sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Katsottu: Supernatural kaudet 1 - 4

Pari kuukautta sitten päätin tutustua uteliaisuuttani Supernatural -sarjaan, jota olin onnistunut välttämään nämä vuodet. Ei tarvinnut montaakaan jaksoa katsoa, kun olin jo koukussa. Nyt neljä kautta ja 82 jaksoa myöhemmin ajattelin pitää pienen tauon ja antaa muillekin sarjoille tilaisuuden. Tosin jatkan sarjan katsomista telkkarin kautta, koska kuukauden päästä aletaan näyttämään jaksoja samasta kohdasta. Onpahan nyt ainakin joku seurattava sarja telkkarissakin, kun Game of Thrones ja Terra Novakin loppuvat kuitenkin melko pian.Ajattelin kuitenkin kirjoittaa muutaman sanan sarjasta sen perusteella, mitä tähän mennessä on tapahtunut. Olen sitäpaitsi kuullut mielipiteitä, että sarja olisi menossa huonompaan suuntaan uudempia jaksoja kohti mentäessä, joten nyt "huipulla" on vielä hyvä kommentoida ja hehkuttaa, että miten hyvä sarja on.

Minulla oli sellainen ennakkoluulo sarjasta, että se on suunnattu pääasiassa naispuolisille katsojille. Tätä epäilystä vahvisti se seikka, että molemmat päähenkilöt olivat pepsodent-hymyisiä prettyboy-poikia. Lisäksi melkeinpä aina kun mainitsin katsovani Supernaturalia, naispuolisten kommentit olivat käytännössä aina tyyliin "IIK kun se Dean on niin ihQQQQQ!". Ei halaistua sanaa hyvästä juonesta, hauskoista tilanteista tai nokkelista dialogeista...  pelkästään Deanin (tai Impalan) ihanuudesta.

Miespuolisena minua kiinnosti sarjassa lukuisat viittaukset muihin tv-sarjoihin, elokuviin ja musiikkiin. Esimerkiksi melkein poikkeuksetta, kun Sam ja Dean esiintyvät virkavallan edustajina, on näiden nimet tunnettujen bändien jäsenten nimiä. Aina odottaa innolla, että mikä bändi saa kunnian tällä kertaa. Lisäksi juonessa kiinnostavaa on ollut se, että perinteisten TV-sarjojen tapaan jaksot eivät päätykään aina onnellisesti, erityisesti kausien finaalijaksojen kohdalla. Jos jotain kritisoitavaa pitää keksiä, niin Sam tuntuu kitisevän lapsellisesti harmittavan usein.

Loppuun voisin sanoa, että naisten imelästä kosiskelusta huolimatta kyseessä on sangen viihdyttävä sarja, ainakin näin 4. kauden loppuun mennessä.

11 kommenttia:

 1. Mulle sarjassa oli parasta hahmojen kehityskaari, joka tuli huippuunsa viidennen kauden lopussa. Molemmat Sam ja Dean kasvoivat ihmisinä huomattavasti sarjan aikana, joka sitten muodostui ratkaisevaksi tekijäksi viidennen kauden lopussa. Viidennen kauden jälkeen sarjan taso sitten laskeekin kuin lehmän häntä.

  Mä en kyllä huomannu päähenkilöiden viehättävyyden ulkopuolella mitään erityistä naisten kosiskelua. Mutta se voi johtua siitäkin, että itse olen nainen. :-p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että tuosta hahmojen muuntumisesta minun olikin aikomus kirjoittaa, mutta se näköjään unohtui sitten. Hyvä siis, että muistutit :)

   Sam oli muistikuvani mukaan aivan sarjan alussa todella mukava heebo. Isän ja etenkin Rubyn tullessa kuvioihin hän alkoi käyttäytymään kuitenkin, kuin mikäkin idiootti. Dean puolestaan oli aivan alussa sellainen herrasmies, joka pa... korjaan rakasteli kaikkea, mikä liikkuikin ja muutenkin oli vähä sillee happy-go-lucky. Olisiko se ollut sen risteysdemonin kanssa tehdyn sopimuksen aikoihin, kun naiset saivat jäädä ja Iso-D tuli fiksummaksikin. Tai ainakin sellaiseksi, että minäkin aloin tykkäämään.

   Castiel (Misha Collins) on muuten sellainen hahmo, josta en osaa sanoa, että miten suhtautua. Kerkesin tottumaan Collinsiin jo coolina Alexis Drazen -nimisenä ammattitappajana (http://www.youtube.com/watch?v=ImKncGbxSRA) 24 -sarjassa ja nyt hän on sitten kokoajan hartiat kyyryssä Columbo -takki päällä, jotenkin vaikea ottaa vakavasti :D

   Poista
 2. Itse olen ollut sarjan fani ensimmäisestä jaksosta asti, tosin kunnolla koukutuin vasta ensimmäisen kauden lopulla. Kyllähän ne komeat pojat (ja auto) silmää miellyttävät, mutta eipä sarjaa kauaa jaksaisi katsoa jos ne olisivat ainoat kriteerit. Itselleni Samin ja Deanin ohella lempparihahmo on ehdottomasti Bobby.

  Jokaisessa kaudessa on hyvät ja huonot jaksonsa, mutta ainakin minä olen pitänyt myös myöhemmistä kausista. Populaarikulttuuriviittaukset ovat mainioita, mulletrock rokkaa ja jaksoissa on sopivassa suhteessa huumoria, jännitystä ja jopa joskus kauhua. Monster of the week-jaksot ovat mielenkiintoisia ja sarjan mytologiajaksotkin toimivia. Hahmojen kehityskaari sekä heidän keskisten suhteiden kehitys on mielenkiintoista katsottavaa.
  Minä en myöskään pistä pahakseni sarjan myöhemmillä kausilla esiin tulevia meta-elementtejä, joissa naureskellaan niin faneille kuin tekijöillekin.

  Itse en sanoisi, että sarja kosiskelee imelästi naisia vaan uskaltaisin väittää, että se on ainakin yrittänyt kosiskella imelästi miehiä. Tai siis CW on yrittänyt. Siitä siis johtuivat kolmoskauden Rubyn ja Bellan tuleminen sarjaan, koska haluttiin saada lisää mieskatsojia. Ainoa asia mitä olen sarjassa todella inhonnut, on neloskauden Ruby kamalassa puupökkelyydessään.

  Olen saanut myös avokkini koukuttumaan sarjaan ja olemme käyneet myös useamman kerran Briteissä Supis-conissa, joissa on ollut sarjan näyttelijöitä kertomassa sarjan tekemisestä. Pitäisi itsekin kyllä kirjoittaa tästä Lonkeropiirakka-blogiimme, sen verran sanottavaa tuntuu löytyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosi hyvin olet jaksanu pohdiskell tuota sarjaa, hieno! :) siinä tosiaa ne eri elementit ovat hyvässä suhteessa toisiinsa nähden, käytännössä jokaisessa jaksossa on huumoria, mutta monesti tuli ihan oikeastikki säikähdettyä :D ainakin yksi lempijaksoni oli tämä, jossa tapahtumia kuvataan tämän yhden kilpailevan haamujengin näkökulmasta :) Pakko allekirjoittaa tuo miesten kosiskelu ja että ruby meni sitten äärilaidasta toiseen. mut kirjoita ihmeessänoista coneist, varmasti monia kiinnostaa kuulla :)

   Poista
 3. tuun tällee kivasti puoltoista vuotta muöhemmin kommentoimaan, mutta katoitko sä mistä noita jaksoja:)? ite oon kattonu kaudet 1-3 dvdltä mutta tiiätkö löytyykö netistä mistään? hdfin:issä ois mutta vip..:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuo haittaa, kiva vaan että olet löytänyt näin myöhemminkin tänne :) Myönnetään että nuo Supernaturalit tuli katsottua tuolloin lataamalla ne torrent-ohjelmalla omalle koneelle, noista muista katselusivoista en tiedä ollenkaan. Tällä hetkellä omistan DVD:nä jo kuusi ensimmäistä kautta, ehkä voisin joskus katsoa ne uudestaan ja kommentoida hieman tarkemmin (etenkin extroja) :)

   Poista
 4. 7 kausi menos 8 odottaa <3 ihan mahtava sarja <3 pienestä pitäen katsonut koskas se 1 tuottari ny alkokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut että vastaaminen kesti hieman, unohdin kokonaan että tänne vanhaan postaukseen oli kirjoitettu :) En muista sarjan alkamisesta muuta kuin että ohimennen kuulin sarjasta mutta jätin katsomatta silloin kun muistaakseni luulin sitä vähän hoopoksi sarjaksi :D Onneksi tuli kuitenkin nyt myöhemmin tutustuttua ja nyt hyllystä löytyykin kuusi ekaa kautta (joskin neljännen kauden boxi on jossain piilossa). :)

   Poista
  2. ja nyt aloitin katsomaan 9 kautta ja 4 jaksoa katsottu :D en väitä ettenkö lataisi mutta olen niin koukussa kyseiseen sarjaan että ei pysty pitää hirveen pitkiä taukoja <3

   Poista
  3. Juu ymmärrän kyllä että uusimmat jaksot haluaa nähdä heti, mutta kannattaa ne sitten myöhemmin hankkia hyllyynkin. Erityisesti jos tykkää kovasti sarjasta niin ne levyiltä löytyvät extrat tuo vielä lisäarvoa sarjalle :)

   Poista
  4. tuo on kyllä totta. nyt on jääny sarjan kattominen vähän vähälle kun ei ollu ladattavissa ysikauden ysijakson jälkeen enään hetkeen ni pieni tauko ollut. mutta kohta jatkan taas :)

   Poista