tiistai 29. tammikuuta 2013

Katsottu: Starship Troopers 4: Invasion

Hieman laimeahkoista jatko-osista huolimatta katselin vielä starship Troopers -elokuvien neljännen osan joka kantaa lisänimeä Invasion. Aiemmista osista poiketen kyseessä oli tietokoneella tehty elokuva oikeiden näyttelijöiden ja lavasteiden sijaan. Olin hieman skeptinen elokuvan hyvyyden suhteen katsottuani aiemmin myös tietokoneella toteutetun Resident Evil Degenerationin, mutta kerranhan (puolentoista tunnin ajan) se huononkin leffan katsominen vain kirpaisee.

Elokuva kertoo edelleen sodasta jättimäisiä olento, ötököitä vastaan. Nykyään kenraalina toimiva ensimmäisestä elokuvasta tuttu Rico lähettää sotajoukon John A Warden -nimisen avaruusaluksen perään, joka katoaa kesken taistelutilanteen mukanaan mm. ministeri Carl Jenkins. Jotta henkilökytkökset ensimmäiseen elokuvaan ei loppuisi tähän, Wardenin kapteeni Carmen Ibanezin jää myös kyydistä ja lyöttäytyy sotilaiden matkaan. Kun sotilaat saavuttavat lopulta Wardenin, löytävät he miehistön kuolleena Jenkinsiä lukuunottamatta. Sotilaat vapauttavat vahingossa ötökät jotka aloittavat hyökkäyksen maapallon kimppuun.

Hahmot eivät ole kovinkaan mielenkiintoisia, tosin he ovat ainakin todella realistisen näköisiä kuten kaikki muukin toiminta elokuvassa. Ricon hahmo toi enemmänkin mieleen Metal Gear -pelien Solid Snaken kuin alkuperäisen elokuvan Casper Van Dienin. Elokuva voisi olla melkein mikä tahansa avaruuteen liittyvä räiskintäelokuva mutta on ainakin hienon näköinen sellainen. Elokuvassa heitellään vähän väliä elokuvasarjassa toistettavia fraaseja jotka tuntuivat hieman väkinäisiltä yrityksiltä muistuttaa että kyseessä on Starship Troopers -elokuva. Elokuva sisälsi yllättävän paljon nakuilua ja muita aikuisteemoja joten aivan pienimmille lapsille tämä ei välttämättä ole.

Elokuva sisältää lisämateriaalina tekijöiden kommenttiraidan, poistettuja kohtauksia (joiden kesto lasketaan muutamissa sekunneissa), ääninäyttelijöiden gag reelin ja 76 minuuttia pitkän Making of -dokumentin. Kommenttiraidalla ohjaaja Aramaki sekä Sony Picturesin Ishizuka keskustelevat elokuvasta, mm. sen yksityiskohdista ja viittauksista sekä novelliin ja aiempiin elokuviin. En katsonut/kuunnellut raitaa vielä alkua pidemmälle mutta vaikutti niin mielenkiintoiselta että sen voisi käydä läpi vielä paremmalla ajalla. Jo elokuvan alkukohtaukset sai kerrotuilla triviatiedoilla lisää kiinnostavuutta.

Kyllä tämän elokuvan voi katsoa ainakin paremman tekemisen puutteessa normaalina toimintaviihteenä ja aiempien leffojen näkeminen ei ole mitenkään pakollinen juttu koska juonellinen kytkös aiempiin osiin on melko vähäinen. Voi olla että mainitun kommenttiraidan katsomisen jälkeen elokuva saa enemmän syvyyttä mutta ilman sen katsomista leffa on kohtuullinen toimintapläjäys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti