perjantai 6. joulukuuta 2013

Tunnista kuvauksesta #1

Ajattelin koittaa jälleen kerran uudenlaista visaa, nimittäin Tunnista kuvauksesta -visaa. Ideana on sellainen, että annan muutamia vinkkejä jostain pelistä/pelisarjasta, elokuvasta tai TV-sarjasta ja sinun tehtävä on sitten luonnollisesti arvata mistä on kyse. Jokaisella visailukerralla kysyttävät kohteet kuuluvat samaan kategoriaan eli ne ovat vain pelejä, elokuvia tai TV-sarjoja.

Kun olet tehnyt veikkauksesi niin oikeat vastaukset löytyvät visan lopusta, joskin piilotettuna. Saat piilotetut vastaukset esille maalaamalla tekstin hiirellä. Toivon ettet paljasta muille oikeita vastauksia mutta muu keskustelu kuten että miten monta kuvaa meni oikein jne on sallittua kommenttiosiossa. Onnea visaan! :)

Ensimmäisellä (ja toivottavasti ei viimeisellä) kerralla kysellään peleistä. Toivon samalla myös palautetta, että olivatko kysymykset aivan liian helppoja/vaikeita tai mitä yleensäkin piditte.

1. Tässä 90-luvun alun pelissä liikutaan yhdellä tai kahdella Disneyn hahmolla, viskellään laatikoita, omenoita ja kujeilijat myös toista pelaajaa. Pelin pääpahiksena toimii isokokoinen kissa.
2. Tämän pelin tehnyt firma tuli 90-luvulla tunnetuksi tietyn genren peleistä, poikkeuksena juuri tämä peli, jossa opiskelet, työskentelet, säästät rahaa ja nouset työuralla.
3. Tämän pelisarjan ensimmäinen osa sai vaikutteita erään tunnen kauhukirjailijan teoksista, toinen osa voodoosta ja kolmas osa westerneistä. Tämän jälkeisissä osissa päähenkilö vaihtui nuoreksi jampaksi. Kysytään siis pelisarjaa.
4. Tässä alunperin Xboxille julkaistussa pelissä seikkaillaan taskulampun valossa pimeässä metsässä, sen jälkeen mennään pimeään metsään ja lopulta palataan seikkailemaan pimeään metsään.
5. Pelissä matkataan saarelta toiselle, kerätään kartan palasia ja hilataan meren pohjasta aarteita.
6. Tässä 90-luvun puolella julkaistussa pelissä liikut valtavankokoisessa tutkimuslaitoksessa taistellen sotilaita ja toisen ulottuvuuden olentoja vastaan.

Vastaukset:

1. Chip'n'Dale Rescue Rangers
2. Jones In The Fast Lane
3. Alone In The Dark
4. Alan Wake
5. Legend of Zelda: Wind Waker
6. Half-Life

4 kommenttia:

 1. Täysin oikein meni numerot 1, 4 ja 6. Numero viidestä meni pelisarja oikein, mutta täräytin siihen sitten loppujen lopuksi väärän teoksen :D

  Oli muuten mielenkiintoinen visa, tätä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3½ 6:sta on jo hyvä tulos, greát! :) OK, kiva että ei siis ihan susihuono ajatus tämä, lisää siis luvassa :)

   Poista
 2. 3, 4 ja 5 oikein. Nää oli yllättävän vaikeita tai sitten omalle aivolleni liian haasteellisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meni sielläkin :) Oli vaikeahkoa keksiä sellaisia kysymyksiä joissa peli on riittävän tunnettu ja että kysymyks kuvaa peliä riittävän hyvin, mutta ei paljasta kuitenkaan liikaa tehden siitä liian helppoa. Jatkan kuitenkin kysymysten hienosäätämistä näiden palautteiden avulla, tänks :)

   Poista