sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Vaarallinen Tehtävä (1988-1989)

70-luvun vaihteessa ja 80-luvun lopussa televisiossa pyöri Vaarallinen Tehtävä -sarja (Mission: Impossible), josta nämä Tom Cruisen viime vuosien elokuvatkin on jatkojalostettu. En ole tutustunut näihin sarjan vanhempiin jaksoihin, mutta 80-luvun lopun kaksi tuotantokautta olivat nuorena poikana kovakin juttu.
Koska tuotantokausien välillä on parin kymmenen vuoden tauko, on näyttelijäkaarti vaihtunut. Vain ryhmän johtaja Jim Phelps (Peter Graves) on varsinaisesti edellisistä kausista mukana ja Grant Collier (Phil Morris) on edellisen ryhmän Barney Collierin poika. Osa edellisten kausien näyttelijöistä vieraili kuitenkin uusissa rooleissa.


Sarjan ideana on siis se, että ryhmän johtaja Jim Phelps saa IMF:ltä (Impossible Mission Force) tehtävänannon, jossa heidän pitää saada kiinni rikollisia, selvittää heidän juoni tai muuta vastaavaa. Ryhmään kuuluu Jimin lisäksi neljä oman alansa erikoismie... erikoishenkilöä. Nicholas Black (Thaao Penghlis) on erikoistunut toisiksi ihmisiksi tekeytymiseen. Cruisen leffojen naamarikikat ovat peräisin tältä mieheltä. Max Harte (Anthony Hamilton) on erikoistunut voimankäyttöön ja toki myös näyttelyyn. Aiemmin mainittu Grant Collier erikoistuu sähkölaitteisiin ja muutenkin tekniikkaan. Kausilla mukana on myös kaksi lähinnä näyttelyyn erikoistunutta naisjäsentä, ensimmäisellä kaudella Casey Randall (Terry Markwell) ja jälkimmäisellä kaudella Shannon Reed (Jane Badler).Sarjasta on jäänyt kuitenkin niin kivat muistot, että olen koittanut viime vuosina etsiä sarjaa tai tarkemmin noita 80-luvun lopun kahta kautta verkkokaupoista tai netin imurointisivuilta, vaan laihoin tuloksi. Ilmeisesti niitä kahta kautta ei vaan olla jostain käsittämättömästä syystä julkaistu koskaan DVD-formaatissa, mikä on suuri vääryys.Suuri ilo tuli kuitenkin tänään, kun tuttavani oli löytänyt Youtubesta näitä jaksoja. Ihan kokonaisena siis. Laatu ei ole tietenkään paras mahdollinen, mutta tärkeintä on, että pääsee verestämään lapsuuden muistoja. Jos tätä lukee muutkin vanhojen hyvien aikojen haaveilijat, niin tässä on teidänkin iloksi ensimmäinen jakso:
http://www.youtube.com/watch?v=J7g9T1qBqY0

2 kommenttia:

  1. Woo, parhautta että tosta edes jotain löytyy youtubesta, kiitos vinkistä! \o/ Tää oli yks mun lapsuuden lempisarjoista ja olen jo vuosikausia odotellut, josko se tulisi dvd:lle, mutta kun prkle ei.

    Itse olen tosin tainnut nähdä vain sen toisen kauden missä on Jane Badler, mutta se kausi meillä oli nauhoitettuna vhs-kaseteille. Tosin niitäkään ei enää ole :/

    VastaaPoista
  2. tosi kiva, että sain ainaki jollekki iloa tuolla :) tosi tyly juttu tuo, etteivät oo julkassu niitä uudempiakausia, vaikka vanhemmat ovat julkassu... ei mitää järkeä. muistan erityisesti sen jakson, jossa jossai kartanolla oli juhannuksen aikaa jotai saatananpalvontamessuja tms. ja toisessa jaksossa max tippuu oopperatalon lähellä olevalta sillalta alas ja jakso loppu siihen. huippu sarja :) pitää tosiaa katsoa nuo kaikki youtube-jaksot.

    VastaaPoista