sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Super Nintendon Kerma

Netissä julkaistaan usein omia TOP -listojaan tietynlaisista peleistä, elokuvista tai mistä nyt keksiikään. Ajattelin nyt nimetä oman top-5 listan Super Nintendon peleistä pienten kuvausten ja kuvien kera. Tämän jutun tarkoituksena ei ole pelkästään mainostaa omia suosikkipelejä (toki kyse on siitäkin), vaan selvittää samalla muitakin hyviä pelejä, joihin kannattaisi tutustua. Tunne siis olosi vapaaksi laittaa omasikin top-listasi kommenttiosioon :)


1. Legend of Zelda: Link to the Past

Legendaarisen pelisarjan ainoaksi Super Nintendolle ilmestynyt osa. Link seikkailee kahdessa maailmassa ja molemmista löytyvissä luolastoista, joista löytyy vihollisia, puzzleja sekä lopusta aina paikan pomovastustaja. Tavaravalikoima on mittava ja pelin tunnelma yleensäkin erittäin hyvä. Tästä ei seikkailu/toimintapelit paljoa parane!

2. Super Mario World 2: Yoshi's Island

Mario-pelien vähemmän tunnettu osa. Pelissä liikutaan SMW -pelistä tutulla Yoshi-dinosauruksella ja kannetaan Mario -vauvaa kentän loppuun saakka. Pelit erottuvat edukseen hienoilla grafiikoilla, hauskoilla musiikeilla ja sopivalla vaikeusasteella.3. Super Metroid

Samus Aranin kolmanneksi (Gameboylle oli Metroid 2) ilmestynyt seikkailu. Peli on sivusta kuvattu seikkailu/toimintapeli, jossa edetään luolastoissa esineen luokse, tämän avulla seuraavan luokse jne. Ase ja varustemäärät ovat lisääntyneet aiemmasta osasta, lisäksi pelissä on sisäinen automaattikartoitus, joka on suuri plussa.4. Super Mario World

Perinteinen, erinomainen Mario-peli vietynä silloin uudelle pelikonsolille. Nykyään ehkä turhankin perinteinen eikä erotu tarpeeksi, siksi "vain" neljäs sija.

5. Super Punch-Out

Legendaarisen Punch-Outin Super -versio. Erinomaista mättöviihdettä lyhyemmäksi aikaa, mutta pidemmällä aikavälillä melkoisen itseään toistava.

14 kommenttia:

 1. upeet valinnat, vaikka oonkin vaan 1 ja 4 pelannu. omistanki VAAN 4 peliä SNESille (noiden kahen lisäks street fighter II ja joku avaruuslentopeli :D). mun on vähä vaikee tehä top 5 listaa :-D

  VastaaPoista
 2. tänks ja ei sullakaa hassumpi maku etenki tuon ekan perusteella :) tuo on tosiaa harmi, että nuo snesit ovat melko harvinaisia nykyään. minäki olen noista vaa zeldaa ja mario world ykköstä pelannu alkuperäisellä laitteella. noihi muihi olen tutustunut emulaattorien avustuksella :D tuo street fighter 2 oli kyllä kova sana ilmestyessään :)

  VastaaPoista
 3. mä en oo koskaan pelannu emulla mitää. en tiiä johtuuko siitä että rakastan pelata alkuperäsillä laitteilla vai siitä että tää paska läppäri ei varmaan pyörittäs sellasia :D

  mun on muuten pakko vähä matkia tätä sun postausideaa... :-D

  VastaaPoista
 4. joo itekki pelaisin toki mielummin alkuperäsellä laitteella, vaan sellasta kun en oo vielä löytäny (toimivaa ja kohtuullisen hintaista). mun varmaa 15 vuotta vanhalla läppärillä pyöri nes ja snes -emulaattori ja n64 -emulaattorikin pyörisi varmaan jollain 7 vuotta vanhalla koneella. matki vaa vapaasti, en oo minä top-listojen keksijä tai "omistaja" :)

  VastaaPoista
 5. hitsi saiskohan noita Marioi ds:lle mistään. ihanan retroa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiedä paljoa noista nintendon käsikonsoleista, mutta googlettelin hieman ja selvisi, että suoraan ds:lle olisi kai vaan mario 64 ja ja yoshi's island. niistäkin ilmeisesti hieman muokatut versiot alkuperäisistä.

   koska ds on (wikipedian mukaan) taaksepäin yhteensopiva gameboy advancedin kanssa, laajenee pelivalikoima seuraaviin:

   super mario advance (super mario bros 2)
   super mario advance 2 (super mario world)
   super mario advance 3 (yoshi's island)
   super mario bros

   nuo pelit olen katsonu osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mario_video_games_by_year ja mainitsin vaan nuo perinteiset tasohyppely-mariot, niitä muita on sit vaikka miten paljo :)

   Poista
  2. näköjään super mario advance 4:kin on olemassa ja se on siis super mario bros 3.

   Poista
  3. siiä vaa huutelemaa :D

   http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?status=N&tits=super+mario+advance&x=0&y=0

   Poista
 6. Haha hei, saat musta lukijan! :D En ite oo mikään gamer, mut kiinnostunu kuitenki peleistä. Sulla on kans hirmu kiva tyyli kirjottaa, tempas mukaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kun tuli hyvälle mielelle noista kehuista, iso kiitos :) en oo pitäny itseäni minään kummosena kirjoittajana, mut kiva jos toimi :) ilman muuta saa seurata tätä blogia, vaikkei olisi paljoa pelannu aiemmin, kunhan kiinnostusta aiheeseen on. hieman samasta syystä voisin itekki alkaa seuraamaa sun blogia... en ole mikää mestari kuvaaja tai kuvien muokkaaja, mutta ne puuhat kuitenkin kiinnostavat :)

   Poista
 7. Oikein hyvä valikoima! Itseltäkin löytyy monta monituista snespeliä, mutta tuota Yoshi's islandia en koskaan ole saanut hankittua. Ihan pikkuisena mukulana muistan ihailleeni sitä eräässä kaupassa, mutta hinta (olisiko ollut jotain 80mk?) oli turhan kova, sillä siihen olisi uponnut omat ja puolet veljen kesälomarahoista :D
  Nyt toki harmittaa! Onneksi ebaysta voisi ehkä löytää halvalla korvaavan kappaleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo toivottavasti nuo pelit saa joskus vielä ihan aitona, nyt "joutuu" pelaamaan vaan emulaattorilla. kumma että niitä paljon vanhemman 8-bittisen nintendon pelejäkin on tullut vastaan enemmän kirppareilla ja muualla. ainii voisi itsekin alkaa metsästää ebaysta noita pelejä... täytyy vaa muistaa, että ne on sitte yhteensopivia omalla laitteella :)

   Poista
  2. Kierrän itse tosi paljon kirppareita, mutta äärimmäisen harvoin kyllä näkee nes tai snes pelejä. :/ Joko ne napsitaan sieltä mukaan niin nopsaa tai sitten eivät edes kirpparille päädy.

   Poista
  3. tuo on niin totta, minäkin olen bongannu niitä vanhempien konsolien pelejä tosi harvoin ja usein silloinkin ne on ollu niitä ensimmäisiä julkaisuja eli excite bikeä ja tennistä. onneksi kerran kuitenki löysin oliko se nyt super mario bros kakkosen vai kolmosenkin... ihme että oli vielä hyllyssä :)

   Poista