sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Katsottu: In the Mood for Love

Pääasiassa katselen yhdysvaltalaista elokuvatuotantoa, mutta Aasiankin suunnalta tulee joitakin loistavia elokuvia. Yksi niistä on ihmissuhdedraama In the Mood for Love, joka on erään elokuvatrilogian keskimmäinen osa. Ensimmäinen osa (jota en ole nähnyt) on Days of Being Wild ja viimeinen osa 2046, jonka olen nähnyt ja hyväksi todennut. Tämän osan näin viimeksi pari vuotta sitten ja ajattelin jakaa tietouden tästäkin elokuvasta jos olette sattuneet missaamaan.

Tässä 60-luvun Hongkongiin sijoittuvassa elokuvassa Chow Mo-Wan (Tony Leung) ja Su Li-Zhen (Maggie Cheung) muuttavat samana päivänä toistensa naapureiksi. Chow toimii kirjailijana kun taas Su on maahantuontiyrityksen sihteeri. Molemmilla on myös aviopuolisot, joita ei kylläkään elokuvan aikana näytetä kertaakaan. Töistään ja avioliitoistaan huolimatta kumpikin elää suht' yksinäistä elämää. ja lopulta toisiinsa tutustuaan herää vahva epäilys, että molempien aviopuolisot pettävät heitä keskenään. Tästä alkaa Chowin ja Sun ystävyys jossa he puivat keskenään avioliittoaan ja elämäänsä ja romanssiltakaan ei tietenkään vältytä.

Tämä elokuva on erinomainen tälläiseksi vähemmän toimintaa ja komediaa sisältäväksi elokuvaksi. Päähenkilöt ovat loistavia, elokuvan musiikkit ovat hyviä ja (vaikken tälläiseen yleensä kiinnitäkään huomiota) kameraotokset ovat tyylikkäitä. Todella hyvä leffa jota suosittelen kaikille joita ihmissuhdedraaman genre tai aasialaisuus ei säikäytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti