maanantai 29. lokakuuta 2012

Pelattu: Rock of Ages

Steamissa oli viikonlopputarjouksessa peli nimeltä Rock of Ages halvalla ja kun pelin idea vaikutti kiinnostavalta, niin pitihän siihen tutustua. Peli muistuttaa etäisesti 80-luvulla ollutta Marble Madness -peliä höystettynä tornipuolustuspelien rakentelulla ja Monty Pythonin huumorilla.

Pelissä on useita pelimuotoja, joista itse pelasin Story -muotoa, joskin muut olivat kiva lisä. Jokaisessa kentässä kisataan muinaista hahmoa kuten Paavia, Leonardo da Vincia tai Ruttoa vastaan. Molemmat pelaajat aloittavat vierittämään kivipalloa mäen laelta omaa rataansa pitkin kohti alhaalla sijaitsevaa vastustajan linnaa. Matkan varrella täytyy väistellä rotkoja ja vastustajan asettamia ansoja sekä esteitä. Perille päästyä tarkoituksena on murtaa linnan ovi ja liiskata sisällä piileskelevä vastustajan hahmo. Yhdellä kiven iskulla ovi ei vielä murru vaan pelaaja joutuu kuljettamaan useamman pallon kentän lävitse. Ovella on tietty määrä "energiaa" ja siihen kohdistuvan vahingon määrään vaikuttaa mm. pallon iskeytymisvauhti, pallon kunto perille päästyään sekä mahdolliset palloon ostetut vahvistukset.

Kentän alussa sekä pelaajan iskettyä kivipallon vastustajan linnan oveen alkaa mäen huipulla uuden pallon valmistaminen. Valmistamisen aikana on pelin rakennusvaihe jolloin pelaaja voi ostaa vastustajan radalle erilaisia esteitä ja ansoja. Käytettävissä ovat mm. esteinä toimivia torneja, lehmiä jotka tuuppivat palloa eri suuntiin, katapultteja, räjähteitä jne. Jos esteillä saa tiputettua vastustajan pallon rotkoon, jatkaa pallo kyllä kuilun reunalta mutta pelaaja menettää kallisarvoisaa aikaa. Toisaalta jos palloon saa aiheutettua tarpeeksi vahinkoa, menettää se uloimpia kerroksiaan ja iskuvoimaansa linnan porttiin iskeytyessään. Pallon tuhoutuessa kokonaan joutuu aloittamaan mäen laelta uudestaan. Ansojen sijoitteluun kannattaa laittaa hieman ajatusta, sillä kentissä on monesti oikoreittejä joita hyödyntämällä ansakeskittymiä voi kiertää ja käyttämällä ansoja yhdessä saa paremman vaikutuksen kuin samat ansat erillään.

Pelin kentät ovat jaettuna eri aikakausien teemoihin, joita ovat mm. muinainen kreikka, keskiaika ja renessanssi. Jokaisessa aikakaudessa on neljä ratatehtävää joiden jälkeen on pomotaistelu. Pomotaisteluissa tarkoituksena on yksinkertaisesti saada muutama isku pomon arkaan kohtaan ja se tapahtuu yleensä kiipeämällä korkeammalle tasolle ja sieltä hyppäämällä päälle. Pomotaistelut ovat harmillisen helppoja tapauksia, kun niissä ei voi varsinaisesti edes kuolla tai hävitä ottelua.

Rock of Ages vaikutti todella viihdyttävältä peliltä mielestäni, joskin olisi voinut olla astetta vaikeampi. Välianimaatiot saivat hymyn naamalle typeryydessään ja muutenkin huumori oli melko kieli poskessa tehtyä. Vaikeutta saisi tietysti pelaamalla ihmisvastustajaa vasten, mutta koittaessamme kaverin kanssa moninpeliä se ei meinannut käynnistyä ja googletuksen mukaan emme olleet ainoita. Aivan randomien ihmisten kanssa pelaaminen kyllä tuntui onnistuvan. Suosittelen tutustumaan peliin jos vain mahdollisuus on!

Näin loppuun vielä iloksenne yhden kentän video pelistä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti