lauantai 12. tammikuuta 2013

Katsottu: Van Helsing

Hugh Jackman katselemassa leffansa lopputulosta.
Näin joskus vuosia sitten ainakin vilaukselta Van Helsing -leffaa, joskin nykyään ainoa muistikuvani leffasta oli että siinä esiintyy Hugh "Wolverine" Jackman ja Kate "Selena" Beckinsale. Minulla oli edes pieni toivonkipinä että ehkä tämä olisi edes vaisu versio hyvistä Underworld / Varjojen Valtakunta -leffoista ja ostin sen sitten eurolla kun kirpparilta löytyi.

Elokuva sijoittuu 1800-luvulle ja kertoo Gabriel Van Helsing -nimisen hemmon seikkailuista. Tämä muistinmenetystä poteva mies saa Vatikaanilta käskyn tappaa Draculan. Lisäksi eräs suku on vaarassa joutua kiirastuleen koska meni aikoja sitten lupailemaan että eivät mene taivaaseen ennenkuin Dracula on kuollut mutta lupaus on vielä täyttämättä. Van Helsingin pitää tottakai estää heidänkin ongelmat. Vampyyrien lisäksi juoneen sotkeutuu myös ihmissudet, Frankensteinin hirviö ja ties mitkä muut maalliset ja maattomat olennot.

Elokuvan alku ei oikein vakuuttanut ja jossain vaiheessa leffaa aloin ihmettelemään että miksen löytänyt elokuvan kotelosta ikärajamerkintöjä. Puitteet olivat kyllä näyttävät, mutta näyttelyt menivät niin yli että kyseessä oli pakko olla ainakin kieli poskessa tehty elokuva jos ei suorastaan komedia. Toimintakohtaukset olivat ainakin niin naurettavia ja "vitsit" typeriä että pakko oli ottaa IMDB apuun ja selvittää asia ja tässä vaiheessa tämän leffan kauhuosuus vasta iski... kyseessä ei ollutkaan edes mikään K-15 -elokuva vaan K-11 ja aivan syystäkin, niin lapsellista menoa oli jopa läpällä tehdyksi elokuvaksi. Harvoin olen kiemurrellut yhtä paljon paikoillani leffaa katsoessa (huomatessani että perrr... jantai vielä 20 minuuttia jäljellä) kun tätä katsoessa tein. Petyin suuresti leffasta kun odotukseni oli näyttelijöitten vuoksi melko korkealla. Voi olla että asennoitumiseni leffaa kohtaa oli väärä mutta tällä kertaa en vain ollut riittävän humalassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti