torstai 23. helmikuuta 2012

Kirpputori-Paparazzi iskee!

Keskiviikkona tuli kätyä kiertelemässä Pohjois-Savon pienemmillä kunnilla ja siinä samalla tuli mahdollisuus tutustua muutamiin paikallisiin kirpputoreihin. Paparazzina halusin tottakai jakaa vierailujen ilosanomaa ja otin muutamia kuvia paikoista siltä varalta, jos jotain teistä kiinnostaisi. En kerennyt tarkemmin paneutua yksittäisten tavaroiden laatuun tai hintaan, joten niistä minun on valitettavasti vaikeampi kommentoida mitään.

Ensimmäisenä kohteena oli Siilinjärvellä sijaitseva Elävä kauppa. Tilat olivat mittavat, samoin sieltä löytyvän tavaran määrä oli runsas. Tiloista löytyi myös kahvila.Seuraavana kohteena oli myöskin Siilinjärvellä sijaitseva kirpputori Toivon Säde. Myös täällä oli paljon tilaa ja tavaraa. Kassa ja vaatteita oli maatasossa, huonekalut ja muu tavara oli kellaritasossa.
Toivon Säteen vieressä oli Suomen Punaisen Ristin Kontin Siilinjärven toimipiste. Paikka ei ollut valitettavasti auennut vielä, joten vierailun jouduttiin jättämään toiselle kerralle.
Juankoskella ensimmäisenä vierailun kohteena oli Silmun Kirppis. Täällä paikassa muistin vasta ensimmäisen kerran olla kohtelias ja kysyä lupaa kuvien ottamiselle. Myyjät eivät itse uskaltaneet antaa lupaa, mutta olisin voinut soittaa omistajalle, mutta koin sen olevan liiaksi vaivaksi ja jätin vaan kuvaamatta. Paikka oli kuitenkin pieni huoneisto toisessa kerroksessa täynnä sekalaista tavaraa. Plussaa tulee kuitenkin siitä, että myynnissä oli ollut (joskin jo asiakkaalle varattuna) Playstation 2 -konsoli.
Juankosken viimeinen kohde oli Silmu -niminen paikka. Paikka taisi olla enemmänkin kahvila, kuin kirpputori... se puoli oli aika vaatimaton.
 

Summa summarum! Siilinjärvellä kirpputoritoiminta oli selvästi aktiivisempaa ja paremmin järjestettyä, Juankosken toiminnan jäädessä paljon vaatimattomammaksi, mikä on tottakai ymmärrettävää verrattaessa kuntien asukaslukuja. Kannattaa silti pienemmilläkin kirpputoreilla käydä ainakin vilkaisemassa, ties millaisia harvinaisuuksia sieltä löytyy juuri pienemmän asiakasmäärän ansiosta.

2 kommenttia:

  1. jes, tämä oli kiva! kun saiskin samanlaisen virtuaalikierroksen tampereen kirppareihin joita itse koluan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva jos tykkäsit :) jos vaan innokkaita vastaavanlaisten juttujen tekijöitä löytyy, niin voin kyllä mainostaa sitten täälläkin niitä :)

      Poista