Ajattelin että kerran kuussa olisi sellainen sopiva tahti vaihtaa aina :)

   Poista
 2. Hieno, yksinkertainen, miellyttävä. Ainakin miehenä tykkään lukea selkeää tekstiä. Omasta mielestäni tosin valkoista hieman liikaa, migreeni kun meinaa vaivata niin jotenkin valkoinen väri liian kanssa aiheuttaa päänsärkyä. :)

  Postauksesi tosin eivät ole raamatun pituisia niin ei se valkoinen haitaksi ole . Jos pitäisi 10 sivua tekstiä lukea niin sitten voisi päänsärky yllättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole pelkoa että minä jotain Dostojevskejä alkaisin kirjoittelemaan :D Haluan pysytellä valkoisessa, mutta koitan kompensoida sitä hieman vaaleampaa sävyä tekstistä, josko se edes vähän auttaisi. Vaihdoin nyt myös fontin toiseen, toivottavasti tämä calibri olisi edes hieman luettavampi.

   Poista