torstai 15. marraskuuta 2012

Lara Croftia, Hitmania ja minininjoja ilmaiseksi

Oletko yön hämärimpinä tunteina miettinyt miltä Lara Croft & Guardian of Light/Hitman Blood Money/Minininjas -pelin pelaaminen tuntuu mutta et ole tohtinut hankkia sikaa säkissä? Nyt näitä pelejä voi testata ja mikä hauskinta, suoraan nettiselaimella Core Onlinessa. Peleistä on mukana ilmeisesti kokonaiset versiot ja Laran sekä PC että PS3 -versiota pelanneena voin sanoa ettei Chromella pelaamani versio hävennyt em. versioiden rinnalla ainakaan häiritsevästi. 

Sitten vuorossa se kuuluisa 'mutta' -kohta: pelit ovat ilmaisia ja teknisestikin hyvin toteutettuja. Monikaan asia ei ole kuitenkaan todellisuudessa ilmaista ja näiden pelien tapauksessa pelaaja joutuu joko maksamaan valuuttaa tai katselemaan n. minuutin tai jopa puolen välein ruudulle pomppaavia mainoksia. Kyllä ne saa nopeasti suljettua pois ja jatkettua pelaamista, mutta häiritsevät kuitenkin itse peliin syventymistä. Onneksi peli menee pause-tilaan, mutta siitä huolimatta mainosten ilmaantuessa et todellakaan halua roikkua köydellä (roikkuminen vaatii shiftin pohjassa pitämistä) tappavien piikkien tai syvän kuilun yläpuolella nimimerkillä kokemusta on.

Rasittavista mainoksista (tai pelihetkellä mitään mainoksia ei ollut mutta niille varattu ruutu pomppasi silti ruudulle) johtuen pelejä ei varmaankaan jaksaisi pelata loppuun asti tällä tapaa, mutta ainakin pelin yleiseen mekaniikkaan pääsee hyvinkin tutustumaan. Sivusto on mielestäni hyvä esimerkki siitä että ainakin teoriassa nettiselainpelien ei tarvitse enää olla välttämättä Farmville -tasoa vaan teknisesti siellä pyörii ihan vakavastikin otettavia ja näyttäviä pelejä. Vain kun mainokset saisi järkevällä hinnalla pois (tällä hetkellä dollarillalla yksi kenttä tai 10 dollarilla koko peli) niin en ihmettelisi jos tämäkin pelitapa saisi kannatusta. Jos haluat kokeilla em. pelejä niin suuntaa osoitteeseen


(Kuva on pelin PC-versiosta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti