keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Katsottu: Babylon 5 - Thirdspace

Babylon 5:een tehtiin loppupuolella kolme TV-elokuvaa jotka julkaistiin myöhemmin yhdessä paketissa DVD-muodossa. Nyt käsittelyssä on Thirdspace, joka sijoittuu neljännen kauden puoleenväliin jaksojen The Illusion of Truth ja Atonement väliin.

Elokuvassa hyperavaruudesta löydetään valtavankokoisen muinaisen artefaktin ja sen hinataan Babylon 5:n lähistölle tutkittavaksi. Kaikki rodut haluavat löydöksestä oman osuutensa, mutta kun asemalla ei ole kuitenkaan riittävän ammattitaitoista tutkimusväestöä ja kun Interplanetary Expeditions -niminen tutkijaryhmä saapuu paikalle, annetaan tehtävä heidän vastuulle. Telepaatti Lyta Alexander alkaa kokemaan näkyjä, samoin monia muita outoja tapahtumia alkaa sattumaan asemalla. Lopulta selviää että artefakti on Vorlonien rakentama portti kolmanteen ulottuvuuteen (hyperavaruus on se toinen) mutta Babylon 5:n väki ei tiedä että portin takana on lukittuna jotain sellaista jota jopa Vorlonit pelkäsivät...

Elokuvassa on melko perinteisen jakson näyttelijävalikoima joka tekee tavanomaisen hyvän suorituksen. Mukana ovat normaalista kaartista Sheridan (Bruce Boxleitner), Ivanova (Claudia Christian), Delenn (Mira Furlan), Franklin (Richard Biggs), Zack (Jeff Conaway), Vir (Stephen Furst) ja Lyta (Patricia Tallman). Muita mukana olevia henkilöitä ovat tutkijat Elizabeth Trent (Shari Belafonte) ja Bill Morishi (Clyde Kusatsu) sekä aiemmastakin jaksosta tuttu pikkurikollinen Deuce (William Sanderson).

Extroina on vain elokuvan kommenttiraita. Siinä ohjaaja Jesus Salvador Trevino, Jeff Conaway, Stephen Furst, Partirica Tallman sekä Bruce Boxleitner keskustelevat elokuvasta ja hieman sen ulkopuolisistakin asioista. Olisihan keskustelut voineet olla mielenkiintoisempiakin mutta kyllä ne menettelivät.

Elokuva koittaa tuoda aiemmin poissa ollutta aihepiiriä eli kauhua Babylon 5:n maailmaan. Vastaantulevat olennot ovat saaneet vaikutteita H.P. Lovecraftin teoksista ja viittauksia löytyy myös mm. Zombie-elokuviin. Mielestäni elokuva oli melko tavanomainen jakso B5:ssä jonka vain oli venytetty hieman pidempikestoiseksi 45 minuuttisesta. Kyseessä oli melko irrallinen osa sarjaan joskin voi tämän katsoa jos on sarjan tai H.P. Lovecraftin ystävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti