maanantai 26. marraskuuta 2012

Katsottu: Infernal Affairs

Nyt oli taas aika tarttua Netflixiin ja sitä kautta Hongkongilaiselokuvien pariin. En nyt väitä niitä erityisen paljoa paremmiksi länsimaalaisiin elokuviin verrattuna, mutta ovatpahan ainakin mukavaa vaihtelua. Tällä kertaa vuorossa on 2002 valmistunut Infernal Affairs -elokuva, joka poiki melkein välittömästi kaksi jatko-osaa ja Martin Scorsese teki tästä vuonna 2006 amerikkalaisen version The Departedin . Olin nähnyt tämän ensimmäisen elokuvan alkuperäisversion joskus vuosia sitten, mutta koska en muistanut tapahtumia enää niin mikäpäs tämän oli katsellessa uudestaan.

Elokuva kertoo kahdesta yhtä aikaa poliisikoulussa olleesta miehestä, Lau Kin-ming:istä (Andy Lau) ja Chan Wing-yan:ista (Tony Leung). Chan potkitaan ulos poliisikoulusta ja ajautuu rikollisjengeihin Laun edetessä nopeaa vauhtia poliisiurallaan. Todellisuudessa kumpikin heistä on muiden tietämättä myyriä: Chen on soluttautunut triad-pomo Hon Sam:in (Eric Tsang) jengiin vakoillakseen poliiseille kun taas Lau vakoilee poliisitutkintoja Sam:in piikkiin. Tilanne mutkistuu entisestään kun kumpikin osapuoli saa tietää joukossaan olevasta myyrästä ja juuri sekä Chan että Lau saa tehtäväkseen selvittää ketkä myyrät ovat. Tästä alkaa alkaa kutkuttava kissa ja hiiri -leikki kun seurataan että kumpi jää nopeammin kiinni.

Elokuva on erittäin viihdyttävä ja etenkin päähenkilöiden näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, jos ei lasketa Eric Tsangin hieman turhankin teatraalisia elämöintejä. Olen esitellyt vähän aikaa sitten Tony Leungin pari muuta elokuvaa (In the Mood for Love ja 2046) ja täytyy myöntää että pidän hänen suorituksista joka katselukerralla vain enemmän, sen verran sympaattinen on kyseinen mies. Suosittelen tätä leffaa kaikille hyvistä leffoista kiinnostuneille ja en ihmettele ollenkaan että se on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Jos sinulla on Netflix-tunnus, niin sieltähän tämäkin leffa löytyy eli eikun katsomaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti