torstai 16. helmikuuta 2012

Katsottu: Bones 1. kausi

Tämän blogin aivan ensimmäisessä kirjoituksessa kerroin uudesta hankinnastani eli Bones -sarjan ensimmäisen tuotantokauden boxista. Olin hankkinut sen, koska oli vain 10 euroa ja koska olen pitänyt David Boreanazista muissa sarjoissa eli Buffyssa ja Angelissa. Nyt on kauden kaikki jaksot katsottu ja ajattelin kertoa, että millaisia ajatuksia siitä jäi.

Sarja kertoo antropologi tohtori Tempernce "Bones" Brennanista (Emily Deschanel) ja FBI:n agentista Seeley Boothista (David Boreanaz). Jaksoissa Booth tuo usein jonkun tunnistamattoman ruumiin, jota Bonesin ryhmä alkaa tutkimaan. Ryhmässä onkin sitten jos jonkinmoista experttiä, aina pomon arkeologiasta itiö- ja mineraaliasiantuntijoihin.
Päähenkilöistä pidän enemmän ehdottomasti Boothista, olihan hänen näyttelijä suosikkini jo aiemminkin, mutta loistaminen vaan jatkuu tässä sarjassa. Oli tilanne mikä tahansa, niin Booth on sympaattinen. Eikä Boreanazin tarvi enää synkistellä Angelmaisesti tässä roolissa vaan välillä hän on jopa vauhdissa ja hyvällä tuulella. Bones on puolestaan hieman harmillinen tapaus, sillä hän tuntuu vaan niin pahuksen tylsältä. Onhan se toki vain hänen roolinsa, mutta ei sitä monotonista puhumista ja vitsien ymmärtämättömyyttä loputtomiin jaksaisi varmasti kuunnella. Onneksi muiden tutkijoiden välinen ajoittainen toisilleen kuittailu piristää paljon tilanteita.

Sarja on "ihan hyvä", syitä en osaa kuitenkaan sanoa tarkemmin. Mikään vakava rikossarjahan kyseessä ei ole, minulle tulee enemmänkin kevyt huumoriversio CSI -sarjoista (joita en ole muutamaa minuuttia enempää nähnyt) höystettynä draamalla. Ensimmäisen kauden aikana valoitetaan jonkin verran Boothin menneisyyttä tarkka-ampujana ja Bonesin kadonneita vanhempia, toivottavasti juonet paranevat reilusti seuraavalla kaudella. Suurin syy katsomiselleni on varmasti juuri Boreanazin mukana oleminen.

2 kommenttia:

  1. Mielestäni sarja paranee vanhetessaan ja Brennaninkin hahmo kehittyy ja avautuu paremmin jaksojen saatossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. okei tosi hieno juttu. tänää katsoin netistä sarjan katsojalukujen kehitystä (http://en.wikipedia.org/wiki/Bones_%28TV_series%29#American_ratings) ja ihmettelin, kun nuo luvuthan vaa kasvavat kokoajan. jotain tuollaista toivoinkin, että brennan tulee pois sieltä laboratoriostaan, ainakin ensimmäisellä kaudella booth ja angela kovasti yrittivät jo sitä :)

      Poista