torstai 16. helmikuuta 2012

Katsottu: Kuu

Tuli lainattua kirjastosta Kuu -niminen elokuva vuodelta 2009, jonka pääosassa on Sam Rockwell ja sivu(ääni)roolissa Kevin Spacey.  Itse elokuva ja pääosan esittäjä oli minulle entuudestaan tuntematon (tai siihen asti, kunnes katsoin netistä, että olenhan minä nähnyt vaikka mitä tältä ukkelilta), mikä aiheutti mielestäni koomisen tilanteen. Koska Rockwellin nimi oli kannessa kissan kokoisilla kirjaimilla ja elokuvan nimi oli piilossa kirjaston nimitarran alla, luulin tuon Sam Rockwellin olevan elokuvan nimi tai ainakin osa sitä ja Kevin Spaceyn olevan pääroolissa :-D Totuus paljastui kuitenkin elokuvan alettua, onneksi se ei ollut mikään maailman loppu.

Elokuva sijoittuu tulevaisuuteen, jossa fuusioreaktorien polttoainetta louhitaan kuusta. Sam Bell on tälläisen automatisoidun kuuaseman valvoja seuranaan ainoastaan Gerty -niminen tietokone. Samin 3 vuoden työsopimus alkaa olemaan lopuillaan, kun hänen mielenterveys alkaa järkkymään, mutta ei tässä juonesta sen enempää.

Rockwell veti roolinsa hyvin, ei ehkä loistanut, mutta mitään ärsytyksen aihettakaan ei tullut. Sellaista perusneutraalia näyttelijätyötä. Kevin Spacey oli sopiva kehittyneen, joskin hieman humaanin tietokoneen ääneksi, joka ilmaisi tuntemuksiaan mesen/facebookin kaltaisten hymiöiden avustuksella. Koska asetelma (eristyksissä oleva mies avaruudessa seuranaan älykäs tietokone) oli niin Avaruusseikkailu 2001:sta, odotin kokoajan, että missä vaiheessa Gerty kilahtaa. Kuun pinnalla liikuttaessa maisemat näyttivät mielestäni todella hienoilta. Elokuvan loppupuolella tapahtuva "paljastus" oli kuitenkin turhan arvattavissa ja loppupuolella olisi voinut tapahtua enemmänki. Ehkä en vain tajunnut elokuvaa? Elokuvan alku oli kiinnostava, mutta loppu oli plaah!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti