keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Katsottu: Starship Troopers 2 - Hero of the Federation

Muutama päivä sitten katselin Starship Troopers -elokuvasarjan ensimmäisen osan ja nyt oli sitten vuorossa seuraava. Olen nähnyt tämän(kin) elokuvan jo aiemmin ja tiesin millaisesta laadusta elokuvassa on kyse. Satuin mainitsemaan tulevasta urakastani muutamille ihmisille ennen katsomista ja hekin kavahtivat jo pelkästä ajatuksesta eli melkoinen katseluelämys oli siis luvassa...

Elokuva kertoo aiemmastakin elokuvasta tutusta jalkaväestä joka taistelee isokokoisia hyönteismäisiä alieneita vastaan. Tällä kertaa soturit ovat näiden "ötököiden" asuttamalla planeetalla ja erittäin alakynnessä. Viimeisimmät hengissä selviytyneet perääntyvät hylätylle vartioasemalle puolustusasemiin ja koittavat saada radiota toimimaan evakuointia varten. Paikan "vankityrmästä" he löytävät entisen sotasankarin, paljon Ramboa muistuttavan Daxin joka on murhannut oman ryhmänsä johtajan mutta hänet vapautetaan avustamaan puolustustehtävissä. Pian kuitenkin selviää että ötökät ovat kehittyneet ja heillä onkin ihmisenmuotoisia soluttautujia sotilaiden joukossa.

Elokuva vakuuttaa tasonsa ensi minuuteilla kun näyttely oli sitä luokkaa että Kauniissa ja Rohkeissakin taisi mennä paremmin. Elokuvan parh... vähiten huonoimmat suoritukset tekevät Hostel 2 -leffastakin tuttu Richard Burgi joka näyttelee sankari Daxia sekä omasta lempisarjastani Eurekasta tuttu Ed Quinn joka näyttelee lääkintämies Griffiä. Molempien näyttelijöiden hyvyys ei tullut siis tämän elokuvan rooleista vaan heidän muista roolitöistä. Joitakin muita enemmän tai vähemmän nimekkäitä näyttelijöitä leffassa olivat mm. Sandra Holt (Underworld: Awakening, Resident Evil: Apocalypse), Colleen Porch (Transformers), Brenda Strong (Täydelliset naiset) ja Brian Tee (The Fast and Furious: Tokyo Drift).

Ekstroina elokuvassa tuli mukana trailereita (Starship Troopers 2, Spider-man 2, Bad Boys 2, Hellboy, Once Upon a Time in Mexico, Welcome to the Jungle, Terminator 3 ja Roughnecks: Starhip Troopers Chronicles), esittely tietokonetehosteista, kuvagalleria, 30 minuuttia pitkä "Inside the Federation" -dokumentti elokuvan teosta sekä kommenttiraita. Kommenttiraidalla ohjaaja Phil Tippett, tuottaja Jon Davison ja kirjoittaja Ed Neumeier hörpiskelevät shamppanjaa juuri valmistuneen leffan kunniaksi, kehuskelevat että miten hienon leffan ovat saaneet aikaiseksi, keskustelevat elokuvan pienestä budjetista, elokuvan viittauksista Vietnamin sotaan ja länkkäreihin, miksi Daxin parta ei katoa sheivaamisesta huolimatta ja monista muista katsojia varmasti askarruttaneista asioista. Pakko myöntää että huomasin tuon 30 minuuttia pitkän dokumentin vasta tätä tekstiä kirjoittaessa enkä yksinkertaisesti jaksa kuluttaa enään yhtäkään minuuttia tähän leffaan tai sen materiaaleihin joten tyydyn toteamaan että kyseinen dokumentti on hyvin todennäköisesti tämän paketin laadukkain osuus. 

Loppusanoiksi pitäisi sanoa jonkinlaisen yhteenvedon. Kyllähän tämän elokuvan voi katsoa yhden kerran jos asennoituu siihen aivot-narikkaan-menetelmällä. Itsselleni tämä oli jo toinen kerta joten aiheutti jo pientä tuskaa. Kolmannella kierroksella eli kommenttiraitoja kuunnellessa otin jo langattomat kuulokkeet käyttöön ja harrastin samalla jotain mielenkiintoisempaa kuten nypläsin pitsiä jne. Kyllä tämä katsoa kannattaa jos tykkää huonoista leffoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti