sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Katsottu: Buffy Vampyyrintappaja kausi 3

Nyt olisi taas seuraavan Buffy-kauden esittelyn vuoro. Viime kaudella tutustuttiin Vampyyreihin Spike (James Marsters) ja Drusilla (Julia Landau) ja Willowin (Alyson Hannigan) poikaystävään Oziin (Seth Green). Angelin (David Boreanaz) ja Buffyn (Sarah Michelle Gellar) välit myöskin lähenivät mutta vanhan kirouksen vuoksi Angel muuttui verenhimoiseksi hirviöksi ja Buffy joutui lähettämään tämän kirjaimellisesti Helvettiin. Buffylla syntyi riita myös äitinsä kanssa ja lähti ovet paukkuen Sunnydalesta

Kolmannella kaudella Buffy palaa takaisin kotiin häntä koipien välissä ja ilmassa leijuu kysymys että onko hän tervetullut takaisin ystäviensä luo äkillisen katoamistemppunsa vuoksi. Sunnydaleen ilmestyy uusi Slayer nimeltä Faith (Eliza Dushku) joka on taitava tehtävässään mutta nauttii ehkä liiankin paljon tappamisesta. Kauden pahiksena toimii ylihilpeä ja aina vitsaileva Sunnydalen pormestari Wilkins (Harry Groener).

Päähenkilöiden lisäksi kaudella tulee joitakin uusia ja hahmoja. Yhtenä heistä on Anya Jenkins (Emma Caulfield) joka on entinen kostodemoni ja voimansa menetettyä hän liittyy Scooby-jengiin. Toinen uusi hahmo on Wesley Wyndam-Pryce (Alexis Denisof) joka on Gilesin lailla Valvoja. Vanhoista hahmoista vierailuja tekevät mm. koulun ujo poika Jonathan Levinson (Danny Strong) sekä Gilesin arkkivihollinen Ethan Rayne (Robin Sachs). Hahmoista voisi sanoa senkin asian että kolmas kausi oli viimeinen jolloin Angel, Cordelia (Charisma Carpenter) sekä Wesley olivat Buffy Vampyyrintappajassa ja tämän jälkeen kolmikko siirtyi Angelin omaan nimikkosarjaan.

Kauden DVD-boxi sisälsi totutun määrän extroja eli toisin sanoen ihan kivasti. Mukana on neljän jakson käsikirjoitukset, lyhyempiä juttuja kulissien takaa ja kommenttiraidat neljälle jaksolle. Edellisten lisäksi on myös biografioita sekä kuvagalleria.

Tämä kausi jatkaa taattua Buffy-laatua joten jos pidit aiemmistakin kausista niin tämäkään ei tuota pettymystä. Moni sarjan katsoja on ilmeisesti pitänyt Faithia yhtenä sarjan parhaimmista hahmoista, itse en ole pahemmin pitänyt kyseisestä hahmosta (en kyllä pidä Buffystakaan). Etenkin suorapuheisuudellaan kiusallisia tilanteita aiheuttava Anya, monissa asioissa kömpelö Wesley ja totutusta poikkeuksellinen pahis pormestari olivat omasta mielestäni hauskoja lisiä tällä kaudella. Mitäpä tässä muuta sanomaan kuin että hyvä kausi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti