perjantai 30. marraskuuta 2012

Tarjous: Ilmaispeliviikonloppuja ja pelitarjouksia


Rehellisesti sanottuna minulla ei ole hajuakaan millainen peli Endless Space on mutta jos joku tietää niin sitä saisi nyt pelata Steamissa viikonlopun ajan ilmaiseksi. Lisätietoa osoitteesta 


Toinen viikonlopun ajan ilmaiseksi pelattava peli on jo hieman tutumpi (= pelasin aiemman version jotain demoa ehkä vartin verran) nimittäin Unreal Tournament 3 Black. Lisätietoa osoitteesta


Sitten hieman parempiin tarjouksiin. Greenman Gamingissa on ensimmäinen Trine nyt 1,50 eurolla, suosittelen hankkimaan jos ei löydy pelikokoelmista.


Lisäksi Greenmanista saa ennakkotilattua tulevia pelejä 35% alennetuilla hinnoilla käyttämällä sähköpostiin tilattavaa alennuskoodia. Alennuksen avulla saa esim. seuraavanlaisia hintoja tuleville peleille:


Aliens: Colonial Marines, 32.50 euroa
Bioshock Infinity, 32.50 euroa
Crysis 3: Hunter Edition, 32.50 euroa
Dead Space 3: Limited Edition, 32.50 euroa
Tomb Raider, 29.25 euroa
Dead Island: Riptide, 26.00 euroa

Lisätietoa tarjouksesta osoitteessa

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää Mikosta mutta et ole uskaltanut kysyä


Sain Kopio -nimiseltä neidottarelta haasteen vastailla kymmeneen kysymykseen ja kehitellä sitten kymmenen uutta kysymystä muiden riemuksi. Kai noihin kysymyksiin voisi lyhyemminkin vastailla mutta minulla on huono tapa alkaa jaarittelemaan kirjoituksissa ja ne sitten venyvät :D Tässä kuitenkin vastaukseni:

1.Uskotko horoskooppeihin?
en usko että siellä on takana mitään suurempaa mystiikkaa. eiköhän nuo ole kirjoitettu sen verran ympäripyöreästi että kaikki voi löytää itsensä kuvauksista. ja jos ei löydä niin toteaa että "pah, nää on ihan humpuukia kuka näihi muka uskoo".

2. Mikä on lempi tv-sarjasi?
varmaan se on tuo juuri nytkin katsonnan alla oleva babylon 5, sen jaksaa katsoa monta kertaa läpi kun on niin eeppinen. muita hyviä sarjoja on ollu ainaki lost ja big bang theory...

3. Kauan olet blogannut?
pian tulee vuosi täyteen eli tarkemmin sanottuna tammikuun 19. päivä kello 2.44 :D

4. Miksi aloitit blogaamisen?
tarkkaa syytä en muista mutta ainakin halusin kirjoittaa omista kiinnostuksen kohteista ja hyvällä tuurilla löytäisi samoista asioista kiinnostuneita muitakin ihmisiä. huomasin myös että pelejä käsitteleviä sekä miespuolisten kirjoitamia blogeja oli harmillisen vähän joten halusin tuoda omalla panoksella hieman vaihtelua ainaisiin lifestyleblogeihin.

5. Lempi kirjailijasi?
en ole vuosiin lukenut kirjoja ja aiemmatkin ovat rajoittuneet lähinnä dragonlanceihin joten sanotaan nyt että margaret weis ja tracy hickman.

6. Lempi vuodenaikasi, miksi?
kesä. saa kirmata ympäriinsä shortseissa ja t-paidassa ympäri vuorokauden. saa pyöräillä kivoissa kesäisissä maisemissa. on valosaa.

7. Mitä inhoat?
veitsiä ja muita teräviä juttuja, korkeita paikkoja, järviä/meriä joiden pohjaa ei näy (nähny liikaa kauhuleffoja, esim. the abyss on kauhea :D) tai pimeä ja kylmä mutapohja on kanssa yöks, ihmisiä jotka ovat itsekkäitä/ylimielisiä/epäkohteliaita tai puhuvat toisten päälle, mielikuvituksettomista blogipostauksista (todetaan että vaihtoi toisen kerran lyhyen ajan sisään blogin ulkoasua/kysellään ehdotuksia mistä voisi kirjoittaa/tehdään 'linkitä blogisi' -postaus/tehdään videopostaus laukun sisällöstä, omasta huoneesta tai päivän asusta).

8. Mistä taas pidät?
tietokoneista, peleistä, kirppareista, kivoista ja huomaavaisista ihmisistä, erilaisuuden hyväksymisestä.

9. Pidätkö pelaamisesta?(tietokone, lautapelit jne)
kyllä vain :) erilaisilla koneilla varmaan jostain 1985 lähtien kun naapurikaveri tuomas esitteli c64:llä froggeria ja muita kovia. sen jälkeen ollu nesiä, pc:tä ja nyt viime vuosina uudestaa nes, gamecube, kaksi ps2:ta ja nyt tämän syksyn uutukaisena ps3. lautapelit on jääny kyllä vähemmälle viime vuosina, kyllähän niitä pelailisi jos muitakin pelaajia olisi tuttavapiirissä. roolipeleistä tuli aiempina vuosina pelattua ainakin vähäsen runequestia, shadowrunia, vampire the masqueradea ja gurps-säännöillä kanssa jotain peliä jota en nyt muista. laatikostani löytyy muuten kirpputorilta ostamani runequest, jos joku keräilijä haluaa niin voin luopua toimituskuluja vastaan :)

10. Oletko kohtelias puhelinmyyjille?
pakko myöntää että koitan olla. sanon kyllä aika nopeasti että en ole mitää ostamassa mutta kuuntelen kuitenki mitä sanoo. työtähän hekin kuitenkin vaa tekee joten en ole viittiny ärähdellä.

Sitten pitäisi esittää haaste joillekin muillekin ihmisille... valitsen uhreiksi sellaiset henkilöt kuin Fainttos, Lore ja Crossed Daggers (käykää ihmeessä tsekkaamassa heidän blogeja) ja kysymykset liittyvät blogini aihepiireihin, jospa he sitten itsekin tietävät aiheista jotain. Esittämistäni haasteista huolimatta kaikki muutkin saavat aivan vapaasti vastailla noihin kysymyksiin, se on jopa suotavaa! :)

1. Mikä on kautta aikain lempipelihahmosi ja minkä vuoksi?
2. Mikä on vanhin peli jota pelaat vielä nykypäivinäkin?
3. Mikä on omalla kohdallasi tärkein seikka peleissä (juoni, huumori, toiminta, se että kuuluu tiettyyn pelisarjaan, jne)?
4. Mikä on kautta aikain huonoin näkemäsi elokuva ja millä perusteella?
5. Mitä kautta katsot elokuvia (teatterissa, telkkarista, levyitä, lataat netistä, katsot Netflixistä tms)?
6. Jos Star Warsin, Star Trekin, Babylon 5:n ja Tähtiportin hemmot tappelisivat niin ketkä voittaisivat?
7. Mikä on tärkein TV-sarja jonka jokaisen ihmisen (miksei muidenkin olentojen) tulisi nähdä elämänsä aikana?
8. Mikä on kautta aikain paras tai vähiten huonoin saippuasarja ja minkä vuoksi?
9. Mikä on mielipiteesi Al Bundysta?
10. Ostatko pelejä tai leffoja kirpputoreilta ja jos ostat niin mitä viimeksi?

Kinovisa toinen kierros #1


Blogissani ollut Kinovisa on ollut sen verran suosittu tapaus, että olisi silkka vääryys lopettaa sitä vain kysymysten loputtua kesken. Päätin siis tehdä muodikkaasti rebootin ja jatkaa visaa aivan uusilla, tällä kertaa itse kehittelemilläni kysymyksillä. Visa hakee vielä muotoaan, joten kaikenlainen asiallinen ja rakentava kritiikki on enemmän kuin tervetullutta.

Uuden Kinovisan ajatus on seuraavanlainen. Pyrin esittelemää blogissani ensin viisi elokuvaa, jotka olen katsonut Netflix -palvelussa. Tämän jälkeen esitän jokaisesta elokuvasta kolme kysymystä eli yhteensä 15 aivan kuin alkuperäisessäkin visassa. Yhden kysymyksen vastauksen löytää helposti esimerkiksi esittelystäni tai Wikipediasta. Toisen kysymyksen vastaukseen täytyy jo katsoa elokuva (tai olla hyvä googlettaja). Kolmas kysymys keskittyy trivia-tietoon kuten näyttelijöiden tai ohjaajien muihin elokuvaprojekteihin.

Tässä olisi ensimmäinen kysymyssarja, onnea/tietämystä osallistujille! :)

Pi:

1. Mistä Maxin toistuvat sairaskohtaukset saivat alkunsa?
2. Maxin opettaja kertoo tarinan kuuluisasta matemaatikosta, joka tekee keksintönsä vaimonsa avustamana. Kuka oli tämä matemaatikko?
3. Jennifer Connellyn näyttelemä Marion kuvittelee Unelmien Sielunmessussa lävistävävänsä erään tässäkin elokuvassa näytelleen henkilön käden haarukalla. Kuka on kyseinen näyttelijä?

Infernal Affairs:

4. Triad-pomoa näyttelevällä henkilöllä on melko vaatimaton historia elokuvien parissa, mutta etsi ja mainitse jokin elokuva (tämän lisäksi) jossa hän on ollut mukana tavalla tai toisella.
5. Minkä vaatteisiin liittyvän huomion  Chan tekee poliisikoulun haastattelussa?
6. Monessako yhteisessä elokuvassa Tony Leung ja Andy Lau ovat esiintyneet?

Rankka Päivä:

7. Millä tapaa päivä on merkittävä etsivä Prendergastille?
8. William kysyy hampurilaisravintolassa naisasiakkaalta mitä tämä tykkää ateriastaan, miten nainen "vastaa"?
9. Kuka elokuvan näyttelijöistä esitti X-Files / Salaiset kansiot -sarjassa erästä poliitikkoa?

Parfyymi:

10. Missä kaupungissa Jean murhaa suuren määrän naisia?
11. Miten Baldini koittaa nykyään tehdä uusia parfyymeja?
12. Kuka elokuvan näyttelijöistä on esittäynyt kuuluisaan kirjaan pohjautuvassa elokuvassa Dega -nimistä vankia?

El Mariachi:

13. Kuinka monessa El Mariachin jatko-osassa Carlos Gallardo näytteli pääosaa?
14. Elokuvan sankari ei saa töitä paikallisesta kuppilasta koska siellä on jo bändi. Montako jäsentä kyseisessä bändissä on?
15. Robert Rodriguezin elokuvissa esiintyy usein eräs kuvitteellinen olutmerkki, minkä niminen?

torstai 29. marraskuuta 2012

Katsottu: El Mariachi

Jälleen löytyi Netflixistä katsottavaa, tällä kertaa vuorossa on Robert Rodriguezin ensimmäinen pitkä elokuva ja samalla myös hänen läpimurtonsa elokuva-alalla. Kyseessä on El Mariachi, vuonna 1992 valmistunut erittäin pienen budjetin Meksikolaiselokuva joka menestymisensä myötä sai vielä kaksi Antonio Banderasin ja Salma Hayekin tähdittämää jatko-osaa eli Desperadosin ja Unce Upon a Time in Mexoco.

Elokuvan tapahtumas sijoittuvat pieneen meksikolaiseen kaupunkiin, jossa väkivaltaisella rikollisella Azulilla (Reinol Martínez) ja paikallisella huumelordilla Mocolla (Peter Marquardt) on eripuraa keskenään. Azulin istuessa vankilassa Moco päättää lähettää apurinsa tappamaan hänet. Yritys kuitenkin epäonnistuu ja mies pakenee vankilasta lähtien kostoretkelle aseita täynnä olevan kitaralaukkunsa kanssa. Samaan aikaan kaupunkiin ilmaantuu mariachi-muusikko (Carlos Gallardo) kitarakotelonsa kanssa etsimään töitä. Azulia odottavat Mocon apurit eivät tiedä miltä Azul näyttää, pelkästään että tämä pukeutuu mustiin vaatteisiin ja kantaa kitarakoteloa ja miehet menevät tottakai sekaisin. Tästä alkaa enemmän tai vähemmän hulvaton toiminnalla ja huumorilla täydennetty takaa-ajoelokuva.

Ensinnäkin haluan muistuttaa, että tämä elokuva on tehty todella vähäisillä resursseilla, budjetti on ollut nettilähteiden mukaan noin 7000 dollaria ja näyttelijät amatöörinäyttelijöitä. Tuo seikka huomioiden olen suorastaan ällistynyt miten hyvän elokuvan Rodriguez on saanut aikaiseksi. En ole mikään suuri latinoelokuvien fani, mutta katsomishetkellä olleesta suuresta väsymyksestäni huolimatta tämä leffa oli todella viihdyttävä. Mukana ei ole kalliita näyttelijöitä, erikoisefektejä tai muitakaan suuren maailman juttuja, mutta useat kohtaukset olivat yksinkertaisesti hauskoja. Erikoiset kamera-ajot ja hahmojen nopeutetut liikkeet ja keskustelut osoittivat, ettei tämä elokuva ota itseään liian tosissaan ja hyvä niin koska minä ainakin viihdyin katsojana. Jos jotain rakentavaa kritiikkiä pitäisi sanoa, niin elokuvan nimettömäksi jäävä päähenkilö on melkoisen lepsu tai nössö kaveri verrattuna jatko-osien Banderasiin villiin pojuun. Tuostakin huolimatta suosittelen silti katsomaan! :)

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Playstation Plussan joulukuu

Ajattelin toimia pienimuotoisena tiedonvälittäjänä siltä varalta jos joku Playstation Plus -palvelun käyttäjä ei asiaa vielä tiedä tai olet harkitsemassa kyseisen palvelun tilausta ja mietit mitä hyötyjä sieltä saa. Tänään julkaistiin uusimmat tulevat ilmaispelit jotka ovat:
 • Batman: Arkham City (kokonainen peli PS3:lle)
 • Limbo (kokonainen peli PS3:lle)
 • Vanquish (kokonainen peli PS3:lle)
 • Mortal Kombat (kokonainen peli PS Vitalle)
 • Knytt Underground (kokonainen peli PS Vitalle ja PS3:lle)
 • Big Sky Infinity (kokonainen peli PS Vitalle ja PS3:lle)


Lähde: http://blog.eu.playstation.com/2012/11/28/playstation-plus-your-december-content

Katsottu: Parfyymi

Patrick Süskindin romaaniin perustuva Parfyymi on leffa joka on pyörinyt varmaan vuoden ajan DVD-hyllyssäni ilman että olisin saanut katsottua sitä. Nyt sen tullessa vastaan Netflixin luetteloissa päätin korjata tilanteen. Kyseessä on Tom Tykwerin ohjaama hieman päälle kaksituntinen vuonna 2006 valmistunut leffa, josta minulla ei ollut oikein muita ennakkotietoja kuin että se kertoo sarjamurhaajasta ja että moni on sitä kehunut.

Elokuva kertoo orvoksi jääneestä Jean-Baptiste Grenouillesta (Ben Whishaw) 1700-luvun ranskassa, jolla on melkeinpä yliluonnollisen hyvä hajuaisti. Eräänä iltana hän lähtee seuraamaan erästä tyttöä tämän hyvän tuoksun vuoksi, mutta onnistuu vahingossa tappamaan tytön. Jean huomaa tytön tuoksun katoavan melkein välittömästi tämän kuoltua ja hänelle syntyy pakkomielle selvittää miten kaikki, erityisesti ihmisten tuoksut saadaan säilymään. Jean pestautuu aiemmin menestyneen parfyymeja valmistavan Giuseppe Baldinin (Dustin Hoffman) apupojaksi aikomuksena oppia tältä parfyymien valmistuksen salaisuudet. Lopulta Jean huomaa ettei hän saa kaikkea haluamaansa tietoa Baldinilta vaan joutuu jatkamaan matkaansa Grassen kaupunkiin oppiakseen puuttuvat taidot. Jean oppii lopulta keinon saada naisten tuoksut kaapattua, mutta se vaatii heidän tappamista ja niinpä kuolleita ruumiita alkaa löytymään...

Ensinnäkin täytyy sanoa, etten ole lukenut alkuperäistä kirjaa, joten elokuvan vertaaminen siihen on mahdotonta. Yksinään elokuva on hienon näköinen ja melko vähäpuheinen mutta hyvät musiikit paikkaavat hilaisempia hetkiä. Näyttelijäsuoritukset olivat "ihan ok" -tasoa, ei huonoja mutta ei nyt mitenkään erityisen mieleenjääviäkään. Rehellisesti sanoen en ollut etukäteen tietoinen elokuvan näyttelijöistä, joten Dustin Hoffmanin ja ylisuojelevaa isää esittävän Alan Rickmanin marssiminen ruudulle sekä John Hurt kertojaäänenä olivat iloisia yllätyksiä. Ehkä minulla oli turhan suuret ennakko-odotukset tälle elokuvalle ja murhasarjan alkaessa alkoi jo hieman pitkästyttämään. Elokuvan loppupuolella olevat torin tapahtumat saivat kyllä häkeltymään melkein David Lynchin elokuvien kaltaisesti ja ihmettelin että mitä ihmettä tässä tapahtuu. Lievästä pitkästymisestäni huolimatta suosittelen tämän katsomista, kyllä tämän nyt yhden kerran ainakin voi katsoa... jos ei muuten niin ainakin erikoisten asetelmien ja konkarinäyttelijöiden vuoksi.

tiistai 27. marraskuuta 2012

Katsottu: Rankka Päivä

Tällä kertaa esittelyssä on Netflixistäkin löytyvä elokuva jonka olen katsonut useita kertoja, mutta kyseessä on niin hyvä leffa että ansaitsee mainostuksen jos joku lukijoista nyt ei ole sattunut kyseistä leffaa näkemään aiemmin. Kyseessä on Falling Down eli suomeksi Rankka Päivä, Joel Schumacherin elokuva vuodelta 1993.

Elokuva alkaa siitä, kun William -nimiseksi myöhemmin paljastuva mies (Michael Douglas) istuu autossa kesäruuhkassa. Sietämätön helle, kärpästen pörinä ja yksinkertaisesti paikallaan jumissa oleminen saa hänen päässä napsahtamaan ja päättämään että Nyt saa riittää! Hän jättää autonsa ruuhkaan tientukkeeksi ja lähtee itse kävelemään lähimmän pusikon läpi "kotiin". Matka ei suju kuitenkaan ilman ongelmia koska vastaan tulee kiskurikauppiaita, jengiläisiä ja vaikka mitä sekalaista sakkia. Äkkipikaisena ihmisenä William haluaa antaa heille opetuksen ja joutuu matkallaan koko ajan syvemmälle pulaan jopa lain toiselle puolelle. Samaan aikaan Williamin rötöksiä tutkii viimeistä työpäiväänsä ennen eläkkeelle siirtymistään viettävä etsivä Prendergast (Robert Duvall). Hän on lupsakka mies, vähän väliä puhelimen päässä olevan vaimonsa tossun alla ja työkaveritkin pitävät häntä pelkurina. Viimeisen työpäivän ja työkavereiden epäilyjen vuoksi hänellä onkin kotona odottavan vaimon vastusteluista huolimatta kova hinku saada vielä tämän päivän aikana William kiinni .

Michael Douglas esiintyy sympaattisesti hieman yksinkertaisena Williamina, jonka henkilöllisyyttä ja syitä tekoihin aletaan selittämään vasta elokuvan edetessä. Elokuvassa kritisoidaan kaupunkielämän epäkohtia ja muita elämän hölmöyksiä. Oma suosikkikohtaukseni on Williamin vierailu hampurilaisravintolassa, jossa hänen saama ja mainoskuvissa oleva hampurilainen ovat "hieman" erilaisia. Williamin ilme on joka kerta priceless. Vaikkei tämä elokuva olekaan ihan maailman paras, suosittelen tätä silti kaikille koska kyllä tämän parissa yhden illan (tai ainakin kaksi tuntia) viihtyy.

Tarjous: Steamin syysalet


Päivitetty: 27.11. klo 8:10

Nyt on sitten enemmän tai vähemmän odotettu Steamin Syysale alkanut. Kampanja kestää 26.11. saakka ja pelit näyttävät olevan 50-75 prosentin alennuksessa. Tarjouksessa on niin indie-pelejä, hieman vanhempia julkaisuja, lyhyemmän ajan tarjouspelejä kuin joitakin aivan tässä syksyllä julkaistuja tuotoksia.

Kesän tarjouskampanjan kaltaisesti ilmoittelen joitakin bongaamiani pelitarjouksia tässä postauksessa eli kannattaa seurata jos olet kiinnostunut hankkkimaan pelejä halvalla.
Tiistaihin kello 20:00 asti voimassa olevat tarjoukset:
 • Dishonored, 25.00 euroa
 • Civilization 5 GOTY, 10.00 euroa
 • Orcs Must Die 2 Complete Pack, 5.75 euroa
 • Batman: Arkham City GOTY Edition, 7.50 euroa
 • Torchlight 2, 9.50 euroa
 • Sonic Generations, 7.50 euroa
 • The Testament of Sherlock Holmes, 20.00 euroa
 • Bastion, 3.50 euroa
 • Just Cause 2, 5.00 euroa
 • Street Fighter 4 Arcade Edition, 7.50 euroa
 • Red Faction Collection, 13.75 euroa
 • The Binding of Isaac, 1.25 euroa
Keskiviikkoon kello 20:00 asti voimassa olevat tarjoukset:
 • Counter-Strike: Global Offensive, 7.00 euroa
 • Call of Duty: Modern Warfare 3, 30.00 euroa
 • Alan Wake, 9.00 euroa
 • Castle Crashers, 4.00 euroa
 • Legend of Grimrock, 3.50 euroa
 • The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition, 7.50 euroa
Kannattaa tarkastaa Indie-pelien listan, koska sieltä löytyy monia erinomaisia pelejä  aivan muutaman euron hintaan.

Kaikki edellämainitut pelitarjoukset löytyvät joko Steamin kaupan etusivulta tai ainakin sivuston oikeasta ylänurkasta löytyvällä hakukoneella.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Katsottu: Infernal Affairs

Nyt oli taas aika tarttua Netflixiin ja sitä kautta Hongkongilaiselokuvien pariin. En nyt väitä niitä erityisen paljoa paremmiksi länsimaalaisiin elokuviin verrattuna, mutta ovatpahan ainakin mukavaa vaihtelua. Tällä kertaa vuorossa on 2002 valmistunut Infernal Affairs -elokuva, joka poiki melkein välittömästi kaksi jatko-osaa ja Martin Scorsese teki tästä vuonna 2006 amerikkalaisen version The Departedin . Olin nähnyt tämän ensimmäisen elokuvan alkuperäisversion joskus vuosia sitten, mutta koska en muistanut tapahtumia enää niin mikäpäs tämän oli katsellessa uudestaan.

Elokuva kertoo kahdesta yhtä aikaa poliisikoulussa olleesta miehestä, Lau Kin-ming:istä (Andy Lau) ja Chan Wing-yan:ista (Tony Leung). Chan potkitaan ulos poliisikoulusta ja ajautuu rikollisjengeihin Laun edetessä nopeaa vauhtia poliisiurallaan. Todellisuudessa kumpikin heistä on muiden tietämättä myyriä: Chen on soluttautunut triad-pomo Hon Sam:in (Eric Tsang) jengiin vakoillakseen poliiseille kun taas Lau vakoilee poliisitutkintoja Sam:in piikkiin. Tilanne mutkistuu entisestään kun kumpikin osapuoli saa tietää joukossaan olevasta myyrästä ja juuri sekä Chan että Lau saa tehtäväkseen selvittää ketkä myyrät ovat. Tästä alkaa alkaa kutkuttava kissa ja hiiri -leikki kun seurataan että kumpi jää nopeammin kiinni.

Elokuva on erittäin viihdyttävä ja etenkin päähenkilöiden näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, jos ei lasketa Eric Tsangin hieman turhankin teatraalisia elämöintejä. Olen esitellyt vähän aikaa sitten Tony Leungin pari muuta elokuvaa (In the Mood for Love ja 2046) ja täytyy myöntää että pidän hänen suorituksista joka katselukerralla vain enemmän, sen verran sympaattinen on kyseinen mies. Suosittelen tätä leffaa kaikille hyvistä leffoista kiinnostuneille ja en ihmettele ollenkaan että se on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Jos sinulla on Netflix-tunnus, niin sieltähän tämäkin leffa löytyy eli eikun katsomaan! 

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Katsottu: Pi

Olen viime aikoina katsellut lähinnä Babylon 5 -sarjaa, joten elokuvarintamalla on ollut hieman hiljaisempaa. Nyt katsoin kuitenkin Netflixin puolelta elokuvan nimeltä Pi, jonka olen halunnut nähdä jo pidemmän aikaa. Kyseessä on  yhden lempielokuvistani eli Unelmien Sielunmessun tekijän Darren Aronofskyn aikaisempi mustavalkoisella kuvaustekniikalla tehty tuotos vuodelta 1998 ja se on samalla hänen ensimmäinen täysipitkä elokuvansa.


Elokuva kertoo erittäin lahjakkaasta lukuteoreetikosta Max Cohenista (Sean Gullette). Hänellä on päähänpinttymä voida todistaa, että kaikkeen ympärillä tapahtuvaan on olemassa matemaattinen kaava. Erityisen kiinnostunut hän on löytämään kaavan pörssikurssien heilahteluista, mutta juuri kun työ on valmistumassa, hänen tietokoneensa hajoaa ja tiedot sen mukana. Seuraavana päivänä Maxille selviää pörssiuutisista että hänen kehittämä kaava olisi ennustanut oikein ja hänen työstään kiinnostuvat muutkin tahot. Maxin työskentelyä ei helpota myöskään hänen vähän väliä saamat valtavat päänsärkykohtaukset, jotka hän sai lapsuudessa katsomalla liian kauan suoraan Aurinkoa kohti.

Elokuvassa on paljon vähemmän tunnettuja näyttelijöitä. Päähenkilönä toimiva Sean Gullen on yksi näistä, joskin suoriutui tehtävästään paremmin kuin hyvin. Itselleni tutuin oli Maxin opettajaa esittävä Mark Margolis, joka on esiintynyt Kylmä Rinki (Oz) -sarjan lisäksi ainakin neljässä muussa Aronofskyn elokuvassa mukaanlukien Unelmien Sielunmessu. Myös kadulla vastaan tullut mies (en huomannut oliko muissakin kohtauksissa) näytti tutulta ja pieni Googlaus paljastikin miehen olevan Unelmien Sielunmessun riettaissa juhlissakin ollut Stanley B. Herman (hänkin ollut näköjään useissa muissakin Aronofskyn elokuvissa). Muista näyttelijäsuorituksista en osaa sanoa muuta kuin että ihan menetteleviä.

Elokuvan mustavalkoisuus sopi elokuvaan hyvin ja seikan unohtikin melko pian. Elokuva on enemmän pohdiskeleva trilleri kuin toimintaelokuva ja erinomainen sellaisena. Leffa kestää 84 minuuttia joka on juuri sopiva kesto ettei kerennyt vielä kyllästymään. Suosittelen tätä leffaa kaikille jotka tykkäävät hieman pohdiskelevammasta otteesta Expendables -leffojen sijaan.

Lisätty: En tunnistanut aiemmin, mutta näköjään myös Sean Gullette näytteli Unelmien Sielunmessussa.

perjantai 23. marraskuuta 2012

Tarjous: Originin kampanja


Mitä hyvät pelien lataussivustot edellä, sitä Origin perässä. Origin taitaa olla hieman... hintavahkon lataussivuston maineessa mutta nyt kun muutkin sivustot järjestävät alennusmyyntikampanjoita, ei heilläkään taida olla paljoa muuta mahdollisuutta kuin osallistua hommaan. Sivustolta löytyy mm. seuraavia pelejä:

 • Sims 3 Deluxe, 30.00 euroa
 • Crysis, 5.00 euroa
 • Crysis 2 Maximum Edition, 17.50 euroa
 • Dragon Age: Origins, 5.00 euroa
 • Mass Effect, 5.00 euroa
 • Mass Effect 2, 7.50 euroa
 • Mass Effect 3, 10.00 euroa
 • Mass Effect Trilogy, 25.00 euroa
 • Battlefield 3 lisälevyt Back to Karkand/Close Quarters/Armored Kill, á 7.50 euroa
 • Battlefield 3 Premium Edition (peruspeli + kaikki nykyiset ja tulevat lisälevyt), 30.00 euroa
 • Battlefield 3 Premium (kaikki nykyiset ja tulevat lisälevyt), 25.00 euroa
 • Battlefield 3 (peruspeli), 22.50 euroa
 • Mirror's Edge, 5.00 euroa
 • Dead Space, 5.00 euroa
 • Dead Space 2, 10.00 euroa

Tarjous: Greenman strikes backGreenman Gaming -sivustolla on oma vastaisku Steamin syysaleen eikä heilläkään ole hassumpia tarjouksia. Erityisesti yhdistettynä heidän 25% alennuskoodiin (GMG25-G4VDR-0ZL4Q) pitäisi*** saada mm. seuraavanlaisia tarjouksia:
 • Doom 3 BFG Edition, 11.25 euroa
 • Fallout: New Vegas, 3.75 euroa
 • Dead Island: GOTY, 7.50 euroa
 • Civilization 5 GOTY, 15.00 euroa
 • The Witcher 2, 15.00 euroa
 • Tropico 4, 7.70 euroa
 • Dead Space 2, 3.75 euroa
 • Crysis, 3.75 euroa
 • Red Alert 3, 5.70 euroa
 • Command & Conquer 4, 5.70 euroa
 • Alice: Madness Returns, 5.70 euroa

*** Tarjouskoodi ei pienen tekstin mukaan toimi kaikkien pelien kanssa, mutta ainakaan itselläni sellaista peliä ei ole vielä tullut vastaan. Sivusto varmasti ilmoittaa toimimattomuudesta viimeistään tilaamisen yhteydessä, kun koodia syöttää.

torstai 22. marraskuuta 2012

Tarjous: Alan Wakea, Batmania ja Just Causea


Jos olet kiinnostunut suomalaisen Remedy Entertainmentin maailmallakin paljon kehuja saaneesta Alan Wakesta, niin nyt sen saa Gamersgatesta 4.20 eurolla.


Muita löytöjä sivustolla ovat mm. Batman Arkham Asylum GOTY 5.00 eurolla


sekä Just Cause 2 Complete Edition 6.25 eurolla

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Tarjous: Sivilisaatioita, jumalia ja kuninkaitaSteamin lisäksi myös muut osaavat alentaa pelien hintoja. Jos joitakuita sattuu kiinnostamaan Civilization 5 -peli ja erityisesti sen lisälevy Gods and Kings, niin käyttämällä alennuskoodia GMG20-1FYLZ-EDG8R saat sen 8,20 eurolla osoitteesta. 


Kannattaa pitää kuitenkin kiirettä, sillä alennuskoodi on voimassa vain perjantaihin saakka.

Pitikö olla hoppu, nyt se on Kinovisan loppu


Kaikki hyvä(?) loppuu aikanaan, niin myös Kinovisa. Kiitän kaikkia osallistuneita sekä palautetta antaneita. Kinovisa ei kuitenkaan katoa täysin, sillä aiemmat kysymykset jäävät vielä tänne blogiin ja niihin voi täysin vapaasti vastailla jatkossakin ja tavallaan se onkin tämän postauksen tarkoitus. Jos olet kiinnostunut tutkailemaan vanhoja kysymyksiä, niin ne löytyvät todennäköisesti helpoiten tämän linkin takaa koottuna:


Samalla ilmoittelen nyt ns. virallisesti että elokuvavisailut eivät lopu kokonaan blogissani, sillä olen ideoinut jo uuden visan joka ilmaantuu tänne toivottavasti lähiaikoina. Sain aiemmasta Kinovisasta käsityksen että kysymykset olivat turhankin vaikeita, joten tässä tulevassa versiossa vaikeusastetta on höllätty reilulla kädellä :) Malttakaahan odottaa kuitenkin viikon taikka kaksi vielä...

Kinovisa #59


Yleistietoa elokuvista

1. Mikä James Fenimore Cooperin romaani on filmatisoitu ainakin seitsemästi vuosina 1920-1995?
2. Mistä kahdesta Bernardo Bertoluccin elokuvan nimestä löytyy sana "viimeinen"?
3. Mikä on toistaiseksi* viimeinen Indiana Jones -elokuva?
4. Missä elokuvassa psykiatri Richard Gere rakastuu potilaansa siskoon, gangsterin vaimo Kim Basingeriin?
5. Mikä on viimeinen ruoka, jota maistetaan elokuvassa Kokki, varas, vaimo ja rakastaja?
6. Missä elokuvassa James Cagneyn viimeiset sanat kuuluvat: "Minä onnistuin, äiti! Maailman huipulla!"?
7. Kuka näyttelee Jean-Paul Belmondon roolin elokuvan Viimeiseen hengenvetoon amerikkalaisversiossa?
8. Miten James Deanin viimeiseksi rooliksi jäänyt Jett Rink rikastuu elokuvassa Jättiläinen?
9. Miksi Johnny Smith (Christopher Walken) yrittää murhata Greg Stillsonin (Martin Sheen) elokuvassa Dead Zone - Viimeinen yhteys?
10. Kuka ohjasi John Candyn viimeiseksi jääneen elokuvan Pekonia kanadalaisittain?
11. Mikä suomenkielinen alaotsikko liitettiin elokuvan Stand By Me nimeen?
12. Mikä Martin Scorsesen elokuva kohautti vuonna 1988?
13. "On the whole. I'd rather be in Philadelphia." Kenen viimeiset sanat?
14. Kuka oli elokuvan alaotsikon mukaan lajinsa viimeinen Tapio Suomisen elokuvassa vuodelta 2003?
15. Millä elokuvan tekoaikaan jo käytöstä poistuneella tavalla Stanley Kubrick lopettaa elokuvansa Kellopeli appelsiini?

* Lisään haastetta sillä tavalla että odotan vastaukseksi kirjan ilmoittamaa vastausta ;-D

(Kysymykset ovat Timo Mänttärin kirjasta Kinovisa, 2006)

Steamin syysale alkaa


Netissä erittäin nopeasti leviävien huhujen mukaan Steamin syysale alkaa tänään. Tarkempia tietoja kampanjasta ei vielä ole, mutta sen pitäisi kestää viikon ajan. Tavan mukaisesti tulen ilmoittelemaan myös täällä blogin puolella ainakin omasta mielestäni kiinnostavimmista tarjouksista. Viimeisimmät tiedot löytyvät kuitenkin Steamin omalta sivulta osoitteesta

tiistai 20. marraskuuta 2012

Tarjous: Vanhojen hyvien pelien musta perjantaiBlack Friday on yhdysvaltalaisten kauppojen ajanjakso kiitospäivän ja joulumyyntikauden välissä jolloin tarjolla on paljon alennusmyyntejä. Tämän kunniaksi myös Good Old Gamesissa on viikon kestävä kampanja, jossa 10,00 dollarilla eli 7,80 eurolla saa valita rajoitetusta valikoimasta viisi haluamaansa peliä. Pelien joukosta löytyy ainakin sellaisia tapauksia kuin

 • Gemini Rue
 • Alan Wake's American Nightmare
 • Torchlight
 • Machinarium: Collector's Edition
 • Trine

Kokonaisen listan tarjolla olevista peleistä voit löytää osoitteesta

maanantai 19. marraskuuta 2012

Tarjous: Indie Royalesta indie-pelejä


Taas olisi indie-pelejä tarjolla halvalla. En ole tutustunut tämänkertaisiin peleihin eli hyvyydestä en osaa sanoa mitään mutta jos sinua kiinnostaa tutustua tarjontaan niin tähän neljä euroa maksavaan pelipakettiin kuuluvat seuraavat pelit: the dream machine: chapters 1-3, puzzle agent 2, children of the nile: enhanced edition, anomaly: warzone earth sekä adventure apes and the mayan mystery. Lisätietoa peleistä löydät Indie Royalen sivulta osoitteesta

Kinovisa #58


Yleistietoa elokuvista

1. Kuka murhasi Harryn elokuvassa Mutta kuka murhasi Harryn?
2. Millä kulkuneuvolla Mato ja Sakke saapuvat Tavastia-klubille juomaan jäävettä elokuvassa Calmari Union?
3. Missä elokuvassa Tom Berenger on sadistinen, arpinaamainen kersantti Barnes?
4. Mitä ennätystä Jane Wyman ja Regis Tomey pitävät hallussaan ajalla 3.05 minuuttia?
5. Minkä elokuvan filmatisoinnissa nähtiin Coran roolissa Lana Turner (1946) ja Jessica Lange (1981)?
6. Missä elokuvassa Ville Virtanen vetää parisuhdeterapiaa kelluntapukuihin pukeutuneille Minna Haapakylälle ja Kari-Pekka Toivoselle?
7. Mitä esinettä Bruce Willisin Butch palaa vaaraa uhmaten noutamaan asunnoltaan elokuvassa Pulp Fiction?
8. Mitä Dennis Quaid on salannut vaimoltaan Julianne Moorelta elokuvassa Kaukana taivaasta?
9. Mitä aihetta Steven Soderberghin elokuva Traffic käsittelee?
10. Minkä elokuvan pääparina seikkailee väkivaltainen pariskunta Mickey ja Mallory?
11. Mikä on Marlon Brandon Teddy Malloyn harrastus elokuvassa Alaston satama?
12. Minkä lajityypin elokuvista Tom Mix erityisesti muistetaan?
13. Missä elokuvassa Milla Jovovich on täydellinen olento Leeloo?
14. Miten Nicholas Cage ja Holly Hunter tapaavat toisensa elokuvassa Arizona Baby?
15. Missä elokuvassa Marlowe ottaa toimiksiannon vanhalta kenraali Sternwoodilta?

(Kysymykset ovat Timo Mänttärin kirjasta Kinovisa, 2006)

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Pelattu: Little Big Planet 2

Esittelin jonkin aikaa sitten PS3 -yksinoikeuspelin nimeltä Little Big Planet, joka osoittautui lapsenomaisuudestaa huolimatta erittäin viihdyttäväksi pelikokemukseksi. Olin saanut pelin jatko-osan  jo aiemmin Playstation Plus -palvelun kautta ja pelattuani ykkösen loppuun pääsinkin jatkamaan heti kakkosta. Pari viikkoa sitten pelasin tämänkin loppuun (arvovaltaisen yleisön todistaessa tapahtumaa), mutta tämän esittelyn kirjoittaminen viivästyi omasta laiskuudestani johtuen hieman, mistä suuret pahoittelut!

Peli jatkaa hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen osa, joskin jokaista osa-aluetta pelissä on lisätty tai monipuolistettu. Varsinainen tarina on melko perinteinen eli paha olento nimeltään Negatiivitron meinaa tuhota koko Little Big Planetin asukkaineen ja melkein onnistuukin viemään myös Sackboyn mennessään. Negatiivitronia vastaan taistelevan Alliancen johtaja Larry Da Vinci kerkee pelastamaan Sackboyn kuitenkin viime hetkellä ja tästä alkaa heidän yhteinen taival koittaessaan estää Negativitronin suunnitelmat. Matkan varrella avuksi tulee muitakin persoonallisuuksia kuten isoegoinen hieman Elvistä muistuttava keksijä Avalon Sentrifugi, kakkujen tekijä Victoria Von Bathysphere ja mielisairaalan johtaja Eve Silva Paragorica. Mieleenpainuvin heistä on ehdottomasti Avalon, jonka "vaatimattomuus" on vailla vertaansa. Vitsit ovat lisäksi erinomaisesti onnistuneita myös pelin suomeksi dubatussa versiossa, mistä iso plussa.

Suurimmat uudistukset ovat kuitenkin pelimekaniikassa. Nyt Sackboylla on käytettävissä lukuisia eri apuvälineitä. Esimerkiksi heittoköyden avulla Sackboy pystyy heilauttamaan itsensä kuilujen yli tai jopa heilauttamaan itsensä huimiin korkeuksiin. Toinen esine on voimahanskat joilla voi nostaa ilmaan raskaampia esineitä tai jopa toisen pelaajan ja käyttää näitä heittoaseina. Lisäksi käytössä on myös erilaisia ruiskuaseita joilla voi ampua kytkimiin maalia, sammuttaa tulia vedellä jne.

Itse kentät ovat saaneet myös uusia mahdollisuuksia. Nyt Sackboy voi ratsastaa erilaisilla jättikokoisilla eläimillä saaden uusia toimintoja käyttöönsä ja kenttien ei tarvitse olla välttämättä sivusta kuvattuja tasohyppelyitä vaan esimerkiksi sivusta tai ylhäältä kuvattuja räiskintöjä joissa ruutu etenee kokoajan ja pelaajan täytyy keretä ampumaan esteet tieltä riittävän nopeasti. Ensimmäinen LBP antoi kenttäsuunnittelijoille melko vapaat kädet luoda monipuolisia pelitasoja mutta nyt mielikuvitusta vasta saakin käyttää!

Little Big Planet 2 on erittäin paljon samaa mitä ensimmäinen osa oli, joskin jalostetummassa muodossa. Pakollisia kenttiä on 30 ja vapaaehtoisia 20 jonka lisäksi tottakai käytössä on yhteisön tekemät omat kentät. Tämä jälkimmäinen osa tuntui hieman helpommalta kuin ensimmäinen osa, en jäänyt kertaakaan minnekkään kohtaan jumiin mutta se ei ole mikään huono asia koska peli on viihdyttävä. Loppuvastustajan jouduin uusimaan muutaman kerran, mutta muuten peli oli aika pala kakkua. Pelin uudelleenpeluuarvo on kuitenkin huikea kerättävien tavaroiden, moninpelin sekä yhteisön tekemien kenttien ansiosta. Jos et ole vielä tutustunut tähän peliin niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan!

lauantai 17. marraskuuta 2012

Tarjous: Call of Duty: Modern Warfare 3 kynpillä


Ihmeiden aika ei ole ohi. Aiemmin niin kallis Call of Duty: Modern Warfar 3 on halventunut reilusti päästessään Prisman käsittelyyn, hinta on nimittäin tipahtanut noin 30 eurosta hulpeaan 10 euroon! Tämän huippuhalvan hinnan lisäksi asiakasomistajat saavat tuohon lisäksi vielä pienen alennuksen. Pidemmittä puheitta eri versioiden tarjoukset löytyvät seuraavista osoitteista:

PC:

PS3:

Xbox 360:

Wii:

perjantai 16. marraskuuta 2012

Tarjous: Loppuviikon pelitarjouksia


Viikonloppu lähestyy ja eri nettisivuilta löytyy taas jos jonkinmoista pelitarjousta. Ensin vaikkapa Steamin tarjoukset. Viikonloppuna Awesomenauts on ilmaiseksi pelattavana ja jos haluat jatkaa pelaamista myöhemminkin, pelin saa 5,00 eurolla.


Toinen viikonlopputarjous on Tropico 4: Steam Special Edition, kaupunginrakennussimulaattori jonka saa maanantaihin asti 7,50 eurolla.


Sitten tongitaan Gamersgaten tarjouksia. Viikonlopun ajan erinomaisen Orcs Must Die -sarjan pelit ovat 75% alennuksessa. OMD:n saa 2,50 eurolla, OMD 2:n 7,50 eurolla ja lisälevyt 0,50 - 5,00 eurolla.


Örkkien lisäksi Gamersgatessa on tarjouksessa Darksiders 2:n Season Pass hulpeaan 5,50 euron hintaan (muilla sivustoilla n. 15 euroa).


