maanantai 2. joulukuuta 2013

Katsottu: Thor

Joulukuun ensimmäiseksi elokuvaesittelyksi valikoitui Thor -niminen leffa, kun Sinikin sitä niin nätisti kerkesi toivomaan :) Elokuva löytyi vähän aikaa sitte kirpputorilta ja minulla on ollut viime aikoina epävirallinen tavoite sivistää itseäni supersankarielokuvilla, joten tämä löydös osui erinomaiseen saumaan. Sarjakuvia lukemattomana ihmisenä tietoni Thor -hahmosta olivat käytännössä olemattomat ja ennen tätä elokuvaa Thor sekä Asgardit tarkoittivatkin itselleni enemmänkin Stargate -universumin harmaita pieniä miehiä kuin komeita ja lihaksikkaita supersankareita. Uusi näkemys siis tämäkin.

Elokuva kertoo Asgardeista, jotka ovat muualla universumissa asustavia ihmisenkaltaisia, joskin yliluonnollisia ominaisuuksia omaavia sotureita. Asgardien ja Jääjättiläisten välillä pitkään ollut aselepo rikkoontuu Thorin (Chris Hemsworth) kruunajaisten aikana, kun jättiläiset tekevät hyökkäävät. Vastoin isänsä Odinin (Anthony Hopkins) tahtoa Thor, tämän veli Loki (Tom Hiddleston) ja muutamat ystävät lähtevät kostoreissulle Jotunheimiin. Kostajaporukka saa kuitenkin pahasti selkäänsä ja isäpappa Odin joutuu pelastamaan heidät viime hetkellä. Suuttuneena poikansa röyhkeydestä Odin ei haluakaan enää pojastaan uutta valtiasta, vaan riisuu tämän yliluonnollisista voimista ja karkoittaa hänet Maapallolle. Maassa Thor tutustuu tiedemiehiin, joiden avulla hän sitten päättää löytää kadottamansa moukari ja sen avulla saamaan supervoimansa takaisin... jos vaan sattuu olemaan sen arvoinen.

DVD-version mukana tulee bonuksena mm. ohjaaja Kenneth Branaghin kommenttiraita koko elokuvasta ja poistetuista kohtauksista. Road to the Avengers on lyhyt kokoelma Marvelin supersankarielokuvien pätkiä ja kohtauksia Comic Conista. Itse elokuvassa vilahtelee lisäksi cameo -rooleissa paitsi "pakollinen" Stan Lee, mutta myös oma personal favorite eli Babylon 5:n isä J. Michael Straczynski, joka toimii tämän elokuvan käsikirjoittajana... oma extra tämä vilahduskin.

Itse elokuva on mielestäni OK, mutta ei mitenkään erityisen loistava ainakaan muihin supersankarielokuviin verrattuna. Elokuva näyttää hyvältä ja siinä olisi potentiaalia vaikka mihin, mutta se jokin puuttuu. Elokuva ja itse Thor ovat melko tylsiä. Tämä ongelma saattaa johtua kyllä siitä, että Thor on minulle tuntematon hahmo ja en osannut suhtautua häneen oikealla tavalla. Pienestä tylsyydestä huolimatta katson kyllä elokuvan jatko-osan mielellään joskus kunhan se tulee vastaan... ja olenkin kuullut että se on ensimmäistä osaa reilusti(?) parempi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti