lauantai 2. maaliskuuta 2013

Katsottu: Buffy Vampyyrintappaja kausi 2

Nyt olisi taas vuoro jatkaa Buffyn tarinaa. Ensimmäisellä kaudella Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) muutti äitinsä (Kristine Sutherland) kanssa Sunnydalen pikkukaupunkiin, jossa hänen tehtävänä on pitää kurissa paikallisia vampyyreita, demoneita ja muita olentoja. Kauden lopulla Buffy ja hänen "Scooby gang" onnistuu estämään voimakkaan vampyyrin Masterin heräämisen ja rauha palasi kaupunkiin ainakin väliaikaisesti. Jos satut olemaan Netflixin asiakas niin voit katsoa kaikki Buffyn jaksot myös kyseisen palvelun kautta.

Toinen kausi alkaa siitä kun kesäloma on ohi ja Buffy palaa takaisin Los Angelesista. Sunnydalen kaupunkiin saapuu pian myös kaksi erityistä vampyyria, Spike (James Marsters) ja hänen heikossa kunnossa oleva mielipuolinen kumppaninsa Drusilla (Juliet Landau). Vampyyrien juonet liittyvät mm. sekä voimakkaan demonin Tuomarin (Brian Thompson) herättämiseen sekä Angelin käännyttämiseen pahojen puolelle. Muita pienempiä juonenkäänteitä ovat mm. toisen Vampyyrintappajan saapuminen kaupunkiin sekä Xanderin (Nicholas Brendon) ja Cordelian (Charisma Carpenter), Willowin (Alyson Hannigan) ja Ozin (Seth Green) sekä Gilesin (Anthony Stewart Head) ja Jennyn (Robia LaMorte) väliset rakkauskiemurat. Paljon suhdejuttuja siis luvassa.

En katsonut vielä DVD-boxin mukana tulevia extroja mutta niitä on kuitenkin ihan kiitettävä määrä. Kauden 22 jakson lisäksi  tulee kommenttiraidat ja käsikirjoitukset neljälle jaksolle sekä lyhyempiä dokumentteja mm. hirviöistä  noin tunnin verran.. Lisäksi mukana on TV-spotteja, trailereita, kuvagalleria sekä biografioita.

Kausi jatkaa samaa erinomaista tasoa kuin ensimmäinen kausi, ehkäpä tämä kausi oli hieman parempikin kuin ensimmäinen kausi. Hahmoista Spike on jäänyt monien lempihahmoksi sarjassa ja on hän minustakin "ihan hauska". Xanderin ja Cordelian välinen suhde on melko epäuskottava mutta ainakin hahmot itse ovat yhtiä suosikkihahmoistani koko sarjassa. Jos olet katsonut jo ensimmäisenkin kauden ja pitänyt siitä, niin en näe mitään syytä miksi ei kannattaisi jatkaa myös tälle toiselle kaudelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti