torstai 7. maaliskuuta 2013

Katsottu: Babylon 5 - A Call To Arms

Katselin jo aiemmin viimeiset B5 -kaudet ja elokuvat loppuun mutta runoilut niistä tänne blogin puolelle ovat hieman viivästyneet, mistä suuret pahoittelut. Jäljellä olevista ensimmäisen kirjoituksen oli aikomus julkaista jo maanantaina mutta laiskuus iski ja koitan saada nämä loput nyt lähipäivinä kuitenkin ulos. Nyt olisi vuorossa Babylon 5:n kolmen elokuvan setin viimeisin elokuva A Call To Arms. Kyseessä on samalla johdatus Babylon 5:n myöhemmin julkaistuun Spin-offiin Crusaderiin joka valitettavasti pyöri televisiossa vain ensimmäisen kauden ajan. 

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat viisi vuotta Tähtienvälisen Allianssin perustamisen jälkeiseen aikaan eli neljä vuotta varsinaisen sarjan jälkeen. Michael Garibaldi (Jerry Doyle) on nykyään Edgar Industriesin johtaja ja yritys on saanut tehtäväksi rakentaa ensimmäistä kertaa Maan, Minbarien ja Vorlonien teknologiaa yhdistäviä avaruusaluksia Allianssin käyttöön. Garibaldi on tarkastamassa Excalibur -aluksen valmistumista Allianssin presidentti John Sheridanin (Bruce Boxleitner) kanssa kun teknomaagi Galen ottaa häneen yhteyttä ja varoittaa Maata mahdollisesti kohtaavasta tuhosta ja vain Sheridan pystyy estämään tapahtuman muutaman muun henkilön avustuksella. Galen käskee Sheridania palaamaan Babylon 5 -asemalle jossa hän kohtaa kyseiset henkilöt eli varkaan nimeltä Dureen Nafeel (Carrie Dobro) ja maanvoimien kapteenin Andersonin (Tony Todd) ja yhdessä he alkavat selvittelemään miten voisivat estää tuhon.

Elokuvan extrat ovat parempia aiempien B5-elokuvien extroihin verrattuna. J. Michael Straczynski esittelee muutaman muun päätekijän kanssa elokuvaa. Mukana on lisäksi elokuvan kommenttiraita, jolla puhuvat JMS ja elokuvan ohjaaja Michael Vejar. Viimeisenä on Creating The Future -dokumentti jossa JMS, tuottaja John Copeland ja muut kertovat miten he suunnittelivat B5-universumin tulevaisuuden, teknologiaa ja avaruuden fysiikkaa. Dokumentti on "vain" noin 8 minuuttia pitkä mutta erittäin mielenkiintoinen.

Kyseessä on yksi Babylon 5:n parhaimmista elokuvista heti Tie Babyloniin -leffan jälkeen. Moni vanha tuttu näyttelijä on valitettavasti poissa mutta heidän sijaan mukana on yksi lempinäyttelijöistäni eli Tony Todd sekä Crusaderissakin nähtävä Peter Woodward (Galen). Elokuvan lopputapahtumat ovat normaalia synkemmät mutta tarkoituksena olikin pohjustaa niillä alku uudelle Crusader-sarjalle. Tämän elokuvan kannattaa ehdottomasti katsoa etenkin jos olet katsonut itse B5-sarjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti