torstai 18. lokakuuta 2012

Netflix rantautui Suomeen(kin)

Elokuvien ja TV-sarjojen ystävänä  olen ollut aika täpinöissäni viime aikoina kun Netflixin tulosta Pohjoismaihin on ollut paljon puhetta. Kyseessä on palvelu jota kautta voi katsella haluamiaan elokuvia ja TV-sarjoja suoraan netistä eri laitteilla kuten tietokoneella tai pelikonsolilla. Eräs kritiikin aihe Netflixissä on ollut se, että näytetyt elokuvat ja TV-sarjat saattavat olla niinkin antiikkisia kuin pari vuotta vanhoja ja ajatus sellaisten katsomisesta on ollut aivan mahdoton joillekin kermapyllyihmisille kun kaiken pitää olla uusinta uutta. Itseäni tuo ei ole kuitenkaan haitannut, koska katsomani ohjelmat ovat muutenkin hieman vanhempaa tuotantoa. 

Alkuviikosta Netflix julkistettiin Ruotsissa ja Tanskassa ja heti netissä alkoi spekuloinnit että milloin on Suomen julkaisupäivä, seuraavana päivänä vaiko vuonna. Onneksi odotus ei ollut pitkä ja eilen illalla/yöllä palveluun oli jo mahdollista rekisteröityä. Olin lukenut netistä että maksullisen Spotifyn käyttäjät saisivat Netflixin loppuvuodeksi ilmaiseen käyttöön, mutta ilmankin tuota kokeiluaikaa saa kuukauden verran. Ilmaisjakson jälkeen palvelu maksaa 8,00 euroa (no 7,99) kuukaudessa.

Testasin palvelua pikaisesti sekä PC:llä että PS3:lla. PC:llä katselu onnistui Netflixin oman palvelun kautta ja tuntui toimivan erinomaisesti. TV-sarjan jaksot alkoivat pyöriä parin sekunnin päästä ja kuva ei tökkinyt oletuslaadulla ollenkaan. Käytössä oli 10 megan netti, vaikea arvioida miten hitaammilla pyörii. Esimerkiksi 24 sarjasta valittavana oli kaikkien kausien kaikki jaksot ja suomenkieliset tekstitykset toimivat ongelmitta. Keltaiset tekstitykset häiritsi hieman, mutta ehkä niiden väriä voi muuttaa jostain... pitää vielä selvitellä. PS3:lla Netflixistä ei ollut tullut vielä ohjeistusta What's new -sivulle, mutta palvelun kuvake oli ilmestynyt TV/Videopalvelut -valikkoon jonka jälkeen Netflix -ohjelman tarvitsi vain asentaa ja syöttää kirjautumistiedot.

Monia varmasti kiinnostaa tietää että mitä elokuvia ja TV-sarjoja palvelusta löytyy joten tässä muutamia esimerkkejä:

Elokuvista Matrixit, Avaruusseikkailu 2001, Kellopeliappelsiini, Saksikäsi Edward, Iron Man, Iron Sky, Batman Begins jne. TV-sarjoista Ally McBeal, Walking Dead, Dexter, 24, Prison Break, Weeds, Glee, Bones, Vampyyripäiväkirjat, Sons of Anarchy, Mad Men, Firefly, Hovimäki, Veronica Mars, Fringe, Terminator Sarah Connerin aikakirjat jne. Edellämainitut sarjat olivat vain Netflixin minulle ehdottamia nimikkeitä, palvelussa saa ilmaista omat kiinnostuksen kohteet tarkemmin ja nämä sitten tekee katsomisehdotuksia sen mukaisesti.

Pikaisen testauksen perusteella Netflix vaikutti todella hyvältä ja kiinnostavalta palvelulta ja hyvin todennäköisesti rupean sen vakiokäyttäjäksi jatkossa. Palvelu vaati luottokorttitiedot, mutta 8 euron hinta tuosta valikoimasta ei ollut kyllä todellakaan paha. Jos palvelu kiinnostaa, niin voit saada lisätietoa ja rekisteröityä palvelun käyttäjäksi osoitteessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti