sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Katsottu: Star Trek (2009)


Tuli katseltua tämä Star Trekin uudehko elokuva. En ole nähnyt alkuperäisiä leffoja ja TV-sarjastakin vain muutamia ensimmäisiä jaksoja, joten suurempia vertailuja en osaa valitettavasti tehdä. Muutenkin Star Trekeistä minua on tähän mennessä kiinnostanut lähinnä vain The Next Generation, Shatnerit ja muut sukkahousu-uniformuissa ei vaan jotenkin iskenyt.

Elokuva alkaa Federaation alus USS Kelvin ja Romulaanien aluksen kohtaamisesta, jossa ensin mainittu tuhotaan lähes täysin ja vain George Kirkin uhrautumisen ansiosta miehistöä pääsee pakenemaan, mukaanlukien vaimonsa ja pakosukkulassa syntyvä James T. Kirk. Lapsena Kirkistä kasvaakin melkoinen hulttio, hän nimittäin mm. varastaa auton, onnistuu tuhoamaan sen ja kaiken lisäksi käyttää vieläpä Nokian kännykkää n. 2240-luvulla. Joitakin vuosia myöhemmin hänestä tulee myös ylimielinen naistenmies. Kapteeni Pike, Kirkin isän entinen työkaveri, näkee Kirkissä kuitenkin potentiaalia ja kannustaa tätä liittymään Tähtilaivastoon. Kesken koulutuksen Vulcanus -planeetta alkaa lähettää hätäsignaalia ja mm. Kirk, Spock, McCoy, Uhura, Chekov ja Sulu lähtevät Piken johdolla pelastustehtävään ja tapahtumien takaa paljastuu "yllättävästi" samat Romulaanit menneisyydestä...

Chris Pine on James Kirkin roolissa ainan loistava valita. Hän on paitsi samanhenkinen poikamaisessa leikkisyydessään kuin millainen mielikuva minulla on Shatnerin esittämästä Kirkistä, mutta näyttelijät ovat vielä hyvin samannäköisiäkin. Samoin muut pääosien esittäjät vetävät hyvän suorituksen. Jos pitää jotain valittaa, niin olisin ehkä toivonut Chekovin näyttelijän olevan enemmän samannäköinen kuin alkuperäinen, kun alkuperäinen näyttelijä Walter Koenig tuli jo niin tutuksi kasvoksi Babylon 5:n kautta. Tuo on tottakai vain tottumiskysymys ja pilkunviilaamista, mutta kiinnitti huomioni siitä huolimatta.

Minua hieman yllätti että miten huumoripitoinen elokuva Star Trek oli, etenkin Kirk tuntui olevan kokoajan vitsailemassa tai sähläämässä jotain nokkelaa. Se sopi elokuvaan kuitenkin hyvin ja teki katselusta viihdyttävämmän ettei häirinnyt kuitenkaan liikaa. Punavaatteiset miehistön jäsenetkin oli muistettu huomioida. Kyseessä oli hyvä tieteisseikkailuleffa ja katson varmasti seuraavankin osan joka pikaisen googletuksen mukaan pitäisi tulla ensi vuoden keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti