torstai 29. marraskuuta 2012

Katsottu: El Mariachi

Jälleen löytyi Netflixistä katsottavaa, tällä kertaa vuorossa on Robert Rodriguezin ensimmäinen pitkä elokuva ja samalla myös hänen läpimurtonsa elokuva-alalla. Kyseessä on El Mariachi, vuonna 1992 valmistunut erittäin pienen budjetin Meksikolaiselokuva joka menestymisensä myötä sai vielä kaksi Antonio Banderasin ja Salma Hayekin tähdittämää jatko-osaa eli Desperadosin ja Unce Upon a Time in Mexoco.

Elokuvan tapahtumas sijoittuvat pieneen meksikolaiseen kaupunkiin, jossa väkivaltaisella rikollisella Azulilla (Reinol Martínez) ja paikallisella huumelordilla Mocolla (Peter Marquardt) on eripuraa keskenään. Azulin istuessa vankilassa Moco päättää lähettää apurinsa tappamaan hänet. Yritys kuitenkin epäonnistuu ja mies pakenee vankilasta lähtien kostoretkelle aseita täynnä olevan kitaralaukkunsa kanssa. Samaan aikaan kaupunkiin ilmaantuu mariachi-muusikko (Carlos Gallardo) kitarakotelonsa kanssa etsimään töitä. Azulia odottavat Mocon apurit eivät tiedä miltä Azul näyttää, pelkästään että tämä pukeutuu mustiin vaatteisiin ja kantaa kitarakoteloa ja miehet menevät tottakai sekaisin. Tästä alkaa enemmän tai vähemmän hulvaton toiminnalla ja huumorilla täydennetty takaa-ajoelokuva.

Ensinnäkin haluan muistuttaa, että tämä elokuva on tehty todella vähäisillä resursseilla, budjetti on ollut nettilähteiden mukaan noin 7000 dollaria ja näyttelijät amatöörinäyttelijöitä. Tuo seikka huomioiden olen suorastaan ällistynyt miten hyvän elokuvan Rodriguez on saanut aikaiseksi. En ole mikään suuri latinoelokuvien fani, mutta katsomishetkellä olleesta suuresta väsymyksestäni huolimatta tämä leffa oli todella viihdyttävä. Mukana ei ole kalliita näyttelijöitä, erikoisefektejä tai muitakaan suuren maailman juttuja, mutta useat kohtaukset olivat yksinkertaisesti hauskoja. Erikoiset kamera-ajot ja hahmojen nopeutetut liikkeet ja keskustelut osoittivat, ettei tämä elokuva ota itseään liian tosissaan ja hyvä niin koska minä ainakin viihdyin katsojana. Jos jotain rakentavaa kritiikkiä pitäisi sanoa, niin elokuvan nimettömäksi jäävä päähenkilö on melkoisen lepsu tai nössö kaveri verrattuna jatko-osien Banderasiin villiin pojuun. Tuostakin huolimatta suosittelen silti katsomaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti