lauantai 6. lokakuuta 2012

Katsottu: Battlestar Galactica - The Plan


Tuli katsottua viimeisinkin tuotos Battlestar Galactica -sarjasta eli The Plan -elokuvan. Tätäkään kirjoitusta ei kannata lukea, jos et ole nähnyt sarjaa neljännelle tuotantokaudelle etkä halua spoilaantua.

Elokuva alkaa kohtauksesta, jossa kaksi Number Onea on paljastunut Cyloniksi ja odottaa teloitusta joutumalla Taisteluplaneetta Galactican ilmalukkoon. Viimeisinä hetkinään toinen heistä myöntää Cylonien tehdessä virheen hyökätessään ihmiskunnan kimppuun ja tästä alkaa koko elokuvan mittainen muisteluosuus sarjan siihen asti käydyistä tapahtumista, joskin tällä kertaa tapahtumat esitetään Cylonien näkökulmasta.

Cyloneita on soluttautunut jopa laivastossa useampaan paikkaan kuin mitä sarjassa näytettiin ja elokuvassa päästään seuraamaan TV-sarjassa nähtyjen tapahtumien lisäksi mm. Samuel Andersin vastarintaliikkeen taisteluita Capricalla, Tyrolin työkaverin Gianna O'Neillin (toinen naisista jotka pilottijaksossa voitti arvonnassa paikat pois Capricalta) mahdollisia kytköksiä Cyloneihin sekä Cylonien salakerhon juonitteluja Galacticalla.

Elokuvassa keskitytään pääasiassa Cyloneihin ja Number Threetä lukuunottamatta kaikki ovatkin mukana uusissa materiaalissa. Osa sarjan päänäyttelijöistä (mm. Three, Apollo, Starbuck ja Helo) ei ole ollut mukana elokuvan teossa ja esiintyvät vain sarjasta otetuissa videoklipeissä.

The Plan ei tuo mielestäni kovinkaan paljon uutta BSG-sarjaan ja näyttelysuorituksetkin oli melko tasapaksua . Cylonien suurehko määrä laivastossa tosiaan yllätti minut ja herätti ihmetystä, kun eivät jääneet helpommin kiinni. Ei tämä mikään elämää suurempi elokuva ole, mutta BSG-aiheen vuoksi katsoi kuitenkin ja musiikki sekä erikoisefektit tässä sarjassa on ollu aina loistavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti