perjantai 25. tammikuuta 2013

Katsottu: Starship Troopers 3 - Marauder

Nyt olisi vuorossa kolmas Starship Troopers -elokuva joka kantaa lisänimeä Marauder. Ensimmäisestä elokuvasta tuttu Rico palaa kuvioihin ja odotukseni olivat... jos ei nyt ihan korkeat niin edes kohtalaiset. Elokuvaa katsoessa tapahtumat alkoivat vaikuttamaan tutuilta tajusin että olenhan minä sittenkin nähnyt tämän jo aiemminkin ja unohtamiselle oli syynsäkin. 


Elokuva kertoo ihmiskunnan ja aiemmista elokuvista tuttujen ötököiden välisen sodan myöhemmistä vaiheista. Ihmisten teknologia on parantunut mutta samoin ötökätkin ovat kehittyneet ja nyt niitä on monenlaista uutta ja entistä vaarallisempaa sorttia. Ensimmäisen osan Rico (Casper Van Dien) on ylennyt everstiksi ja sijoitettu Roku San -planeetalle kun hänen vanha ystävä kenraali Dix (Boris Kodjoe), entinen tyttöystävä kapteeni Lola Beck (Jolene Blalock) ja ennenkaikkea lauluesityksillään suosiota saanut korkea-arvoinen (mikä lie "sky mashal on suomeksi?") Omar Anoke (Stephen Hogan) tulevat vierailulle. Vierailun aikana vanhojen ystävysten välit katkeavat, ötököt tuhoavat melkein koko tukikohdan, Ricoa uhkaa kuolemantuomio ja paetessaan tukikohdasta Lola katoaa sky marshalin ja muutaman muun kanssa toiselle ötököitä vilisevälle planateetalle.


Rico on edelleen menossa mukana mutta tällä kertaa hän pistää roolinsa aika vitsiksi ainakin aiempaan osaan verrattuna. Muutenkin Rico jää mielestäni yllättävänkin taustalle ottaen huomioon että elokuvaa markkinoidaan hänen naamalla. Lola Beck jääkin mielestäni  enemmän elokuvan päähenkilöksi planeetalle jäävien pelastautuneiden johtajana. Lolassa eräs häiritsevä seikka oli se että hän nyrpisteli ärsyttävyyteen asti naamaansa. Dix oli melko keskiverto suorituksessaan, ei nyt mikään loistava mutta ei rasittanutkaan. Muut hahmot keskittyivät lähinnä uskonnon julistukseen mikä tuntuikin olevan jostain kumman syystä yksi tämän leffan teemoista.


Tällä kertaa en jaksanut katsella tarkemmin läpi elokuvan mukana olevia extroja mutta valikkojen mukaan ne ovat seuraavat:

  • Tekijöiden kommenttiraita
  • Ohjaajan ja näyttelijöiden kommenttiraita
  • On the Bounce: The Making of Marauder
  • Evolution: The Bugs of Starship Troopers 3: Marauder
  • Enlist: Marauder's Mobile Infantry
  • Music Video: It's a Good Day to Die (Extended Version)
  • Trailers (Blu-ray, The Art of War 2: Betrayal, Felon, Hancock, Zombie Strippers)

Tämä elokuva oli mielestäni melko keskiverto tapaus. Se ei päässyt ainakaan samalle loistavalle tasolle kuin ykkösosa, toisaalta päihitti melkein joka osa-alueella kakkosen.  Suurin valitukseni aihe mielestäni oli "päähenkilön" poissaoleminen kun Rico näyttäytyi käytännössä vain elokuvan alussa ja lopussa. Lisäksi elokuva on saanut lisänimensä Marauder elokuvassa käytettävästä uusista taisteluasuista mutta olisin olettanut niiden olevan suuremmassakin roolissa, nyt niillä rymisteltiin vain elokuvan lopussa muutamien hassujen minuuttien aikana ja olin aika pettynyt. Kyllä tätä leffaa katsoa voi mutta ei kannata odottaa mitään elämää suurempaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti