tiistai 27. marraskuuta 2012

Katsottu: Rankka Päivä

Tällä kertaa esittelyssä on Netflixistäkin löytyvä elokuva jonka olen katsonut useita kertoja, mutta kyseessä on niin hyvä leffa että ansaitsee mainostuksen jos joku lukijoista nyt ei ole sattunut kyseistä leffaa näkemään aiemmin. Kyseessä on Falling Down eli suomeksi Rankka Päivä, Joel Schumacherin elokuva vuodelta 1993.

Elokuva alkaa siitä, kun William -nimiseksi myöhemmin paljastuva mies (Michael Douglas) istuu autossa kesäruuhkassa. Sietämätön helle, kärpästen pörinä ja yksinkertaisesti paikallaan jumissa oleminen saa hänen päässä napsahtamaan ja päättämään että Nyt saa riittää! Hän jättää autonsa ruuhkaan tientukkeeksi ja lähtee itse kävelemään lähimmän pusikon läpi "kotiin". Matka ei suju kuitenkaan ilman ongelmia koska vastaan tulee kiskurikauppiaita, jengiläisiä ja vaikka mitä sekalaista sakkia. Äkkipikaisena ihmisenä William haluaa antaa heille opetuksen ja joutuu matkallaan koko ajan syvemmälle pulaan jopa lain toiselle puolelle. Samaan aikaan Williamin rötöksiä tutkii viimeistä työpäiväänsä ennen eläkkeelle siirtymistään viettävä etsivä Prendergast (Robert Duvall). Hän on lupsakka mies, vähän väliä puhelimen päässä olevan vaimonsa tossun alla ja työkaveritkin pitävät häntä pelkurina. Viimeisen työpäivän ja työkavereiden epäilyjen vuoksi hänellä onkin kotona odottavan vaimon vastusteluista huolimatta kova hinku saada vielä tämän päivän aikana William kiinni .

Michael Douglas esiintyy sympaattisesti hieman yksinkertaisena Williamina, jonka henkilöllisyyttä ja syitä tekoihin aletaan selittämään vasta elokuvan edetessä. Elokuvassa kritisoidaan kaupunkielämän epäkohtia ja muita elämän hölmöyksiä. Oma suosikkikohtaukseni on Williamin vierailu hampurilaisravintolassa, jossa hänen saama ja mainoskuvissa oleva hampurilainen ovat "hieman" erilaisia. Williamin ilme on joka kerta priceless. Vaikkei tämä elokuva olekaan ihan maailman paras, suosittelen tätä silti kaikille koska kyllä tämän parissa yhden illan (tai ainakin kaksi tuntia) viihtyy.

2 kommenttia:

  1. Ihan viihdyttävä, vähän ehkä hajanainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hieman sellainen kokoelma yksittäisiä (toki hauskoja) kohtauksia oli :)

      Poista