Viimeisenä on tarjous Gamefly -sivustolta. Jos latasit tai ainakin "ostit" viikko sitten sivustolla ilmaiseksi jaettavan Bioshockin, kannattaa vierailla nyt sivustolla uudestaan. Sivusto todennäköisesti lähettää sähköpostiisi tarjouksen jossa annetaan alennuskoodi Bioshock 2:lle. Pelin hinnaksi jää 4,40 euroa.

torstai 15. marraskuuta 2012

Tarjous: Kuukausi ilmaista Playstation Plus -aikaa

Lisätty: Ilmeisesti koodi onkin vain uusille Plus-asiakkaille, joten itse en tee sillä mitään. Jos haluat koittaa Plussaa kuukauden ajan ilmaiseksi, niin annan nopeimmalle kiinnostuneelle oman koodini. Kannattaa muistaa että jos et halua jatkaa asiakkuutta niin jäsenyyden täytyy perua ennen kuukauden umpeutumista, muuten luottokortilta veloitetaan seuraavan kuukauden jäsenyysmaksu. Kyllä tuolla silti saa sellaisen 3,5 viikon viihteen ainakin :) Lisäksi toivon että mahdollinen koodin lunastamisessa onnistunut henkilö ilmoittaa tänne tai minulle suoraan tuosta koodin käyttämisestä, jottei muut turhaan koita syöttää sitä. Tänks! Jokainen voi saada toki oman koodinsakin tuolta Facebookin kautta, mutta ainakin itselläni sen tulemisessa sähköpostiin kesti ainakin vuorokausi aikaa joten tämä on ainakin nopeampi keino hätähousuille! :D

Niin se koodi on siis: 72EE-3KN7-7TB4

Playstation Plus on Playstationin maksullinen palvelu, jossa asiakkaat saavat pelialennusten ja monen muun edun lisäksi kuukausittain vaihtuvia kokonaisia pelejä ilmaiseksi (jos ei Plussan maksua oteta huomioon). Tällä hetkellä ilmaisina peleinä ovat mm. Crysis 2, Ratchet and Clank All 4 One, Cubixx HD, Bulletstorm, Resident Evil 5 Gold, Little Big Planet 2, Motorstorm Apocalypse, Infamous2 sekä PS Vitan omistajille Uncharted: Golden Abyss ja Gravity Rush. Nyt sinulla on mahdollista tutustua kuukauden ajan ilmaiseksi kyseiseen palveluun (tai jos olet jo Plus-asiakas, kuukausi lisätään aiemman ajan jatkoksi) vastaamalla kysymykseen ja antamalla yhteystietosi Facebookissa osoitteessa 

Lara Croftia, Hitmania ja minininjoja ilmaiseksi

Oletko yön hämärimpinä tunteina miettinyt miltä Lara Croft & Guardian of Light/Hitman Blood Money/Minininjas -pelin pelaaminen tuntuu mutta et ole tohtinut hankkia sikaa säkissä? Nyt näitä pelejä voi testata ja mikä hauskinta, suoraan nettiselaimella Core Onlinessa. Peleistä on mukana ilmeisesti kokonaiset versiot ja Laran sekä PC että PS3 -versiota pelanneena voin sanoa ettei Chromella pelaamani versio hävennyt em. versioiden rinnalla ainakaan häiritsevästi. 

Sitten vuorossa se kuuluisa 'mutta' -kohta: pelit ovat ilmaisia ja teknisestikin hyvin toteutettuja. Monikaan asia ei ole kuitenkaan todellisuudessa ilmaista ja näiden pelien tapauksessa pelaaja joutuu joko maksamaan valuuttaa tai katselemaan n. minuutin tai jopa puolen välein ruudulle pomppaavia mainoksia. Kyllä ne saa nopeasti suljettua pois ja jatkettua pelaamista, mutta häiritsevät kuitenkin itse peliin syventymistä. Onneksi peli menee pause-tilaan, mutta siitä huolimatta mainosten ilmaantuessa et todellakaan halua roikkua köydellä (roikkuminen vaatii shiftin pohjassa pitämistä) tappavien piikkien tai syvän kuilun yläpuolella nimimerkillä kokemusta on.

Rasittavista mainoksista (tai pelihetkellä mitään mainoksia ei ollut mutta niille varattu ruutu pomppasi silti ruudulle) johtuen pelejä ei varmaankaan jaksaisi pelata loppuun asti tällä tapaa, mutta ainakin pelin yleiseen mekaniikkaan pääsee hyvinkin tutustumaan. Sivusto on mielestäni hyvä esimerkki siitä että ainakin teoriassa nettiselainpelien ei tarvitse enää olla välttämättä Farmville -tasoa vaan teknisesti siellä pyörii ihan vakavastikin otettavia ja näyttäviä pelejä. Vain kun mainokset saisi järkevällä hinnalla pois (tällä hetkellä dollarillalla yksi kenttä tai 10 dollarilla koko peli) niin en ihmettelisi jos tämäkin pelitapa saisi kannatusta. Jos haluat kokeilla em. pelejä niin suuntaa osoitteeseen


(Kuva on pelin PC-versiosta)

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Tarjous: Darksidersia ja Star Trekiä


Viime aikoina täällä blogissa on ollut hiljaiseloa muutamia tarjousjuttuja ja kinovisoja lukuunottamatta, mistä pahoittelut. Useitakin kirjoituksia on kyllä työn alla tai vähintään ideointiasteella, joten tämä hiljainen vaihe on vain väliaikaista. Odotellessa kuitenkin ilmoitan muutamia pelitarjousjuttuja.

En tiedä mistä johtuu, mutta vasta nyt syksyllä julkaistu Darksiders 2 -peli on Steamissa jo 66% alennushintaisena eli 17,00 eurolla.


Toinen Steamin tarjous liittyy Star Trek Online -peliin. Itse pelihän on ilmainen, mutta jotain lisäsälää sisältävä ja aloittamista helpottavan Starter Packin saa nyt 9,20 eurolla.


Seuraavan vinkin sain Fainttosin blogista, hänelle isot kiitokset! Autumn Seal -sivustolla on pelikone, jonka vipua vetelemällä on mahdollisuus saada alennuskuponkeja suomalaisten pelifirmojen  peleihin.Vipua voi vetää 10 kertaa, mutta yritykset palautuvat odotellessa vähän aikaa. Tarjolla on seuraavia alennuksia:

 • Trine 1, -75%
 • Trine 2, -75%
 • Trine 2: Goblin Menace, -50%
 • Trine Complete Collection, -75%
 • Alan Wake Collector's Edition, -50%
 • Alan Wake's American Nightmare, -50%
 • Rochard, -75%
 • Legend of Grimrock, -50%
Peli löytyy yllättävästi osoitteesta

http://www.autumnseal.com

Lisätty: Olen voittanut nyt muutaman kupongin tuosta Autumn Seal -pelistä, mutta en tee niillä mitään joten olen valmis antamaan ne pois. Kyseiset kupongit eivät siis ole varsinaisia pelejä, niillä saa vain alennuksen joka vastaa kutakuinkin Steamin normaaleja alennuskampanjoita. Jos olet kuitenkin halukas ostamaan kyseiset pelit alennettuun hintaan, ilmoita tähän postaukseen kommenttina haluamasi kuponki ja tarvittaessa yhteystiedon (esim. mailiosoite) niin laitan nopeimmalle/-ille koodin/-it tulemaan. Tarjolla ovat tällä hetkellä seuraavat kupongit:

 • Trine Complete Collection sisältäen Trine 1, Trine 2 sekä Trine 2: Goblin Menace 7,50 eurolla
 • Legend of Grimrock 7,00 eurolla

tiistai 13. marraskuuta 2012

Kinovisa #57


Yleistietoa elokuvista

1. Missä Markku Pölösen elokuvassa lainataan kuuluisaa myrskyjaksoa Buster Keaton -elokuvasta Laivakalle nuorempi?
2. Millä lyhyellä ja ytimekkäällä nimellä Citizen Kanea on Suomessa myös esitetty?
3. Missä elokuvassa John Travolta palasi Saturday Night Feverin Tony Maneron rooliin vuonna 1983?
4. Ketä kuninkaallista ovat näytelleet sekä Cate Blanchett, Bette Davis, Judi Dench, Flora Robson sekä Jean Simmons?
5. Mikä elokuva kertoo Ruotsin Åmselessa vuonna 1988 tehdystä kolmoissurmasta?
6. Mistä roolista Inger Nilsson muistetaan?
7. Mitä salaperäistä hahmoa John Forsythe on esittänyt sekä tv:ssä että elokuvissa?
8. Kuka ihmelapsi esiintyy pääosassa T.J. Särkän elokuvassa Pikku pelimannista viulun kuninkaaksi?
9. Miten Tarzan liittyy Mia Farrow'n perhetaustaan?
10. Minkä klassikon uusintaversion Gus Van Sant ohjasi vuonna 1998 kiinnittäen päärooleihin Anne Hechen ja Vince Vaughn'n?
11. Keitä ovat Pussy Galore, Honey Ryder ja Plenty O'Toole?
12. Missä elokuvassa Tommi Eroselta löytyy "mitä vaan: mikroaaltouunii, maastofillarii, mankelii, kortsui, röpöö, pornovideoita ja piimää"?
13. Missä Väli-Amerikan maassa James Woods on lehtikuvaajana Oliver Stonen elokuvassa vuodelta 1986?
14. Elokuvan Casino ensimmäisessä kuvassa Robert De Niro astuu ovesta ja kävelee autolleen. Mitä tapahtuu seuraavaksi?
15. Mitä tuttua elokuvasävelmää Kellopeli appelsiinin Alex laulaa pahoinpidellessään kirjailijaa ja tämän vaimoa?

(Kysymykset ovat Timo Mänttärin kirjasta Kinovisa, 2006)

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tarjous: Dead Island Riptide 30 eurolla


Erinomaisen Dead Island -pelin seuraaja Dead Island Riptide on tulossa vasta keväällä (24.4.) mutta innokkaimmat voivat ennakkotilata sen jo nyt. Greenman Gaming -sivustolla pelin saa 40,00 eurolla, mutta käyttämällä vielä tulevan viikon perjantaihin asti voimassa olevaa alennuskoodia (GMG25-UAAHK-6AI9S) peliin saa 25% alennuksen eli pelin loppusummaksi jää 30,00 euroa!


Jos haluat vertailukohdetta mainitulle hinnalle, niin PC-version voi ennakkotilata myös CDON.COMista 45 eurolla (lol).

Lisätty: Jos et ole kiinnostunut latausversiosta vaan haluat pelihyllyä koristamaan fyysiset pelikotelot, niin The Hut -firmalta saa suhteellisen halvalla. PC-version saa 32,00 eurolla, PS3- ja Xbox360 -versiot nyt ovat oma lukunsa 45,00 euron hinnoillaan...

perjantai 9. marraskuuta 2012

Tarjous: Pelejä perjantai-iltaan


Taas on perjantai ja eri nettikaupat tyrkyttävät viihdykkeeksi jos jonkinmoista peliä. Steamissa on nyt suomalaisen (Max Payneista ja Alan Wakesta tunnetun) Remedy Entertainmentin Death Rally -viikonloppu eli kyseistä peliä saa pelata ilmaiseksi koko viikonlopun ajan aina maanantaihin kello 20:00 saakka. Lisäksi kyseisen pelin saa ostettua tänä aikana halvempaan hintaan. Steamin etusivulla pelin väitetään saavan puoleen hintaan eli 4,50 eurolla, mutta pelin esittelysivulla alennus osoittautuukin 65%:ksi eli pelin saa hulpeaan 3,15 euron hintaan. Nyt siis jos kevyet rallipelit tai suomalaisen peliteollisuuden tukeminen kiinnostaa (kumpikin yhtä hyvä syy) niin eikun ostoksille osoitteeseen

Lisätty: Mainitsemani 65% alennuksen saakin näköjään jos omistaa entuudestaan Alan Wake -pelin, muille alennus on 50%.


Steamissa on myös päivän pelinä FPS-pelejä ja RTS-pelejä yhdistelevä Nuclear Dawn osoitteessa


Steamin lisäksi perjantaitarjouksia on mukana vanhassa kunnonGood Old Gamesissa ja sieltä löytyy esimerkiksi seuraavia pelejä:
 • Back to the Future: The Game, 5.00 euroa
 • Sam & Max Beyond Time and Space, 6.00 euroa
 • Sam & Max Save the World, 6.00 euroa
 • Sam & Max: The Devil's Playhouse 7.00 euroa
 • Tales of Monkey Island, 7.00 euroa
 • Descent + Descent 2, 3.00 euroa
 • Descent 3 + Expansion, 3.00 euroa
 • Fallout, 3.00 euroa
 • Fallout 2, 3.00 euroa
 • Fallout Tactics, 3.00 euroa
 • Jagged Alliance 2: Unfinished Business, 3.00 euroa


Myöskään Gamefly ei halunnut jäädä huonommaksi ja laittoi viikonlopputarjoukseen seuraavat pelit:
 • Star Wars: Knights of the Old Republic, 4.20 euroa
 • The Witcher: Enhanced Edition Director's Cut, 4.20 euroa
 • The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition, 12.50 euroa
 • Dragon Age: Origins, 6.40 euroa
 • Mass Effect 2, 9.40 euroa
 • Borderlands Game of the Year Edition, 9.40 euroa

Viimeisenä muttei vähäisimpänä (no saatte olla mitä mieltä haluatte mutta minusta tämä ei ole vähäisin) on Greenman Gamingin tarjous Bastionista, jonka saa alennuskoodin (GMG25-UAAHK-6AI9S) avulla 2,80 eurolla, ei paha ollenkaan. Jos Bastion on sinulle täysin uusi juttu, niin tein siitä pari pelivideota aiemmin, saa katsoa jos uskaltaa!


Tarjous: 25% alennus Greenman Gamingista


Greenman Gamingissa on vielä muutamia tunteja eli kello 14:00 saakka voimassa 25% alennuskoodi, joka kannattaa hyödyntää jos olet juuri hankkimassa jotain. Koodi on GMG25-UAAHK-6AI9S ja alla on joitakin esimerkkejä hintoineen mitä sen avulla voi saada:
 • Grand Theft Auto 4 +  Episodes from Liberty City, yhteensä n. 7,50 euroa
 • Cities in Motion: Collection, 13,50 euroa
 • XCOM: Enemy Unknown, 33,75 euroa
 • Hitman Absolution, 33,75 euroa
 • Borderlands 2, 36 euroa
 • Assassin's Creed 3, 48,80 euroa

torstai 8. marraskuuta 2012

Bioshock ilmaiseksi


Jos et ole vielä tutustunut, niin nyt sinulla on mahdollisuus saada Bioshock ilmaiseksi Gamefly -sivustolta! Tarjous liittyy sivuston client-ohjelman beta-vaiheen loppumiseen ja koittavat tällä tempauksella houkutella ihmisiä tutustumaan tuohon ohjelmaan. Peli on ilmaisuudestaan huolimatta todella hyvä joten kannattaa ehdottomasti "hakea" pois ennenkuin tarjous poistuu. Saadaksesi pelin sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi sekä asentaa Gameflyn oma ohjelma, mutta mitään ylimääräisiä kuluja toimenpiteestä ei tule!


Jos haluat ennen hankintaa selvittää millaisesta pelistä on kyse, niin Peliplaneetan arvostelu löytyy osoitteesta

The Witcher -arvonta suoritettu

Taas on käsillä eräs merkkitapahtuma ihmishistoriassa, nimittäin melkein jo perinteeksi muodostuneen peliarvonnan vuoro. Voittajalle on siis luvassa erinomaiseksikin kehuttu The Witcher: Enhanced Edition Director's Cut -niminen PC-peli. Tälläkin kertaa arvonta suoritetaan puolueettoman random.org -sivuston sekä luotettavan taulukkolaskentaohjelman avustuksella. Pidemmittä puheitta arvonta alkakoon! :)


Eli voittajaksi selvisi....  Tinpe! Erittäin isot onnittelut voitosta ja kiitokset myös kaikille muillekin osallistumisesta! Eiköhän tälläinen kansakuntia yhdistävä tapahtuma taas joskus järjestetä uudelleen joskus tässä loppuvuoden aikana, joten muistakaahan seurata tilannetta ja osallistua kun aika koittaa! :)

Kinovisa #56


Yleistietoa elokuvista

1. Mikä suurikokoinen otus muodostuu Gregory Peckille pakkomielteeksi John Hustonin elokuvassa vuodelta 1956?
2. Mitä erikoista on Risto Jarvan elokuvan Mies joka ei osannut sanoa ei kertojassa?
3. Kuka poppari nähdään elokuvissa Quadrophenia ja Dyyni?
4. Missä elokuvassa Gary Cooper esittää kompromissitonta arkkitehtia?
5. Mistä aiheesta ovat ohjanneet elokuvan sekä Jean Negulesco ja James Cameron että ohjaajapari Werner Klinger ja Herbert Selpin?
6. Mikä kotimainen elokuva palkittiin Cannesissa vuonna 1953?
7. Mitä tosielämän ex-pariskuntaa Angela Basset ja Laurence Fishburne esittivät vuonna 1993 valmistuneessa elokuvassa?
8. Kuka näyttelijä oli vuonna 1991 silloisen Leningradin teatteriakatemian ensimmäinen ulkomaalainen oppilas?
9. Missä elokuvassa Freedonia- ja Sylvania-nimiset valtiot ajautuivat sotaan?
10. Minkä ikäinen Valentin Vaala oli ohjatessaan esikoiselokuvansa Mustat silmät?
11. Mitä urheilulajia Marx-veljekset harrastavat elokuvassa Hevosen sulat?
12. Missä toimessa Jonathan Rhys Meyers tutustuu yläluokan piireihin elokuvassa Match Point?
13. Mikä vaihtui Nikitan nimeksi elokuvan Tyttö nimeltä Nikita amerikkalaisversiossa?
14. Mihin aiheeseen perustuva elokuvahanke on jäänyt kesken sekä Orson Wellesiltä että Terry Gilliamilta?
15. Missä elokuvassa tapaamme show-alalle pyrkivän Rupert Pumpkinin?

(Kysymykset ovat Timo Mänttärin kirjasta Kinovisa, 2006)

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Tarjous: Infamousia, Unchartedeja, God of Wareja

Playstation Storessa tulee tänään taas iso kasa pelitarjouksia. Alla on joitakin poimintoja tarjouksista, joskaan ei aivan kaikkia. Pelikokoelmiin sisältyvät pelit ovat myynnissä myös yksittäiskappaleina.

(Playstation Plussalaisten ei kannata unohtaa myöskään tänään ilmaiseksi tulevaa Crysis 2:ta.)
 • Infamous, 8 €
 • Uncharted: Drake's Fortune, 8 €
 • Uncharted 2: Among Thieves, 10 €
 • Jak and Daxter Trilogy, 15 €
 • Ratchet and Clank: All 4 One, 10 €
 • Ratchet and Clank: Quest for Booty, 5 €
 • God of War Collection, 23 €
 • God of War Collection 2, 23 €
 • The Sly Trilogy, 10 €


Lisäksi iso liuta rallipelelejä mm.
 • MotorStorm Apocalypse, 8 €
 • WipEout Complete Game Pack, 6,50 €
 • DiRT3, 15 €
 • DiRT Showdown, 30 €
 • DRIVER, 2,50 €
 • RIDGE RACER Unbounded, 20 €

Tarjous: Grand Theft Auto 4


Jos olet vielä onnistunut missaamaan Grand Theft Auto 4 -pelin niin nyt sen olisi taas mahdollisuus saada halpaan hintaan Steamista. Peruspelin saa kahden lisälevyn kera 8,75 eurolla perjantaihin saakka osoitteesta

maanantai 5. marraskuuta 2012

Battlefield 1942 ilmaiseksi

Electronic Arts tekee pienimuotoisen kulttuuriteon ja julkaisee Battlefield -pelisarjan 10-vuotisjuhlan kunniaksi ensimmäisen osan Battlefield 1942 ilmaiseksi. Peliä pystyy pelaamaan netissä tai halutessaan yksinpelinäkin tietokoneen ohjaamia botteja vastaan. Pelin voi imuroida Originista osoitteesta


ja jos haluat nähdä pelin trailerin (joka on tehty BF1942:n omalla pelimoottorilla), niin sen voi katsoa esimerkiksi osoitteessa

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Katsottu: 2046

Katsoin muutama viikko sitten In the Mood for Love -elokuvan ja pian tämän jälkeen jatko-osan nimeltä 2046. Unohdin kirjoittaa siitä esittelyn, joten tässä tulee nyt lyhyt sellainen. Elokuva jatkaa Chow Mo-Wanin (Tony Leung) tarinaa 60-luvun Hongkongissa ja Singaporessa. Chow kirjoittaa scifi-kirjaa kuvitteellisesta paikasta nimeltä 2046, jonne kaikki haluavat matkustaa muistamaan menneisyytensä, mutta kukaan ei ole palannut sieltä takaisin. Chow sisällyttää kirjaansa paljon sekä oman elämänsä tapahtumia että henkilöitä ja hänen pohdintojaan kuvataankin monesti kirjan tapahtumien kautta.

Edellisessä osassa ollut kiltti, sympaattinen ja aviossa oleva Chow on muuttunut Su Li-Zhen -nimisen naisen (Maggie Cheung) menetettyään lipeväksi yhdenillan suhteita harrastavaksi naistenmieheksi. Elokuvan aikana hän tapaa kuitenkin kolme naista, jotka merkitsevät hänelle näitä hoitoja enemmänkin. Ensimmäinen naisista on hänen vuokraisäntänsä tytär Wang Jing-Wen (Faye Wong), jonka poikaystävä on japanilainen ja tämän vuoksi isä ei hyväksy suhdetta. Chow rupeaa tyttären ystäväksi ja myöhemmin alkavatkin kirjoittamaan 2046 -kirjaa yhdessä. Toinen naisista on yhtä vapaamielinen Bai Ling (Ziyi Zhang) kuin Chow itse ja heille tulee seksisuhde. Puheista huolimatta Bai Ling kiintyy Chowiin ja alkaa osoittamaan hieman mustasukkaisuuttakin. Kolmas nainen on myöskin nimeltään Su Li-Zhen (Li Gong), aivan kuten hänen suuri rakkaus menneisyydessä. Chow kiintyy tähän iäkkääseen uhkapelaajanaiseen koska koittaa löytää hänestä samoja asioita kuin aiemmasta rakkaudestaan.

Elokuva on todella upea sekä visuaalisuudeltaan että tarinaltaan. Näyttelijät tekevät loistavia suorituksia ja viulumusiikkien valinnat menevät mielestäni nappiin. Loppupuolella olevat runsaat kuvaukset 2046:n mielikuvitusmaailmasta ja symboliikat alkoivat ehkä hieman puuduttamaan mutta muuten elokuva on todella loistava. Suosittelen tätä katsottavaksi kaikille jotka tykkäävät hieman rauhallisemmista elokuvista ja kannattaa katsoa ensin In the Mood for Love, jotta ymmärtää paremmin Chowin ja Su Li-Zhenin menneisyyden.

Kinovisa #55

Yleistietoa elokuvista

1. Kuka vuonna 1963 kuollut ranskalaisohjaaja tunnetaan myös runoilijana, kuvataiteilijana, kirjailijana ja lavastajana?
2. Kenen pienikokoisen film noir -kaunottaren tavaramerkki oli pitkä, vaalea tukka, joka oli vasemmalta jakauksella kammattu peittämään oikea silmä?
3. Mikä Robert Altmanin elokuva sijoittuu muotimaailmaan?
4. Kuka taiteilija suunnitteli avaruusolion elokuvaan Alien - Kahdeksas matkustaja?
5. Missä elokuvassa päähenkilö filmaa uhrinsa kuolinhetkeä edeltävän kauhunilmeen kameralla, johon on kiinnitetty pistin?
6. Ketä kuninkaallista Romy Schneider näytteli kolmesti vuosina 1955-57?
7. Miksi koomassa makaavan tanssijan Alician hoitaja Benigno joutuu vankilaan elokuvassa Puhu hänelle?
8. Kenen tulevan tähden debyyttirooli oli Painajainen Elm Streetillä -elokuvan Glen?
9. Kuka esitti naispääroolia elokuvassa Speed?
10. Minne Petteri Summanen ja Tiina Lymi suuntaavat elokuvassa Nousukausi?
11. Ketä silloista vaimoaan Orson Welles ohjasi elokuvassa Nainen Shanghaista?
12. Kenen kuninkaallisesta roolistaan tutun näyttelijän äiti Laulavien sadepisaroiden Debbie Reynolds on?
13. Mikä kaikkien tuntema hahmo sai nimensä Birds of the West Indies -teoksen kirjoittajan mukaan?
14. Mikä rooli yhdistää Val Kilmeriä (äänirooli) ja Charlton Hestonia?
15. Mikä fiktiivinen hahmo asui Helsingissä osoitteessa Rauhankatu 11?

(Kysymykset ovat Timo Mänttärin kirjasta Kinovisa, 2006)

Bloggerin kysely-widget toimii kuin VR:n tietojärjestelmät

Pidin täällä blogissani alkuviikosta kyselyn, jossa selvittelin vierailijoiden mielipiteitä TV-sarjojen esittelyistä täällä blogissa. Kysymys kuului, että ovatko lukijat kiinnostuneita lukemaan mielummin viikon tai parin välein julkaistavia yksittäisten tuotantokausien esittelyjä vaiko parin-kolmen kuukauden välein ilmestyviä koko sarjaa esitteleviä kirjoituksia. Blogger alkoi kuitenkin nollaamaan tuloksia itsestään (ilmeisesti kahdestikin) ja kun tuo nollaus käänsi äänestystulokset täysin erilaiseksi kun ennen resetointia oli, päätin ottaa kyselyn epäluotettavuutensa vuoksi pois reilusti varattua aikaa aiemmin.

Kyselyn tulokset olivat kuitenkin (sen mukaan mitä kerkesin näkemään) seuraavanlaiset: kausikohtaisia esittelyjä kannatti viisi äänestäjää, koko sarjan kerralla esittelyä kannatti yksi äänestäjä ja kolmas vaihtoehto (käyttäisin aikakonetta ja esittelisin kokonaisia sarjoja viikon-parin välein. esimerksi Babylon 5 kestää 110 jaksoa á 45 minuuttia = 82,5 tuntia) sai myös yhden äänen.

Tulen hyvin todennäköisesti siirtymään muissakin sarjoissa tuohon kausikohtaiseen esittelyyn ihan siitäkin syystä, että en usko kenenkään jaksavan odottaa kuukausia vain päästäkseen lukemaan yhtä ainoaa kirjoitusta, jonka lukee kuitenkin muutamassa minuutissa. Olisin kuitenkin kiinnostunut kuulemaan että millaisia järjestelyitä teillä muilla on jos olette katselleet ja esitelleet jotain TV-sarjoja blogeissanne? Kaikki ideat ovat tervetulleita! Samoin olen kiinnostunut kuulemaan ehdotuksia, jos teillä on tiedossa joitakin erinomaisia Bloggerin ulkopuolisia kysely-widgettejä? :)

lauantai 3. marraskuuta 2012

Tarjous: Raccoon Cityä Gamersgatesta


Löysin ainakin itselleni uuden nettilatauskaupan nimeltä Gamersgate, josta saa ostettua tarjoushintaisia PC-pelejä monien muiden sivustojen tapaan. Sivusto poikkeaa (positiivisessa mielessä) monista kilpailijoistaan siinä, että heidän tarjoukset koskevat ilmeisesti myös Suomesta tehtyjä tilauksia. Etenin tilauksessa kokeilumielessä pidemmälle ja sivusto ehdotti ainakin yhdeksi maksutavaksi myös Nordean tilisiirtoa, joten olettaisin tilausten toimivan myös Suomesta.

Sitten varsinaiseen tarjoukseen. Sivustolla on ilmeisesti päivittäin päivän tarjous eli "Deal of the Day" ja tällä hetkellä tarjouksessa on Resident Evil: Operation Raccoon City. Pelillä on hintaa tällä hetkellä 10,00 euroa ja tarjouksen löytää osoitteesta