sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Katsottu: 2046

Katsoin muutama viikko sitten In the Mood for Love -elokuvan ja pian tämän jälkeen jatko-osan nimeltä 2046. Unohdin kirjoittaa siitä esittelyn, joten tässä tulee nyt lyhyt sellainen. Elokuva jatkaa Chow Mo-Wanin (Tony Leung) tarinaa 60-luvun Hongkongissa ja Singaporessa. Chow kirjoittaa scifi-kirjaa kuvitteellisesta paikasta nimeltä 2046, jonne kaikki haluavat matkustaa muistamaan menneisyytensä, mutta kukaan ei ole palannut sieltä takaisin. Chow sisällyttää kirjaansa paljon sekä oman elämänsä tapahtumia että henkilöitä ja hänen pohdintojaan kuvataankin monesti kirjan tapahtumien kautta.

Edellisessä osassa ollut kiltti, sympaattinen ja aviossa oleva Chow on muuttunut Su Li-Zhen -nimisen naisen (Maggie Cheung) menetettyään lipeväksi yhdenillan suhteita harrastavaksi naistenmieheksi. Elokuvan aikana hän tapaa kuitenkin kolme naista, jotka merkitsevät hänelle näitä hoitoja enemmänkin. Ensimmäinen naisista on hänen vuokraisäntänsä tytär Wang Jing-Wen (Faye Wong), jonka poikaystävä on japanilainen ja tämän vuoksi isä ei hyväksy suhdetta. Chow rupeaa tyttären ystäväksi ja myöhemmin alkavatkin kirjoittamaan 2046 -kirjaa yhdessä. Toinen naisista on yhtä vapaamielinen Bai Ling (Ziyi Zhang) kuin Chow itse ja heille tulee seksisuhde. Puheista huolimatta Bai Ling kiintyy Chowiin ja alkaa osoittamaan hieman mustasukkaisuuttakin. Kolmas nainen on myöskin nimeltään Su Li-Zhen (Li Gong), aivan kuten hänen suuri rakkaus menneisyydessä. Chow kiintyy tähän iäkkääseen uhkapelaajanaiseen koska koittaa löytää hänestä samoja asioita kuin aiemmasta rakkaudestaan.

Elokuva on todella upea sekä visuaalisuudeltaan että tarinaltaan. Näyttelijät tekevät loistavia suorituksia ja viulumusiikkien valinnat menevät mielestäni nappiin. Loppupuolella olevat runsaat kuvaukset 2046:n mielikuvitusmaailmasta ja symboliikat alkoivat ehkä hieman puuduttamaan mutta muuten elokuva on todella loistava. Suosittelen tätä katsottavaksi kaikille jotka tykkäävät hieman rauhallisemmista elokuvista ja kannattaa katsoa ensin In the Mood for Love, jotta ymmärtää paremmin Chowin ja Su Li-Zhenin menneisyyden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti