keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Katsottu: Armageddon


Armageddon tuli joskus vuonna 1998 ja oli muistaakseni melkoinen menestys siihen aikaan. Itse en nähnyt elokuvaa kuitenkaan silloin vaan vasta vuosia myöhemmin. Eräänä epäonnenpäivänä eli perjantai 13. heinäkuussa infosin blogissani löytäneeni kyseisen leffan kirpputorilta ihan omakseni ja nyt kun elokuva on muhinut yli puoli vuotta leffahyllyssäni niin ajattelin vihdoinkin katsoa sen.

Elokuva kertoo ei sen vähemmästä kuin ihmiskuntaa kohtaavasta tuhosta. Maata lähestyy jättimäinen asteroidi jonka osuma tietäisi ainakin ihmisten elämän loppumista Maapallolla ja sen ei tietenkään haluta tapahtuvan. Suunnitelmaksi valitaan räjäyttää asteroidi sisältä käsin ydinräjähdyksellä ja tehtävään valitaan paras öljynporaaja Harry Stamper (Bruce Willis) ja hänen miehensä. Aikaa öljynporaajien kouluttamiseen on vain vajaa kaksi viikkoa jonka aikana usko siihen, että kerkeävätkö miehet oppimaan tarvittavat asiat ajoissa, meinaa loppua kesken. Matkaan kuitenkin päästään lähtemää mutta vastoinkäymiset eikun jatkuvat jo Venäläisten Mir-avaruusasemalla ja lopulta myös itse asteroidin pinnalla.

Elokuva on jo itsessään todella upeaa nähtävää mutta vielä hienommaksi sen teki laaja ja tunnettu näyttelijäkaarti. Willisin lisäksi tunnettuja nimiä ovat mm. Ben Affleck, Steve Buchemi, Michael Clarke Duncan ja aina-niin-ärsyttävä Owen Wilson. Omia muita suosikkejani näyttelijöistä olivat (Willisin lisäksi) Billy Bob Thornton, Keith David, Peter Stormare, William Fichtner ja olihan se Udo Kier:kin pienessä psykiatrin roolissa. Niin ja pakollisena kotona odottavana tyttärenä+tyttöystävänä (joskin eri henkilöille) Liv Tyler.


Extroina levyllä oli 4-minuuttinen teaseri elokuvasta ja 2,5-minuuttinen teatteritraileri. Musiikkipuolelta mukana oli Liv Tylerin isukin bändin eli Aerosmithin I Don't Want To Miss A Thing -kappaleen musiikkivideo sekä elokuvan soundtrack -levyn mainos. Viimeisenä mutta vähäisimpänä on muutaman suositellun elokuvan listaus. Extrat olivat siis käytännössä kaikki mainosmateriaalia eikä mukana ollut yhden yhtä edes lyhyttäkään dokumenttia tai kommenttiraitaa, mikä oli pienoinen pettymys.
Elokuva oli mielestäni erittäin viihdyttävä paketti. Juoni nyt ei ollut kovinkaan omaperäinen tai yllättävä ja elokuva oli tehty selvästi suurille yleisöille mutta kyllä minä tästä ainakin pidin kovasti, todennäköisesti visuaalisuutensa sekä hyvien ja tuttujen näyttelijöiden vuoksi. Varmasti pitäisin vaikka Salatuista elämistäkin jos samat herrat (Owen Wilsonia lukuunottamatta) siellä näyttelisivät. Jos et ole vielä nähnyt Armageddonia niin suosittelen katsomaan!2 kommenttia:

  1. Samana vuonna tuli myös Deep Impact elokuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin tuli. meinasinkin aluksi mainita siitä että armageddon taisi alottaa noiden katastrofi-leffojen pienimuotoisen aallon mutta kun en saanu sitte mieleen deep impactin lisäksi muita vastaavanlaisia leffoja niin vaikenin vaa asiasta :D

      Poista