lauantai 7. joulukuuta 2013

Katsottu: Prometheus

Alienit ovat yhtiä lempileffojani, erityisesti sarjan hieman toiminnallisempi toinen osa on vienyt ykköspaikan suosikkielokuvieni listalla. Kuultuani Prometheuksesta eli elokuvasarjan niinsanotusta esiosasta olin toki innoissani, mutta kun moni leffan nähnyt lyttäsi sen heti ilmestyttyään, niin muutin suhtautumiseni hieman varovaisemmaksi. Oliko elokuva oikeasti niin huono vai olivatko katsojien odotukset vaan niin epärealistisen korkeat että kokemus ei voisi olla muuta kuin pettymys? Annoin elokuvan siis muhia rauhassa kauppoen hyllyillä ja kun sieltä lopulta tuli vastaan 10 euroa maksava DVD:n, Blu-rayn ja digitaalisen version sisältävä paketti, niin päätin lopulta ostaa leffan tuomittavaksi.


Elokuva alkaa siitä, kun Peter Weylandin palkkaama tutkimusryhmä matkustaa pari vuotta syväjäädytettyinä Prometheus -aluksella. Pian miehistölle selitetään matkan tarkoitus: Kauaiselta planeetalta on löydetty mahdollisesti ihmiskunnan kehittäjät ja ryhmä on lähetetty tutkimaan asiaa. Planeetalta löytyy paitsi muinaisia rakennelmia ja teknologiaa, myös uusia lajeja. Loppu onkin sitten Alienit nähneille tuttua kauraa...

Elokuvassa oli hyvin paljon samoja piirteitä ja juonenkäänteitä, kuin ensimmäisessä Alienissa. Toinen teos joka leffasta tuli vahvasti mieleeni oli tietokoneelle ja konsoleille tehty Dead Space -peli. Mielestäni näiden ”risteytys” oli erinomainen juttu, sillä kaikesta erinomaisuudestaan huolimassa ensimmäinen Alien on (etenkin myöhemmillä katselukerroilla) auttamattoman tylsä elokuva ja pieni toiminnallisuuden ja visuaalisuuden lisäys ei tee ollenkaa pahaa. Kaikesta Prometheuksen saamasta kritiikistä, ”tämähän on jo nähty -fiiliksestä, melkein olemattomista extroista ja melko epäkiinnostavista hahmoista (koska ei Sigourney Weaveria eikä Lance Henrikseniä) huolimatta viihdyin leffan parissa erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti