maanantai 21. tammikuuta 2013

Katsottu: Starship Troopers

Löysin pari viikkoa sitten kirpputorilta Starship Troopers -elokuvien uusimman tuotoksen ja koska etenkin elokuvasarjan ensimmäinen osa oli erinomainen, päätin katsoa sen uudestaan ja sen jälkeen loputkin jatko-osat järjetyksessä. Tämä Paul Verhoevenin ohjaama elokuva perustuu Robert A. Heinlein vuonna 1959 julkaistuun yhteiskuntakriittiseen novelliin ja elokuvaversio tuli 1997, joskin itse näin tämän ensimmäisen kerran vasta joskus 2000-luvun puolivälissä.

Elokuvassa ihmiskunnan riesaksi on ilmaantunut Araknidit eli Klendathu-nimisellä planeetalla elävät isokoiset hyönteisiä muistuttavat olennot, jotka pommittavat maapalloa asteroideilla. Tässä yhteiskunnassa ihmiset saavat kansalaisoikeudet suorittamalla kaksi vuotta kestävän asepalveluksen ja niin myös rikkaan perheen poika Rico (Casper Van Dien) päättää Carmen-tyttöystävänsä (Denise Richards) ja muiden ystäviensä kanssa listautua armeijaan vanhempien vastustuksesta huolimatta. Kaveriporukka hajaantuu kuitenkin eri aselajeihin, mitä nyt Ricoon jo aiemmin ihastunut Dizzy (Nina Meyer) roikkuu mukana. Carmen lähtee lentäjäksi ja kaveri Carl (Neil Patrick Harris) gestapo-pukuiseksi tiedusteluun. Kaikki ei mene koulutusjaksolla kuitenkaan niinkuin elokuvissa ja Rico on jo aikeissa palata maitojunalla kotiin vanhempiensa luokse kun syttyy suuri sota ja Rico kokee valaistuksen että häntä tarvitaankin vielä armeijan leivissä.

Leffan päähenkilö Casper Van Dien oli minulle entuudestaan tuntematon nimi mutta suoriutui tästä roolista erinomaisesti. Hän oli sellainen perinteinen jenkkisankari. Denise Richards on puolestaan sellainen etten yksinkertaisesti jaksa hänen ainaista pepsodent-hymyä. Oli tilanne miten kinkkinen tahansa niin aina vaan hymyä... ihme ettei samalla alkanut korjaamaan vielä meikkiään. Nina Meyer on puolestaan niitä harvoja naisnäyttelijöitä jotka eivät ärsytä millään lailla. En nyt tarkoita että hän olisi suuri luonnenäyttelijä mutta jos vertaa esimerkiksi Richardsiin niin Nina on jo laatunäyttelijä. Ja kyllähän tuota mielellään katseleekin. Parhaimmat leffan näyttelijät ovat kuitenkin Michael Ironside luutnantti Rasczakina ja Clancy Brown kouluttaja Ziminä. Maikkelilla vaan on jo niin paljon näyttelykokemuksen tuomaa karisrmaa ja Clancy puolestaan on ollut yksi lempinäyttelijöistäni siitä lähtien kun näin hänet Maa 2:ssa 90-luvulla. Kohtaus jossa Zim demonstroi miksi ydinaseiden aikakaudellakin harjoitellaan puukon heittämistä, on hulvaton!

Elokuvan Special Editionilla mukana tulee kohtausten harjoitteluja Casperin ja Denisen välillä, trailerit Starship Troopersista ja Pearl Harborista, esittelyjä elokuvan tietokonetehosteiden toteutuksesta, poistettuja kohtauksia sekä ohjaajan Paul Verhoevenin ja käsikirjoittajan Edward Neumeierin kommenttiraidan elokuvalle. Kommenttiraidalla keskustellaan mm. siitä millaisia yhteiskunnan asioita elokuvalla on haluttu kritisoida.


Mielestäni tämä on erittäin viihdyttävä elokuva, jonka sekaan on laitettu sanomaa myös yhteiskunnasta, politiikasta, sodista ja propagandasta. Ja vaikkei syvällisempi pohdiskelu kiinnostaisikaan, niin leffa toimii myös puhtaana viihteenä sillä taistelutilanteissa sattuu ja tapahtuu eikä ihmissuhdepuolellakaan vältytä saippuaoopperamaisilta kolmiodraamoilta. Itse olen viihtynyt tämän leffan kanssa useampaankin otteeseen ja voin suositella sitä kaikille muillekin!

Netflixin käyttäjien riemuksi tämä leffa löytyy myös kyseisestä palvelusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti