perjantai 29. maaliskuuta 2013

Katsottu: Underworld - Varjojen valtakunta

Katsoin ensimmäisen Underworld -elokuvan 2005 ja pidin elokuvasta koska se muistutti vampyyrit-ihmissudet -vastakkainasettelussa aiemmin kokeilemaani ja pitämääni Vampire The Masquerade -roolipeliä.. Elokuva poiki myöhemmin pari jatko-osaa jotka myös eksyivät leffahyllyyni. Nyt kun viime vuoden lopulla tuli hankittua sarjan neljäs osa niin ajattelin että olisi hyvä hetki katsoa kaikki leffat uudestaan ja esitellä ne samalla.

Elokuva kertoo vampyyrien ja ihmissusien välisestä sodasta jota on käyty vuosisatoja. Selena (Kate Beckinsale) on nuori vampyyri joka janoaa kostoa ihmissusia kohtaan koska nämä surmasi hänen perheen 600 vuotta aiemmin.Selena seuraa muutamaa ihmissutta ja hänelle selviää että ihmissusilla on uusi ase vampyyreja vastaan. Lisäksi vampyyrien piireissä alkaa rakoilemaan kun Selena alkaa epäilemään että heidän johtaja Kraven (Shane Brolly) saattaa olla liitossa ihmissusien kanssa mutta epäilykset sysätään tytön nuoruuden ja kapinallisuuden piikkiin. Selenan uskottavuutta ei paranna myöskään se, että hän kiintyy ihmissuteen (Scott Speedman). Muita hahmoja elokuvassa ovat mm. vampyyrivanhus Viktor (Bill Nighy), ihmissusien kuolleeksi luultu johtaja Lucian (Michael Sheen) ja esiintyypä Prison Breakeista tuttu Wentworth Millerkin pienessä roolissa.

DVD-levyllä on ihan kiitettävä määrä extroja. Mukana on mm. 13-minuuttinen Making of dokumentti jossa taustahenkilöt ja näyttelijät kommentoivat elokuvan teosta, 12-minuuttinen dokumentti stunteista ja 12 minuuttia olentojen tehosteista, . Lisäksi on storyboard, musiikkivideo ja ne perinteiset trailerit ja TV-spotit. 

Kuten alussa mainitsin niin pidin elokuvasta paljolti sen vampyyrit-ihmissudet -aiheensa vuoksi. Miinuksena voin sanoa että elokuva kuuluu näihin uudentyylisiin leffoihin joissa vampyyriksi muututaan heti kun päälle saadaan nahkavaatteet, aurinkolasit ja eksoottisemmat piilolinssit. En myöskään keksi katsojien kalastelun lisäksi mitään perustelua sille että miksi Selena pukeutuu ihonmyötäisiin lateksivaatteisiin. Jos nämä seikat eivät häiritse niin elokuva on ihan menettelevä toimintatäytteinen vampyyriaiheella höystetty lehva, jota voi suositella ainakin yhdeksi katselukerraksi (joskin itselläni tämä taisi olla jo neljäs kerta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti