sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Pelattu: Little Big Planet 2

Esittelin jonkin aikaa sitten PS3 -yksinoikeuspelin nimeltä Little Big Planet, joka osoittautui lapsenomaisuudestaa huolimatta erittäin viihdyttäväksi pelikokemukseksi. Olin saanut pelin jatko-osan  jo aiemmin Playstation Plus -palvelun kautta ja pelattuani ykkösen loppuun pääsinkin jatkamaan heti kakkosta. Pari viikkoa sitten pelasin tämänkin loppuun (arvovaltaisen yleisön todistaessa tapahtumaa), mutta tämän esittelyn kirjoittaminen viivästyi omasta laiskuudestani johtuen hieman, mistä suuret pahoittelut!

Peli jatkaa hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen osa, joskin jokaista osa-aluetta pelissä on lisätty tai monipuolistettu. Varsinainen tarina on melko perinteinen eli paha olento nimeltään Negatiivitron meinaa tuhota koko Little Big Planetin asukkaineen ja melkein onnistuukin viemään myös Sackboyn mennessään. Negatiivitronia vastaan taistelevan Alliancen johtaja Larry Da Vinci kerkee pelastamaan Sackboyn kuitenkin viime hetkellä ja tästä alkaa heidän yhteinen taival koittaessaan estää Negativitronin suunnitelmat. Matkan varrella avuksi tulee muitakin persoonallisuuksia kuten isoegoinen hieman Elvistä muistuttava keksijä Avalon Sentrifugi, kakkujen tekijä Victoria Von Bathysphere ja mielisairaalan johtaja Eve Silva Paragorica. Mieleenpainuvin heistä on ehdottomasti Avalon, jonka "vaatimattomuus" on vailla vertaansa. Vitsit ovat lisäksi erinomaisesti onnistuneita myös pelin suomeksi dubatussa versiossa, mistä iso plussa.

Suurimmat uudistukset ovat kuitenkin pelimekaniikassa. Nyt Sackboylla on käytettävissä lukuisia eri apuvälineitä. Esimerkiksi heittoköyden avulla Sackboy pystyy heilauttamaan itsensä kuilujen yli tai jopa heilauttamaan itsensä huimiin korkeuksiin. Toinen esine on voimahanskat joilla voi nostaa ilmaan raskaampia esineitä tai jopa toisen pelaajan ja käyttää näitä heittoaseina. Lisäksi käytössä on myös erilaisia ruiskuaseita joilla voi ampua kytkimiin maalia, sammuttaa tulia vedellä jne.

Itse kentät ovat saaneet myös uusia mahdollisuuksia. Nyt Sackboy voi ratsastaa erilaisilla jättikokoisilla eläimillä saaden uusia toimintoja käyttöönsä ja kenttien ei tarvitse olla välttämättä sivusta kuvattuja tasohyppelyitä vaan esimerkiksi sivusta tai ylhäältä kuvattuja räiskintöjä joissa ruutu etenee kokoajan ja pelaajan täytyy keretä ampumaan esteet tieltä riittävän nopeasti. Ensimmäinen LBP antoi kenttäsuunnittelijoille melko vapaat kädet luoda monipuolisia pelitasoja mutta nyt mielikuvitusta vasta saakin käyttää!

Little Big Planet 2 on erittäin paljon samaa mitä ensimmäinen osa oli, joskin jalostetummassa muodossa. Pakollisia kenttiä on 30 ja vapaaehtoisia 20 jonka lisäksi tottakai käytössä on yhteisön tekemät omat kentät. Tämä jälkimmäinen osa tuntui hieman helpommalta kuin ensimmäinen osa, en jäänyt kertaakaan minnekkään kohtaan jumiin mutta se ei ole mikään huono asia koska peli on viihdyttävä. Loppuvastustajan jouduin uusimaan muutaman kerran, mutta muuten peli oli aika pala kakkua. Pelin uudelleenpeluuarvo on kuitenkin huikea kerättävien tavaroiden, moninpelin sekä yhteisön tekemien kenttien ansiosta. Jos et ole vielä tutustunut tähän peliin niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan!

4 kommenttia:

 1. Little Big Planet - Tuo mielikuvituksen planeetta.
  Juu, minäkin pidän Little Big Planetista. Tätä jatko-osaa en ole vielä pelannut mutta hauskaltahan tuo vaikuttaa.
  Onko muuten tässä jatko-osassa samoja "lisäyksiä" kuin tämän Little Big Planetin lisäosissa? Lähinnä tarkoitan tuota Metal Gear Solid-kenttäpaketin maalitykkiä (Lainaus:pelaajan täytyy keretä ampumaan esteet tieltä riittävän nopeasti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käytin tuota varustejuttua kirjoittaessa muistin virkistyksenä LBP-wikiä ja sen mukaan (http://littlebigplanet.wikia.com/wiki/Paintinator) tuo ase on mukana myös LBP2:ssa. ilmeisesti ainakin LBP1:n kentät toimivat myös LBP2:ssa, mutta en ole tiedä niistä mahdollisista varusteista. minulla on vain tuo GOTY-versio ykkösestä niin en ole kauheasti miettinyt että mitä varusteita siinä normaaliversiossa on ollut :D

   tuolla lainaamallasi esteiden ampumiskommenteilla tarkoitin siis näitä erikoiskenttiä joissa kuvakulma on normaalista poikkeava. Tuossa on pari esimerkkiä niistä poikkeavista kentistä :)

   LBP2 - The Cosmos - Fight of the bumblebees:
   http://youtu.be/H_FkNPGGe4Q

   LBP2 - Eva's Asylum:
   http://youtu.be/QAkhnsxTlcs

   Poista
 2. Jaahas, mielenkiintoista. Taitaa tämä peli olla yksi minun seuraavista hankinnoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo se on viihdyttävä tekele. ja siis jos haluat päästä pelaamaan sitä jo nyt niin se peli on edellee siellä ps plussan ilmaispeleissä joten jos vaa haluat päästä pelailemaan sitä jo välittömästi niin kannattaa kokeilla sitä aiemmassa postauksessani mainittua plussan kokeilukoodia (kukaan ei ole ainakaa ilmoittanu vielä käyttäneensä sitä). vaikkei sitä plussaa jatkaisikaan kokeiluajan jälkeen niin pelaamista voi jatkaa sitten samasta kohdasta kun hankkii sen pelin maksullisen version.

   Poista