sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Katsottu: Mies joka ei ollut siellä

Tällä kertaa "leffahyllystä" (oikeasti leffani ovat pääasiassa DVD-torneissa) valikoitui Film Noir -henkeä uudelleenherättelevä elokuva Mies joka ei ollut siellä. Elokuva ei ole kovinkaan tapahtumarikas mutta päähenkilön hieman Kaurismäkinen rauhallisuus toimii tässä perinteitä kunnioittavassa rikosdraamassa hyvin.

Elokuva kertoo Ed Cranesta (Billy Bob Thornton), naimisissa olevasta parturikampaajasta. Ed ei ole yleensäkään puheliainta sorttia, hän vain seuraa sivusta muiden elämää ja leikkaa tukkaa. Eräänä päivänä hän huomaa että vaimollaan (Frances McDormand) ja tämän pomolla Davella (James Gandolfini) on suhde ja näkee tässä mahdollisuuden saada muutoksen paikallaan polkevaan elämäänsä. Parturiin nimittäin astelee sisään Creighton Tolliver (Jon Polito) joka tarjoaa osakkuutta kuivapesuyritykseen suurempaa rahasummaa vastaan ja Ed päätyy hankkimaan rahat kiristämällä rahat Davelta. Asiat ei tietenkään mene täysin suunnitelmien mukaan ja pian sopassa on mukana myös ruumis...

Elokuva on hidastempoisuudestaan huolimatta ihan viihdyttävää katsottavaa. Olen pitänyt Billy Bob Thorntonin roolisuorituksista muutenkin ja tässä hän on loistava vähäeleisenä ja -puheisena yksinkertaisena miehenä. Myös muut hahmot elokuvassa ovat persoonallisia tapauksia (mm. asianajajana toimiva aina niin hyvä Tony Shalhoub). Suosittelen leffaa kaikille jotka tykkäävät hieman vanhemmastakin tyylistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti