tiistai 15. tammikuuta 2013

Katsottu: Pelkoa Ja Inhoa Las Vegasissa

Ostin joitakin viikkoja sitten Hunter S. Thompsonin Pelkoa Ja Inhoa Las Vegasissa -kirjaan perustuvan leffan kirpputorilta ja päätin katsoa sen nyt. Ennakkotietoni leffan tapahtumista tai tyylistä lähentelivät aikalailla nollaa eli minulla ei ollut erityisiä ennakko-odotuksia... vain sellaisia että useampikin ihminen on leffaa kehaissut.


Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun alun Yhdysvaltoihin, kun toimittaja Raoul Duke (Johnny Depp) ja tämän asianajaja Tri Gonzo (Benicio Del Toro) matkustavat Las Vegasiin kirjoittaakseen jutun ensin moottoripyöräkisoista ja myöhemmin poliisien huumevastaisesta kokouksesta. Varsinaiset työt jäävät kaksikolta kuitenkin sivuasiaksi koska he ovat erittäin kovia huumeidenkäyttäjiä ja vierailut hotelleissa keskittyykin enemmän hauskanpitoon ja rellestämiseen.

Leffassa ei ollut taustalla siintävien kirjoitushommien lisäksi sen suurempaa juonta mutta se ei haitannut viihdyttävyyttä. Päähenkilöt vetävät vähän väliä jos jonkinlaisia päihdyttäviä aineita ja heidän kokemat hallusinaatiokohtaukset ovat suuressa osassa tätä elokuvaa. Elokuva ei huumeaiheestaan huolimatta ihannoi aineiden käyttöä vaan näyttää miten typerää moinen homma on. Molemmat pääosan esittäjät tekivät erinomaiset roolisuoritukset täysin pihalla olevina ja vainoharhaisina tyyppeinä.

Erityisesti Raulin analyysit ja selostukset omasta tilastaan olivat hauskoja. Samoin allekirjoittanutta ilahdutti lukuisten tunnettujen näyttelijöiden vilahtaminen pienemmissä rooleissa, kuten esimerkiksi Cameron Diaz, Gary Busey, Christina Ricci, Penn Jillette ja Gregory Itzin. Elokuva oli kokonaisuudessaan positiivinen yllätys ja suosittelen sitä kaikille jotka osaavat suhtautua huumeaiheeseen avoimin mielin.

1 kommentti:

  1. Yksi ehdottomista suosikeista tämä leffa:) "This is bat country!"

    VastaaPoista