torstai 4. lokakuuta 2012

Katsottu: Battlestar Galactica - Razor

Eilen tuli katsottua loppuun Battlestar Galactican, mutta vielä oli jäljellä sarjan kaksi TV-elokuvaa eli Razor ja The Plan, joista nyt käsittelen Razorin. Ensimmäisenä haluaisin huomauttaa siitä että jos et ole vielä katsonut sarjaa toisen kauden Captain's Hand -jaksoon (s2e17) asti etkä halua spoilaantua, suosittelen lopettamaan lukemisen tähän. Vaikka pyrinkin olemaan kertomatta suurempia yksityiskohtia tapahtumista, saattavat nekin vähät paljastaa turhan paljon kyseisistä jaksoista.

Razor kertoo Taisteluplaneetta Pegasus -aluksen henkilöstöstä ja ympärillä olleista tapahtumista sekä nyt että menneisyydessä. Pegasus oli Amiraali Helen Cainin (Michelle Forbes) komentama alus, joka liittyi laivueeseen ja otti ylempiarvoisena johdon komentaja William Adamankin ohi. Liittolaisuus ei ollut kuitenkaan mieluinen, sillä Cain oli julma, vain oman aluksensa etua tavoitteleva johtaja joka pystyi hirvittäviin tekoihin vain pitääkseen kurin yllä. Kaikki päättyi  Cainin kuolemaan ja nyt laivaston johtajaksi ja amiraaliksi noussut William Adama laittoi poikansa majuri Lee Adaman Pegasuksen uudeksi komentajaksi.

Lee Adama etsii itselleen apulaisjohtajaa ja itselleen etäisemmän miehistön vuoksi haluaa tehtävään Pegasuksen upseerin. Suorapuheinen Kendra Shaw (Stephanie Jacobsen) tekee häneen vaikutuksen ja saakin tehtävän. Hän kertoo takaumin Cainin julmuuksista sekä Pegasuksen tapahtumista. Välillä palataan nykyaikaan jossa Kendra ja Starbuck selvittelevät välejään ja pääseepähän William Adamakin muistelemaan menneitä ensimmäisen Cylon-sodan ajoilta. Vaikka elokuvassa kerrotaankin Cainin teoista, koitetaan siinä ilmeisesti jotenkin puolustella tai ainakin selittää että miksi hän käyttäytyi niinkuin käyttäytyi.

Näyttelijöistä täytyy sanoa, että Michelle Forbes on ollut yksi _naispuolisista_ lempinäyttelijöistäni vaikken osaakaan perustella sen kummemmin. Ensimmäisen kerran näin hänet joskus 90-luvulla kesällä pyörineessä Guiding Light -saippuasarjassa joka korvasi Kauniit ja Rohkeat kesän ajaksi. Sen jälkeen olen nähnyt hänet ainakin sellaisissa tuotannoissa kuin Kalifornia, Star Trek TNG, 24, Prison Break ja Lost. Eihän tuo mikään luonnenäyttelijä ole, mutta hauska nähdä silti aina. Elokuvan päähenkilö jäi mielestäni melko vaisuksi eikä tuonut mukaan oikein muuta kuin toisteli Cainin kertomia oppeja (joihin elokuvan nimi viittaa). Vakionäyttelijöistä eniten ovat esillä molemmat Adamat, Starbuck, Number Six ja Eight. Suurin harmituksen aihe on ettei suurinta suosikkiani eli Saul Tighiä ollut mukana tai en ainakaan huomannut.

Elokuva ei ole mitenkään merkittävä sarjan kokonaisjuonen kannalta eli ei ole mikään pakollinen katsottava. Se tuo kuitenkin hieman lisävaloa muutamien hahmojen taustoihin, joten BSG-trivian ystävien kannattaa katsoa elokuva. Elokuvassa vilahtelee myös Centurion -robottien vanhemmat mallit, jotka valitettavasti ovat mielestäni uskottavuudeltaan todella paljon tökerömpiä kun sarjan nykyaikaisemmat versiot. Ei tämä leffa huono ole, tosin ei mikään loistavakaan... sellainen menettelevä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti